Koupě XC60

Předposlední generace velkých Volv
  • Autor
  • Zpráva
lengy60
Vůz: Citroen C4 Cactus

Koupě XC60

Příspěvek od lengy60 »

Dobrý den vespolek páni Volvisté. Jsem momentálně majitelem vozu viz.popis,3 roky starý,najeto 50.000 km a spokojen.Nicméně čas letí jak splašený kůň a v horizontu 1-2 let plánuji výměnu vozu,abych měl tak nějak na důchod vystaráno. :D Chtěl jsem původně zůstat věrný značce,nicméně události posledních měsíců mě nutí k zamyšlení co dál. Skutečně netoužím po tom,abych měl v autě fičury typu hlídání rychlosti,filtr pevných částic a podobné zhovadilosti. :twisted: Takže jsem si řekl,že když mi tedy bude příští rok těch 60,tak bych si mohl pořídit XC 60,eventuálně V60 CC a řídit se hláškou z jednoho filmu,tedy žiji klidný život a řídím Volvo. :good: Nejsem řecký rejdař,takže budu muset sáhnout po nějaké ojetince a měl bych tedy na vás několik otázek.
Vybírám mezi benzínovými motory 2.5 l B5254T12, 3.0 l B6304T2 a B6304T4 nebo 3.2 l B6324S , B6324S2 a B6324S4. Má prosím někdo z vás z těmito motory nějaké zkušenosti a uměl by poradit co se týče spolehlivosti a úskalí těchto motorů? Případné rozdíly mezi výkonovými rozdíly.Dal jsem si limit nájezdu 125.000 km,takže by auto mělo snad vydržet bez nějakých větších investic dalších 10 let a zamýšlený nájezd cca 125.000 km. Teď nemám na mysli brzdové kotouče,destičky apod. ,ale spíše převodovku,motor a příslušenství.Objem zavazadelníku neřeším,jsme s manželkou 2 a byť od loňska chatař,tak v Cactusu jsem odvezl leccos,na střeše ještě víc. :D Že se 5-té dveře zavírají pomalu jsem se tady již dočetl,ale zajímá mě,zda je lepší sáhnout po roku výroby někde kolem 2012-13 nebo spíše po faceliftu od 2014.Nebo lze bez obav koupit auto r.v. 2010 s nájezdem 120.000 km,pokud je to samozřejmě pravda. :D
Málem bych zapomněl, jak je to u Volva s označením automatických převodovek? Powershift je jasný,ale co je zač Geartronic ,to je převlečený Aissin předpokládám a jak je to z tou rychlostí řazení? Je skutečně tak tragická nebo je lepší sáhnout po manuální převodovce? Pokud tedy vůbec lze s motorizacemi uvedenými výše.
Předem všem děkuji za přínosné rady, Míra

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Koupě XC60

Příspěvek od Munga »

Co se týká automatu Aissin tak v recenzích čtu jak je převodovka pomalá,zastaralá a řadí zmateně. Tak tohle je fakt pitomost - pokud je převodovka v pořádku tj. že tam byl měněn olej a nejezdilo ji nějaké hovado což ostatně platí pro všechny automaty je úplně v pohodě.
Naopak je velmi komfortní, bez cukání a řadí normálně logicky.
Řazení si přizpůsobuje dle stylu jízdy řidiče a tak někdy trvá pár desítek km než si sedne s novým majitelem.
Já jsem spokojen :good:

lengy60

Koupě XC60

Příspěvek od lengy60 »

Díky za odpověď k převodovkám.Úpřímně mě to překvapilo,bo u Citroenu jsem tyhle stížnosti nezaznamenal,tak proto jsem se na to ptal.

Warcz
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Koupě XC60

Příspěvek od Warcz »

Automat s hydroměničem u Volva je jiný, než třeba DSG u Ovce. Jezdí se s ním jinak. Mě třeba ze začátku vadilo. Motor řval stejně a auto zrychlovalo. Nesedělo mi to. Hodně lidí taky dělá tu chybu, že nastaví plyn na 50% motor nastaví 3000 otáček a oni sundají nohu z plynu a motor zase umře. Člověk tady musí nastavit plyn do polohy a aspoň 2s ho udržet v teto poloze a nechat automat pracovat. Pak si řadí plynule a předvídatelně. Pokud mačká zuřivě plyn a hned sundává nohu z plynu tak je automat zmatený a neví co řidič chce jestli výkon nebo deakceleraci.

