Bohužel v Praze toho moc není, a když už je, tak v AAA - kam z principu nevlezu nebo v Auto Esa - kde je to auto minimálně o 100k km stočený, tedy pokud od roku 2012 nenajelo 11 000 km .
Včera jsem jel 170km podívat se na zachovalou V70 D5, vypadala fakt pěkně, když jí projížděl majitel, tak jela moc hezky, věděl jak na to. Když jsem tomu trošku dal do kopce, hnedka to hopslo do nouzáku a hodilo to chyby 0183, 2583 a 2584 ... ví někdo, co to přesně je za chyby prosím?
Fragma píše:Bohužel v Praze toho moc není, a když už je, tak v AAA - kam z principu nevlezu nebo v Auto Esa - kde je to auto minimálně o 100k km stočený, tedy pokud od roku 2012 nenajelo 11 000 km .
Včera jsem jel 170km podívat se na zachovalou V70 D5, vypadala fakt pěkně, když jí projížděl majitel, tak jela moc hezky, věděl jak na to. Když jsem tomu trošku dal do kopce, hnedka to hopslo do nouzáku a hodilo to chyby 0183, 2583 a 2584 ... ví někdo, co to přesně je za chyby prosím?
Může to bejt jen zadělaný sání od EGR ventilu. Mrkni do oprav a FAQ - čištění EGR. Většinou to pomůže.
Ok, díky za radu. Každopádně jsem to auto nebral, když to padlo do nouzáku a jeho majitel (automechanik) říkal, že se na to dneska podívá a dá vědět, tak jsem se chtěl předem poinformovat, jak závažný to může bejt .
Fragma píše:Ok, díky za radu. Každopádně jsem to auto nebral, když to padlo do nouzáku a jeho majitel (automechanik) říkal, že se na to dneska podívá a dá vědět, tak jsem se chtěl předem poinformovat, jak závažný to může bejt .
Může to být ono a často i je, ale třeba je zatuhlá geometrie lopatek v turbu nebo něco jinýho. První akce, vyčistit sání od bordelu. Akce na půl hodiny.
Tak uvidíme, každopádně jestli je to to, o čem mluvíš, tak mě zaráží, že automechanik si to nepohlídá ... .
Nebudí to zrovna dvakrát dobrej dojem, když to auto spadne při předváděcí jízdě do nouzáku
Fragma píše:Tak uvidíme, každopádně jestli je to to, o čem mluvíš, tak mě zaráží, že automechanik si to nepohlídá ... .
Nebudí to zrovna dvakrát dobrej dojem, když to auto spadne při předváděcí jízdě do nouzáku
že by kovářova kobyla???.......
můj soused má taky dílnu na auta a pro ostatní udělá co může, proto taky asi nestíhá a i on má auto, který mu padá do nouzáku a to docela pravidelně a není schopný si to opravit - fakt je v pytli s časem.....
JJ, hlavne to neuspechat. Ja vlazne koukal po V70 II tak cca 5 mesicu, jezdit jsem mel cim, takze jsem nebyl tlacen casem. Ze jsem nakonec koupil XC70 III, to uz je jiná .
AAA a spol bych nezavrhoval, tusim ze maji sluzbu, ze ti auto pristaveji na tvou adresu ci na adresu servisu, kde si to nechas prohlednout...
Přesně tak, zatím mám času dost a čím dál tím víc si myslím, že to nakonec vyhraje taky XC70 III D5 v manuálu .
No přistaví za zálohu 2000,- předem a když si to auto nevemeš, tak je to celkem nepříjemná záležitost dostávat ty peníze zpět, sám jsem už zažil na vlastní kůži
Měl bych další zvídavý dotaz . Nemohl by mi někdo vysvětlit v čem se liší kufr V70 / XC70 III a ještě jestli by mi mohl někdo změřit rozměry kufru, jako šířku a délku prosím? Na netu to nemůžu najít, všude je jen V70 II
rozdíl může být třeba v místě v podlaze, která je u XC70 možná díky AWD menší. Kufr bych tipnul na 99% stejný, to by se ekonomicky nevyplatilo dělat dva různé tapeci a další oplastování.
_________________ Chuanita944, B230FB , MY92, M47"GALERIE" Toyota Yaris Hybrid MY23"GALERIE" bylo: Andreas C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT|V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF|V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF
t.j.
