raolsa píše:O tématu vím. O stavu žárovek si nedělám iluze, po dnešním zásahu přestala svítit další a ty šprcky na nich jsou vypálené, takže už to místo zeleně svítí do žluta a při pokusu o svlečení se rozpadají. Takže jedině nové všechny.
Zkus to dat stahnout manzelce. Ja taky ty svoje roztrhal, ale shodou okolnosti vcera jsem to dal zkusit zene a dve se ji podarily stahnout na jednicku. Zkratka ty zeny vi jak to stahovat
Nimrod píše:cico: měnils v klimapanelu? jaký jsi dával žárovky? já furt nenašel nic dostatečně svítivého :-/
Ano, menil jsem v klimapanelu a v cudlikach jak je palubni PC atd. Ale v klimapanelu jsem prave roztrhal ty sprcky, tak to mam bez nich a sviti mi to zlute - uz jsem si zvykl, ale tez to vymenim. Zena mi stahla dve tak je tam dam a zbytek dokoupim nekdy
No ja poprve kupoval 14V a ty sviti super. Bohuzel jsem si jich nekoupil vice nebo je nemuzu najit nevim...a nedavno jsem do toho obchodu volal a ze je uz nebudou mit udajne. Stejne jak tam budu mit cestu, tak se zeptam.
Po druhe v jinem obchode a tam meli jen 12V. Ty jsou trosku slabsi, ale ty mam v tom klimapanelu bez tech sprcek, tak treba se sprckama to bude svitit lepe.
Uvedomil som si, že som vlastne nevidel tento dekor niekde inde. Je možné, že ho dávali len zo začiatku roku 99 a potom už nie, alebo ho dávali len do tých áut čo mali pôvodne sockovú výbavu, aby im tento handicap kompenzovali.
Nimrod píše:cico: měnils v klimapanelu? jaký jsi dával žárovky? já furt nenašel nic dostatečně svítivého :-/
Ano, menil jsem v klimapanelu a v cudlikach jak je palubni PC atd. Ale v klimapanelu jsem prave roztrhal ty sprcky, tak to mam bez nich a sviti mi to zlute - uz jsem si zvykl, ale tez to vymenim. Zena mi stahla dve tak je tam dam a zbytek dokoupim nekdy
No ja poprve kupoval 14V a ty sviti super. Bohuzel jsem si jich nekoupil vice nebo je nemuzu najit nevim...a nedavno jsem do toho obchodu volal a ze je uz nebudou mit udajne. Stejne jak tam budu mit cestu, tak se zeptam.
Po druhe v jinem obchode a tam meli jen 12V. Ty jsou trosku slabsi, ale ty mam v tom klimapanelu bez tech sprcek, tak treba se sprckama to bude svitit lepe.
problém je ten, že v klimapanelu mají průměr 5mm a to se moc neprodává, mi přijde. poprvé jsem bral z ebay 14v 50ma a svítily málo. před týdnem mi dorazily "12-14v 1,4w" a také je to málo (byť podstatně lepší jak předtím). fakt už nevím, co tam dát, aby to svítilo srovnatelně jako čudlíky, v kterých krásně fungují slaboučké 14v 40ma
jinak také svítim dost do žluta, přestože šprcky jsem zachránil, ale jsou nějaký krátký...
Je pravda, ze v klimapanelu je mam tez mensi nez origo a to o jednou tolik snad.
Zkus se zeptat zde: http://www.ges.cz/cz/
Tady jsem pred tim koupil ty 14V, ale pry uz je nemaji. Zkus se zeptat bo jsem se tehdy ptal takeho kluka a prislo mi, ze moc nevedel...
Jinak 12V jsem koupil zde: https://www.gme.cz/ ale ty mam jen v tom klimapanelu. Nevim jak by svitily v ostatnich cudlikach.
v gesu jsem se ptal, 4,7 nebo 5mm v 14v vůbec nevedou a mít ani nebudou. je mi jasný, že také dost možná skončím u 3,15mm, výběr je větší a dostupnost snazší, ale i tak nevím, jaký proud mám zvolit, aby to svítilo jak mělo. šprcka ubírá šíleně moc na svítivosti
Pretahnout kousek modreho balonku nejde? Ja bych voli cestu modre pretrit zarovky nejakou barvou, ktera odola vetsimu teplu. Coz u ledek nebudou extremni teploty. Takze nejaka barva, co chytne pekne na plast.
_________________ Chuanita944, B230FB , MY92, M47"GALERIE" Toyota Yaris Hybrid MY23"GALERIE" bylo: Andreas C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT|V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF|V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF
Bych se bál, že s barvou by to mohlo být na dlouhé lokte. Určitě ne barvy, co odráží modré světlo, což bude většina. Barvy, co ho propouští, by mohly být barvy na sklo, možná některé laky na nehty..
_________________ V60 MY18 112kW man, V70I 1999 2.5TDI 103kW man
Teoreticky bude 12V/50mA svítit více než 12V/20mA i než 14V/20mA.
Větší proud = více světla.
Mezi 12V a 14V nevidím rozdíly.
Žárovky za rozumný peníz koupit lze, ty modré silikonové převlečky ne.
Pavel
P.S. Chtělo by to přesunout tento kus vlákna do toho, kde se klimažárovky diskutovaly původně.
...a ani v jednom nemají potřebný žárovky s proudem mi to je jasný, ale je otázka, kolik je třeba. a 14v je důležitých, protože 12v nevydrží dlouho (asi když dobíjí alternátor, je v systému víc jak 12 voltů)
je zde diskuze o žárovičkách do přepínačů a většina lidí se shodla, že 12v jsou tak na 1/2 roku. proti 14v nikdo křivýho slova neměl. tak se těch 12v celkem obávám a raději bych se jim vyhnul
Nimrod píše:je zde diskuze o žárovičkách do přepínačů a většina lidí se shodla, že 12v jsou tak na 1/2 roku. proti 14v nikdo křivýho slova neměl. tak se těch 12v celkem obávám a raději bych se jim vyhnul
Nebo se taky dají koupit ty, co tam patří. Ve Volvu za nekřesťanských 236,-/kus do klimapanelu a za 157,-/kus do přepínačů. Ale zase se na druhou stranu nemusí nic stahovat ani letovat, jsou včetně patice.