jak už to bývá skončilo to domácí výrobou

jste zastánci velkého volantu a nebo radši malý sportovní ?
jen údaje k videu: průměr volantu 350 mm - věnec měkčený pěnou, ruční šití kůží,
jak jsem slíbil na srazu tak trochu obrázků k volantu a jeho úpravě
original volant samozřejmě z vrakoviště. svůj co jsem s prvky dřeva bych nezničil
takže pro začátek demontáž z vozu
natočit v zadní části imbusem povolit dva šrouby sundat airbag - je fixován dvěma pérama zafixovat šroubem a sundat volant teď už trpělivost z volantem stáhnout kůži zde sem udělal první chybu, měl jsem za to že volant je svařovaný tedy ramena k věnci - to není je pájený takže potom došlo k tomu že po zabroušení plechy u věnce upadly a já ramena musel nastavovat dnes byu to udělal tak že po vnitřní části rozřízl gumu věnce - stáhnul - flefou obrousil připevnění ramen a získal bych střed a věnec a stím by se dalo jednoduše pracovat
samotný střed úprava ramen středu byl jsem potom nucen odstranit polyuretan věnce a nakonec to vypadalo takto. moc nechybělo a byla z toho kontejnerová záležitost prodloužil jsem ramena věnce navařením a k věnci byly přivařeny a zality tekutým kovem. samozřejmě předcházelo přeříznutí věnce zkrácení a stažení na průměr 34 cm . zde je třeba dávat dobrý pozor volant musí být vystředěn a správně sestaven i v horizontální poloze aby to nedopadlo jako ve škodě 120 kde byl vystředěn o 1,5 cm nahoru. při nedodržení roviny by se s ním velmi špatně řídilo. takže nákres na průmě i střed a samozřejmě vodována a stále měřit
po svaření jak je uvedeno výš nalepen zpět polyuretan na věnec použito WURTH lepidlo na karoserii
dál mi nedovolí vkládat obrázky tak bych udělal pokračování v dalším tématu "pokračování stavba sportovního volantu"