Téměř
247.000km
v tomto týdnu jsem s V70kou najel přes 1.700km bez jediného zaváhání.
A poznal jsem krutou realitu, jaké to je na takovéto trati nemít větrané sesle...
Cesta tam vedla: po dálnici Praha, Plzeň, Rozvadov, Regensburg, Mnichov, Garmisch a dále po silnicích Ehrwald, Imst, Stelvio, Passo Dello Stelvio, Bormio, Livigno.
Naprosto luxusní je úsek ze Stelvia do Bormia přes Passo v namořské výšce 2.758m, je to druhá nejvýše položená silnice v Evropě která vede od někud někam. Ze Stelvia na Passo je to 48 číslovaných zatáček (vraceček) ve většině z nich jsem byl nucen řadit jedničku a trošku to trápit i přes spojku, protože jak spadnou otáčky pod 1500, tak už se to ani na jedničku nesebere a rychleji se tam jet nedá protože do poslední chvíle není vidět zda něco nejede proti. Cesta z Passo do Bormia už není tak prudká, ale zatáček je tam taky dostatek.
Poté 100km pětidenní pocukávání po Livignu a poslední den samozřejmě natankování do plna, je zde neskutečně levné palivo proti zbytku Itálie a i Evropy...
A cesta zpět opět přes Passo Stelvio a dále Merano, další Passo Giovo (2094m), Brennero, Innsbruck, Garmisch a pak už stejně po dálnici domů.
Co se týká spotřeby:
1, na cestě tam jsem jel po dálnici cca 120km/h, vystál si kolony kolem Mnichova, poté po silnicích jak to šlo v rámci rychlostních limitů, druhá polovina trasy s klimou.
k tomu ještě 100km každodenní popojíždění po Livignu. celkem to vyšlo 5,75 l/100km
2, na cestě zpět to bylo náročnější, 100% klima, více stoupání, více přejezdů kopců, dálnice německá opět 120-130, na české potom už 140-150. dotankováno zatím nemám, ale podle palubáku + jeho odchylky to bude stejně bohatě do 6 litrů.
Tak pár foteček:
Konec dálnice pod Mnichovem - Alpy na dohled
1.jpg
Stoupání na Passo Stelvio
2.jpg
Passo Stelvio
3.jpg
4.jpg
4a.jpg
Passo Stelvio - sjezd do Bormia
5.jpg
Tankování Livigno, v případě samoobsluhy je cena 0,926
6.jpg
Dálniční most Innsbruck - Brennero
7.jpg
Stoupání z Innsbrucku na Garmisch
8.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.