Munga

Koupě XC60

Příspěvek od Munga »

Jj s Volvem je to o spíše pohodové jízdě i když také jde jet Húúúú Húúúú :D , ale k volvu mi to nějak nesedí.. Lze řadit i manuálně,ale to na silnici prakticky nepoužívám.

lengy60

Koupě XC60

Příspěvek od lengy60 »

Warcz píše:Automat s hydroměničem u Volva je jiný, než třeba DSG u Ovce. Jezdí se s ním jinak. Mě třeba ze začátku vadilo. Motor řval stejně a auto zrychlovalo. Nesedělo mi to. Hodně lidí taky dělá tu chybu, že nastaví plyn na 50% motor nastaví 3000 otáček a oni sundají nohu z plynu a motor zase umře. Člověk tady musí nastavit plyn do polohy a aspoň 2s ho udržet v teto poloze a nechat automat pracovat. Pak si řadí plynule a předvídatelně. Pokud mačká zuřivě plyn a hned sundává nohu z plynu tak je automat zmatený a neví co řidič chce jestli výkon nebo deakceleraci.
Tak s pár automaty jsem jezdil,proto jsem se ptal.Konstantní zvuk motoru a zrychlování patří k variátoru CVT,takhle se snad automat s hydroměničem nechová.DSG nebo Powershift si můžou strčit někam,pouze zdroj problémů.

ProchyM
Vůz: XC90 T8 a XC60

Koupě XC60

Příspěvek od ProchyM »

Zajímavé čtení... Já mám XC60 s polestarem r.2015 a najeto 125 tis, teď XC90 T8, 2 roky a najeto 59 tis. a žádný problém. Tak jak popsáno, aut. převodovka je jiná, ale řadí v pohodě, žádné hádání... Dělám pravidelný servis a pokud něco, tak hned nechat opravit. Já bych navrhl, zajet do Volva, autem se projet a pak říct - ano nebo ne. Vždy je to o pocitu, zda auto sedí... Ve čtvrtek jsem dovezl "select" V40 D3 v automatu manželce a srovnání s XC90 je že je to jak u formule, leží to na zemi... Včera žena říká, když se dívá z okna ven ... takový zajímavý pohled na ty velký auta zespodu... Držím pěsti a dobrou volbu!!!
XC60 D5 AWD prodáno
V40 D3 White

lengy60

Koupě XC60

Příspěvek od lengy60 »

A v té XC 60 máš co za motor?

Blade
Vůz: Volvo XC60 D5 r.v.09 a C70II T5 r.v.08

Koupě XC60

Příspěvek od Blade »

tipuju d5 jak ma v podpisu

lengy60

Koupě XC60

Příspěvek od lengy60 »

No jo,jsem si v tom fofru nevšiml. :oops:

ProchyM
Vůz: XC90 T8 a XC60

Koupě XC60

Příspěvek od ProchyM »

VOLVO XC60 D5 AWD modelovy rok 2015 2,4 /215HP s polestarem má to 230 k (169 kW) / 470 Nm...
XC60 D5 AWD prodáno
V40 D3 White

lengy60

Koupě XC60

Příspěvek od lengy60 »

Tak převodovky jsme probrali,ovšem co se týče motorů,tak ticho po pěšině.Že by zde nebyl žádný příznivec vůně benzínu? :Search:

Blade
Vůz: Volvo XC60 D5 r.v.09 a C70II T5 r.v.08

Koupě XC60

Příspěvek od Blade »

Priznivcu je dost jen tech xc60tek je na vyber v benzinu strasne malo...
Jestli uz mas neco vyhledleho tak posli konkretni odkazy...

lengy60

Koupě XC60

Příspěvek od lengy60 »

V říši je benzínů habakuk,mně jde v tuto chvíli pouze o rozdíl např. mezi 3.0 210 kW a 3.0 224 KW. Čím se liší,zda je lepší sáhnout po silnější verzi nebo je ta slabší spolehlivější? To samé o 3.2 Obecně pochopitelně,pokud má někdo informace,nechci po nikom záruku,kterou bych pak reklamoval. :D Další věc co mě napadá,zda má pro mě cenu AWD.Na '' hory '' jezdím u nás do Altenbergu,již pouze běžky,začínají nějak haprovat kolena,takže sjezd už bude asi pasé.Jinak času je dost,řešit to budu nejdřív příští rok.
Moje představa je asi taková:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=283878633&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=40&maxMileage=150000&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&usage=USED&searchId=dfbec9ae-34b1-8182-f39d-3a2e1e05db51
Asi by stačilo i tohle:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=286861331&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=40&maxMileage=150000&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&usage=USED&searchId=c8d0db62-c745-b93b-c0b0-4484daf4a4f1
Úplně špatně nebude asi ani tohle:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=279950245&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=40&maxMileage=150000&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&usage=USED&action=eyeCatcher&searchId=620cc928-6412-2176-a922-8713d9ae0079
Plánovaných 10 let max by to snad mělo vydržet taky. :o

