tak už dva dny si vozím zadel taky ve Volvíčku. Krásnej bílej kousek, říkám mu Vilík. Po Anežce trochu změna, holt je to tank! Ale Audinka zůstává v rodině, přítulka povýšila z favorita

První dojmy? Paráda i lehké zklamání.
Auto je prostě úžasný, nemá cenu se rozepisovat, všichni to znáte. Perfektní technický stav (díky, martinopel!) Prodejce byl opravdu borec, naprosto seriozní, jak nemám ve zvyku věřit lidem, tenhle si mě získal svým jednáním naprosto

Představte si, že po prvotní prohlídce, kdy Martin našel nějaké závady, už druhej den mu chlápek stál v servise a všechny opravy zacáloval. Takže vyměněný silentbloky, vyčištěná škrtící klapka a doopravený hadice u LPG. A to vše za stejnou kupní cenu. Prostě borec!
No, abych nepřechválil, auto mělo v háji parkovací brzdu. Což jsem zjistil ihned po zakoupení, kdy jsem se (vyklepanej až na půdu) rozjel se zataženou parkovačkou. Po 20 cm to prdlo, zablokovaly se kola a bylo vymalováno

Pán ji povolil, poklepal to kladivem, naštěstí si to sedlo a já odjel rovnou do Lichnova na zvedák. VELKÝ dík chlapům, že byli ochotní mě vzít v neděli navečer a během hodiny vše vyřešili. Stav starého obložení viz foto.
Mno, dále to zklamání - auto nemá popelník!! Dělaly se někdy do Volva popelníky? Dá se to někde sehnat? Dále sedačky pomalu dosluhují, jsou světlý a předchozí majitel se o ně asi moc nestaral. Připočtu-li nulové boční vedení, jsou zralé na přečalounění. Interiérové plasty si povrzávají, ale to je asi běžná záležitost, není to nic hrozného. možná časem začnu řešit..
LPG funguje bezvadně, jen zatím moc malá nádrž, plus lehce oslňují diody od přepínače. Při palbě 160 - 180 km/h spotřeba 17l, teď na okreskách 15, jestli se někdy umoudřím, věřím, že se dostanu i na 14. Ale zatím to nejde, letím kilem a přijde mi to jak šedesátkou. asi se začnu na tachometru řídit pouze údajema v mílích, to by tak zhruba odpovídalo

Takže, čekají mě následující úkony:
- olej v motoru, propláchnout převodovku + nový olej, olej v haldexu a v diferáku.
- větší nádrž LPG (aspoň 65l, kéž by víc)
- přečalounění předních sedaček a volantu
- oprava (zalakování) zadních sedaček
- kompletní čištění interiéru
Výhledově (nejdýl do podzimu):
- výměna předních tlumičů
- možná brzdy
- nové autorádio (2DIN s navi, bluetooth atd..)
- nové gumy
Rovnou sem vložím otázku, zda znáte někoho šikovnýho v dojezdové vzdálenosti od Hradce Králové, kdy by uměl přečalounit a dodělat do předních sedaček boční vedení?
Díky za reakce a ahoj někde na srazu!
PS: chtěl jsem nahrát víc fotek, ale asi jsem blbec, formulář mě napětkrát nepustil - moc velý, moc široký, moc velký podruhé.. Upravuju to ručně v malování, snad se to do někdy naučím líp..