Pravda, pravda. Když jsem opouštěl mojí první XC70 (2007) tak jsem rovněž vyzkoušel několik XC60 - je sice na kuk hezčí a jízda trochu sportovnější ale pohoda a komfort na palubě mě zklamal (hlučnost, podvozek). Takže jsem opět skončil u XC70 a pohoda v kabině je někde úplně jinde (mám sice Four-C ale i vozy bez toho jsou komfortní). Preferuji ale více komfort a ticho - než sportovnější jízdu.Borys píše:XC60 proti XC90 mam menší kufr. Na kočárek a veci okolo to staci. Je lehci, novější, s adaptnim tempomatem a dálkovýmy je to super. Ale taky je to uskakanejsi. Radsi XC70.
Nevím jak jsou rodiče vysocí, ale moje babička má naopak se svými necelými 160cm problém do XC60 vylézt. Přítelka se svými 163cm občas taky vyskakuje bez šance dotyku země a je ráda když zastavím u obrubníkuquaero píše:A není tedy řešením XC60 2015 s Four-C? Řeším podobné dilema. Rodiče se právě rozhodujou mezi XC70 a XC60 a pohodlí je u nich na prvním místě. Na druhou stranu, jsou už v předdůchodovém věku takže čím vyšší tím lepší.... Teď jezdí V70III ale chtějí AWD...
SuGi píše:Nevím jak jsou rodiče vysocí, ale moje babička má naopak se svými necelými 160cm problém do XC60 vylézt. Přítelka se svými 163cm občas taky vyskakuje bez šance dotyku země a je ráda když zastavím u obrubníkuquaero píše:A není tedy řešením XC60 2015 s Four-C? Řeším podobné dilema. Rodiče se právě rozhodujou mezi XC70 a XC60 a pohodlí je u nich na prvním místě. Na druhou stranu, jsou už v předdůchodovém věku takže čím vyšší tím lepší.... Teď jezdí V70III ale chtějí AWD...
Nee, jsi další obětí chaosu Volva ve značení motorů. Taky jsem se tady nedávno seknul, v jiném vlákně..shalibaba píše:Ta D4 je 4 val v zakladu 133kW? Mam ted v merku S60 s timto motorem vc. polestaru.
U XC70 je orientace snadná - 4 válec taky existoval (tuším od MY 2014) ale vždy pouze FWD a pokud to byl automat, tak 8q.shalibaba píše:Proto jsem se ptal zda je to už čtyřválec. Ten se s Polestarem dostane na 147 kW.
Mama má v XC60 4 valec VEA 110 kW a zatiaľ bez zaváhania. Má len 50 tis km. Automat to má už 8 stupeň, čiže stále drží nižšie otáčky. Keď ho mam pozicane a som v meste, hneď si prepínam automat do S režimu. Inak tých 110 kW stačí pre dvoch, ak by som chodil zvyčajne plne nalonalozeny, výkon by chýbal...shalibaba píše:Nemáte nekdo s těmito 4 válci zkusenost, případně bližší info o konstrukci, vydrží a příp. problémech?
Chyba mi taká hrubosť a zvuk 5 valca, aj keď ani tento VEA nemá typicky 4 valcový zvuk, hlavne pri rozbiehaní. Ale je tichý...shalibaba píše:To je asi jeste zase jinej motorJak hodnotis projev motoru oproti sve D3?
Ahoj, někde jsem tu četl, že i 3 roky stará XC60 někomu pěkně vržeMartas1 píše:Připojím se s dotazem.
Budu také kupovat XC60ku, určitě AWD. Zvažuji zda vzít model před faceliftem 2012-2013 nebo zda stojí za to si připlatit a vzít poface 2014. Vzhledově se mě poface samozřejmě líbí více, ale zase u předface bude praktické to černé oplastování spodních částí nárazníků, prahů a spodních lemů dveří. Jinak motorově by to mělo být stejné a interiér také. Má někdo poznatky ohledně kvality, vrzání interiéru atd. v porovnání modelu před a po faceliftu?
Děkuji
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot]