Dobrý den, vlastním XC 90, r.v. 2011 verze Summum a jsem první majitel. Problém mám s trvale vybitým akumulátorem. Autorizované servisy ( Jihlava, České Budějovice ) si neví rady. Proběhla výměna akumulátoru a údajná výměna alternátoru. I po výměně problém trvá. Následně v neuatorizovaném servisu zjištěno, že alternátor dává jen 13 V, tak proběhla výměna regulátoru za pouhých 1100, Kč ( ceny předchozích tzv. oprav raději nebudu sdělovat ) a problém se zdál vyřešen, alternátor dával požadovaných 14 V. Bohužel vůz se zejména v letních měsících trvale klimatizuje, spíná ventilátor třeba i několik hodin po odstavení vozu a dochází ke klimatizaci vnitřního prostoru. Tato funkce je prý normální a mám být za ni vděčen. S tak absurdním názorem nejsem schopen se identifikovat. Je možné tuto tzv. funkci vozu vypnout ?? Vůz mi bez problémů funguje jen na jaře a na podzim. V létě běží klimatizace - a to samočinně, v zimě zase přídatné topení. Počet odtahů nepojízdného vozu již nepočítám, dle názoru servisu je vše v pořádku a to i v situaci, kdy vůz je opakovaně nepojízdný.
Neporadí mi prosím někdo ? Za cokoliv budu vděčný. Jen mne proboha neposílejte do autorizovaného servisu.

Máte prosím někdo zkušenost s servisem v Kobylnicích ?
Pozn. další radosti s Volvem - prasklá trubka od turba, vůz opět nepojízdný. T.č. zablokované AWD. Řešení ?
ještě jednou děkuji za jakoukoliv reakci a radu, jsem dost zoufalý.
Honza Ř.