Michl
Vůz: V50 T5 AWD

Koupě XC60

Příspěvek od Michl »

lengy60 píše:V říši je benzínů habakuk,mně jde v tuto chvíli pouze o rozdíl např. mezi 3.0 210 kW a 3.0 224 KW. Čím se liší,zda je lepší sáhnout po silnější verzi nebo je ta slabší spolehlivější? To samé o 3.2 Obecně pochopitelně,pokud má někdo informace,nechci po nikom záruku,kterou bych pak reklamoval. :D Další věc co mě napadá,zda má pro mě cenu AWD.Na '' hory '' jezdím u nás do Altenbergu,již pouze běžky,začínají nějak haprovat kolena,takže sjezd už bude asi pasé.Jinak času je dost,řešit to budu nejdřív příští rok.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=283878633&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=40&maxMileage=150000&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&usage=USED&searchId=dfbec9ae-34b1-8182-f39d-3a2e1e05db51
Asi by stačilo i tohle:
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=286861331&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=40&maxMileage=150000&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&usage=USED&searchId=c8d0db62-c745-b93b-c0b0-4484daf4a4f1
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=279950245&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=40&maxMileage=150000&pageNumber=1&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&usage=USED&action=eyeCatcher&searchId=620cc928-6412-2176-a922-8713d9ae0079
Nejlépe dle mne vypadá ta poslední: sice nejstarší, nízký nájezd v Německu, nejnižší cena, barva, mlhovky, nezávislé topení, navigace, měnič 6CD, Four C, Polestar...

honzajs
Vůz: XC60

Koupě XC60

Příspěvek od honzajs »

Zdravím Vás páni Volvisté. Právě jsem se stal vaším novopečeným kolegou protože jsem po letech u Forda tuto značku opustil a zakoupil jsem XC60 (2013).
Potřebuji totiž čtyřkolku a tak jsem se rozhodoval mezi MB GLK, LR Diskovery sport a právě Volvem.
Chvíli jsem uvažoval o XC90 ale nakonec jsem s ohledem na manželku zvolil menší XC60. Musím se dobrovolně přiznat, že můj horký favortit byl původně MB GLK ale u nich je výběr silně omezený a najít slušné auto s původem v konfiguraci jakou si představuji byl problém.
Pročetl jsem hodně všelijakých recenzí a testů a byl jsem zvědavý jaké bude svezení v XC60 v automatu.
Zatím jsem sním najel jen pár kilometrů tak ještě nemůžu soudit, ale první dojmy jsou dobré. Samozřejmě že v GLK by bylo asi komfortnější svezení, nicméně to auto mi příjde až moc konzervativní a docela nudné a to především v interiéru.Vnitřek XC60 mám dvoubarevný a především kaplička přístrojů po ff je moc pěkná. Motor v XC60 je sice trochu víc slyšet ale zatím mi přišlo že mi to nevadí,protože ten zvuk D5 je prostě boží. Podvozek mi taky zatím přišel docela v pohodě a to je na 19" kolech. Možná je to i tím že auta od Forda jsou tvrdší a tak jsem zvyklý. Hodně jsem byl zvědavý na to údajně pomalé a cukavé řazení automatu. Nikdy před tím jsem automat neměl a tak jsem měl docela obavy. Musím ale říct že jsem byl spokojený. žádné cukání se nekonalo. Rychlost řazení nemám s čím porovnat ale připadala mi vyhovující. Uvidíme až něco nalítám tak napíšu další zkušenosti.
Hodně jsem řešil případnou poruchovost a nákladnost oprav a provozu. auto je čipnuté a tak jsem si říkal jestli to nebude na úkor životnosti pohonu a motoru. Vzhledem k tomu že je to od Heico sportiv a "jen" o 18 kW tak by to snad nemusel být problém. Uvidíme.

