Zajeď na brzdu a budeš vědět na čem jsi. Zajeď do Třebotova k motorpowerovi, máš to kousek. Navíc jako jeden z mála lidí, co provozují brzdu ti dokáže i něco k výslednýmu grafu říct, dá se z něj totiž vyčíst mnohem víc než jen výkon a krouťák.
Víš, pořád mi připadá, že sis, převedeno na tobě bližší biky, koupil sice dobrý enduro se zdvihy 130/130, ale chtěl bys s ním jezdit to nejpřísnější DH. Takže ho přestavuješ, ale ono to není ono, protože ten základ je prostě pořád "jen" enduro. Tvoje pocity z V70R II chápu, měl jsem podobné. Ale ono se prostě chová přesně tak, jak ho postavili. Rychlej dálniční křižník bez jakýchkoli sportovních ambicí. Spousta zdejších se mnou souhlasit nebude, ale vůbec mi přijde, že celá platforma P2 má nejhorší jízdní vlastnosti ze všech volv, co jsem kdy řídil. Na dálnicích jsou to auta výborná, ale jakmile přijdou zatáčky, jsou prostě v prdeli a dává si je k svačině kde co, koně nekoně.
Klidně si kup za velký peníze 3" downpipe, ale jen abys pak nelitoval, že v nízkých a středních otáčkách (mimochodem v těch, kde se pohybuješ nejčastěji) ti to nejede už vůbec.
Já bych radši peníze investoval do podvozku a brzd. A nebo rovnou do nákupu jiného auta. Takového, které by mělo vstupní předpoklady pro to, co od auta chci a ty bych případně dál zlepšoval.
Jo a ještě jedna poznámka: přečti si ještě jednou to, co na předchozí stránce psal kwiko ohledně kompresního poměru a ojnic.
A nakonec ještě jedna poznámka. Kdybych měl Volvo P1, P2 nebo PIII platformy a chtěl chip, šel bych do tohoto:
https://hiltontuning.com/.