* mírně zvýšené (aby se do podběhu vešel vyšší profil pneu)
* XC70 je snad výhradně AWD (Haldex x-té generace), V70 na objednávku - většina je pouze FWD
EDIT: Byl jsem se na něj podívat. Údajně lakované jen přední blatníky a PP dveře. Měřák jsem sebou neměl a nepoznám to. Auto stojí už 7 měsíc v bazaru na zimákách. Baterka byla vybitá, s boosterem nastartovalo, zvuk pěknej, chytlo hned. Auto jelo pěkně, převodovka mi přišla taky ok, akorát to trochu brnělo při brždění. Poslední servis při 295kkm(12/2014) a teď najeto 299kkm. Nejede to špatně, žádný chyby jsem si nevšiml, nevím. Chce to někoho zkušenějšího. Co bude potřeba vyměnit když to tak dlouho stálo? Kdo z západočechů by se na to jel podívat se mnou a vyzkoušet jestli funguje všechno jak má? Díky
EDIT2: Tak další info. Km podle cebie sedí. V roce 2010 (dovezeno) mělo 115kkm. 2011 servis v auto volf při 146kkm. 1/2012 oprava, škoda 3774 EUR.
Nedokážete někdo zjistit co to bylo za opravu a proč?
VIN:YV1AS714071040964
EDIT: Byl jsem se na něj podívat. Údajně lakované jen přední blatníky a PP dveře. Měřák jsem sebou neměl a nepoznám to. Auto stojí už 7 měsíc v bazaru na zimákách. Baterka byla vybitá, s boosterem nastartovalo, zvuk pěknej, chytlo hned. Auto jelo pěkně, převodovka mi přišla taky ok, akorát to trochu brnělo při brždění. Poslední servis při 295kkm(12/2014) a teď najeto 299kkm. Nejede to špatně, žádný chyby jsem si nevšiml, nevím. Chce to někoho zkušenějšího. Co bude potřeba vyměnit když to tak dlouho stálo? Kdo z západočechů by se na to jel podívat se mnou a vyzkoušet jestli funguje všechno jak má? Díky
EDIT2: Tak další info. Km podle cebie sedí. V roce 2010 (dovezeno) mělo 115kkm. 2011 servis v auto volf při 146kkm. 1/2012 oprava, škoda 3774 EUR.
Nedokážete někdo zjistit co to bylo za opravu a proč?
VIN:YV1AS714071040964
Zdravim pánové. Tak nastal čas změny. Mam velmi zajímavou nabídku na XC60 2009 2.4 120kW AWD AT s nájezdem 120.000km.
Pro auto pojedu za 2 týdny, mam možnost s ním zajet kamkoliv po Praze a nechat ho obhlídnout, případné problémy by bylo dobré odhalit před koupí.
Je to přes známého, o autě vím že bylo pravidelně servisováno, není stočené a není bourané (je to vše potvrzené), ale nevím na co všechno si dát pozor. Co chtít krom diagnostiky zkontrolovat. Co jsem tu četl tak pochybuji že tehdá dolili do AWD olej, jak je na fóru několikrát uvedeno. Takže nechat zkontrolovat ještě funkčnost AWD a případně automatu? Zjistí třeba v Průhonicích něco?
Kdyby náhodou nebyl nikdy měněn olej v převodovce, je to hodně velké riziko? Samozřejmě bych ho zajel hned vyměnit, ale vím že ve 120 by měl být měněn již podruhé.
Taky bych se chtěl poradit. Servisku jsem zatím neviděl, je to v řízení, ale už jsem měl v ruce protokoly z STK, kde je z 2.10. psáno mezi lehkými závadami
"Tlumič pérování je poškozený nebo netěsný, avšak tato závada nemá vliv na provozní vlastnosti vozidla"
Měl bych z něčeho takového mít strach? Podvozek to má trvdý, žádný nastavitelný.
Další věcí je výbava. Auto jsem zatím nijak neprohlížel, jel jsem s ním někdy před půl rokem a tehdá jsem nekoukal co to má a nemá. Vím takový základ jako bi-xenony, zadní parkovací asistent a pak mi bylo řečeno, že se jedná o výbavu Mommentum tak jsem se chtěl mrknout do ceníku, abych výbavu zjistil. Nechal jsem si zaslat z Průhonic ceníky s výbavou na MY09 a MY10 a v obou je v mommentum elektricky oteviratelný kufr, což toto auto nemá a nechápu co je to potom za verzi (první registrace 28.4.2009) mohl by mi tedy prosím někdo podle VINka vytáhnout z VIDY co nejvíc informací a poslat do SZ prosím?
VIN: YV1DZ694692007813
ok2ucx píše:Stejné rozdíly jako mezi V70II x XC70II
t.j.
* mírně zvýšené (aby se do podběhu vešel vyšší profil pneu)
* XC70 je snad výhradně AWD (Haldex x-té generace), V70 na objednávku - většina je pouze FWD