Warcz
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Koupě XC60

Příspěvek od Warcz »

Vitej do klubu :)

Dulezity je servis a hlavne vymena oleju. Motor je jasny ale lidi zapominaji na olej v automatu, haldexu, diferaku, uhlovky atd. Takze idealne mrknout do servisky a naplanovat udrzbu oleju. Pak uz to jsou spotrebni veci.

lengy60

Koupě XC60

Příspěvek od lengy60 »

Michl píše:
lengy60 píše:V říši je benzínů habakuk,mně jde v tuto chvíli pouze o rozdíl např. mezi 3.0 210 kW a 3.0 224 KW. Čím se liší,zda je lepší sáhnout po silnější verzi nebo je ta slabší spolehlivější? To samé o 3.2 Obecně pochopitelně,pokud má někdo informace,nechci po nikom záruku,kterou bych pak reklamoval. :D Další věc co mě napadá,zda má pro mě cenu AWD.Na '' hory '' jezdím u nás do Altenbergu,již pouze běžky,začínají nějak haprovat kolena,takže sjezd už bude asi pasé.Jinak času je dost,řešit to budu nejdřív příští rok.
Asi by stačilo i tohle:
Nejlépe dle mne vypadá ta poslední: sice nejstarší, nízký nájezd v Německu, nejnižší cena, barva, mlhovky, nezávislé topení, navigace, měnič 6CD, Four C, Polestar...
No mně osobně se také líbí nejvíc. :D Byť jsem si dal strop půl míče,tak to neznamená,že je musím také utratit. :green: Samozřejmě jsem chtěl co nejmladší,byť samozřejmě není zárukou,že mladší a dražší bude také automaticky lepší.Co se týče výbavy,navigace určitě nebude aktuální a mapové základy na CD budou asi pravěk,na druhou stranu je nepotřebuji,tam kam jezdím trefím poslepu.Nezávislé topení super,stejně tak měnič CD,těch mám doma hafo a skoro je neposlouchám,protože není čas.Four C je fajn,otázka je,za kolik tam člověk zahučí,když se to pos..e.V každém případě děkuji za názor,budu se v tom pomalu hrabat a třídit,abych se v tom zorientoval.

Munga

Koupě XC60

Příspěvek od Munga »

To : honzajs
Také jsem přešel po letech u Forda na Volvo, ale když se mrkneš pod auto tak uvidíš stará známá loga a zjistíš že jsi od Forda ani moc neodešel :-)

ok2ucx
Vůz: V90CC-T6/P*/740/940

Koupě XC60

Příspěvek od ok2ucx »

I když jsou některé díly opravdu společné (a není jich málo), já bych (za Forda) neměnil. Zbytek je na úrovni hospodských keců.

/PL
https://D5T5.com https://d5t5.com/helpdesk
Specializovaný Volvo servis - CarDiag.info

David Patočka
Profi prodejce
Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat

Koupě XC60

Příspěvek od David Patočka »

Ano, má pravdu :)
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.

Munga

Koupě XC60

Příspěvek od Munga »

Já to neříkám že jsou Fordí díly špatné - naopak. Měl jsem 2x focus v dieselu, najety stovky tis km naprosto bez závady. Doufám že mi bude XC sloužit jako Ford :)

lengy60

Koupě XC60

Příspěvek od lengy60 »

Zdravím pánové,koukám na jeden stroj a měl bych dotaz.Sedí volič převodovky s předním nárazníkem nebo je něco špatně? Neptám se na rok uvedení do provozu(2014),auto se klidně mohlo nějakou dobu válet na place,než ho někdo koupil,takže nemusí jít o facelift 2013.Jde jen o to,zda se před FL už se dával do auta tenhle volič nebo je auto po ráně a naroubovali tam starý typ nárazníku.Díky za odpověď.
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=288511964&cn=DE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&interiorColors=BEIGE&interiorColors=BROWN&interiorColors=GREY&interiorColors=OTHER_INTERIOR_COLOR&interiorTypes=LEATHER&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=40&maxMileage=200000&pageNumber=3&scopeId=C&sfmr=false&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&usage=USED&searchId=4ab9c3b5-78df-9d01-545c-191e87bb9a56
P.S.Tak to bude asi dobře,teď jsem našel nějaká auta 9/2012 a mají ten nový volič také.Čiže nejdřív byl nový typ voliče a pak FL.

Michl
Vůz: V50 T5 AWD

Koupě XC60

Příspěvek od Michl »

To auto je předFL s paketem R-design a já nic špatného nevidím. Za mě nádherné auto.
P.S. Starší volič automatické převodovky jde omladit poměrně jednoduchou výměnou za ten nový. Ten nový zde podle mne ale ročníkově odpovídá.

Jakub Svoboda
Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110

Koupě XC60

Příspěvek od Jakub Svoboda »

Ano tato radicka se dávala pouze do MY 2013

Zpět na „S / V60 (-16), V / XC70 III, S80 II, XC60 (-16)“