Po výměně čepů, uložení stabíku, uložení ramen apod. modrá začala zase poslušně držet na silnici a přestala plavat a nedotáčet. Jízda na kostkách je teď super! Díky Radku!
Stejně tak díky za poslepování výfuku a výměnu vodní pumpy. A za revizi brzd, vč. výměny hadic a seřízení posilovače!
Předtím jsem vyměnil těsnění svodů a sání, to druhé vřele doporučuju, leč to příliš nechápu - auto jezdilo uchlastané, trošku víc to žralo, střílelo to do výfuku a výfuk smrděl benzínem.
Od výměny se to zkulturnilo a auto získalo podstatně větší krouťák v nižších otáčkách. Výfuk nesmrdí (místo nespáleného benzínu jsou cítit hořké mandle) a pravidelnou cestu domov-Praha jsem zvládl za 3/4 paliva, za kolik jsem to zvládal předtím.
Původní těsnění bylo na spodní hraně uplně hadrovité, na čemž měl pravděpodobně podíl i tekoucí domeček termostatu. Ten jsem přetěsnil, na základě čehož mi zřejmě díky přítomnosti bubliny v okruhu zemřela vodní pumpa.
Před zimou musíme ještě zvládnout vyměnit kohout na topení a pořešit brzdy, které jsou stále
naprd.