Nebo (pokud se ti tahle varianta bude zdát drahá) tak tam nalej 5w50 a zkrať interval na polovinu.
Tak dej 10W30 a to teprve bude ticho !!Toirtap píše:Po vlastní zkušenosti házím do fóra olej ENEOS 5W30 (A5/B5). Super cena a kvalita jakbysmet. Motor se po přechodu z vody 0W30 náramně uklidnil.
A máš v příručce (nebo na štítku u motoru), že máš dávat 0w-30 ve specifikaci A5/B5?makak píše:Zdravím chlapi,
V70II 2,4D 120 kW 2007, najeto 85tis, na štítku 0w30, teď tam zrovna dávám Castrol Edge professional A5.... jak často měnit? V příručurce nic nepíšou, nechávat to na diagnostiku je jedna věc, ale rád bych věděl cca km... nebo striktně co rok? Najedu do 15k km za rok.
od některýho roku výroby už se právě tahle specifikace s A5/B5, tj. se sníženou HTHS viskozitou, i u D5 předepisovala... My tady Castrol rádi nemáme kvůli tomu, že dlouhodobě ničí - karbonuje - motor, tenhle je sice speciální vyrobený pro Volvo, ale radši bych koukal jinam.makak píše:
Jo, presne to tam mam, jinak bych to tam nelil..
ještě z těch lepších pak ještě Liqui Moly má v týhle specifikaci Special Tec V, taky speciálně pro Volvo, ale o dost dražší..makak píše:Dík,
já myslel, že je to topic o oleji... jakej dát jsem taky zkoumal, tech 0w30 moc není, tak jsem zůstal u Castrolu... příště zkusím tem Mobil..
Ale to mícháš japonky s hruškama, protože my tady nemáme rádi Castrol v benzínovejch autech. Castrol je v dýzlovejch autech naopak dobrej.old.fashioned píše: My tady Castrol rádi nemáme kvůli tomu, že dlouhodobě ničí - karbonuje - motor, tenhle je sice speciální vyrobený pro Volvo, ale radši bych koukal jinam.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé