Ahoj Davide,DavidJ píše: 3. SW ARD, TCV - od Volva - originální, standardní tlak 1,1 možná něco více, při přeřazení z 5 st na 6 st, plyn podlaha 6st tak 1,3 bar
4. SW ARD, TCV - od IPD, standardní tlak 1,1 - 1,2 bar, při přeřazení z 5 st na 6 st, plyn podlaha 6st tak 1,5 - 1,6
ten bod 3. už zní rozumně jasnej viník je ten TCV od IPD, pokud je stálej tlak 1.2 a přefuk 1.3 je to pro auto a pro turbo maximálně bezpečný. Extrémní úpravy bývaj 1.45 baru stálej tlak a max 1.5 přefuk. Většina seriózních ladičů se ale drží do 1.4baru stálýho tlaku včetně přičemž aby to auto nějak výraznějc profitovalo z navýšení 1.4 vs 1.2 baru chce to velkou zimu, nebo jinak udělanej mezichladič (FMIC), protože i tak po chvíli jízdy ECU vyhodnotí IAT jako příliš vysokou a hrábne do předstihu.
Podle mě pokud zkusíš změřit 100-160 s Volvo TCV, nijak propastnej rozdíl tam nebude, protože po tom přefuku následuje korekce, která nějakej čas taky sežere, takže ikdyž to auto pocitově tolik nezatlačí do sedačky, na stopkách bys měl vidět velmi podobný číslo. Nezapomeň na adaptaci než to půjdeš měřit... U mojí T5 to trvá snad 100km, než se po nějakým zásahu všechno usadí a naplno projeví.
Vpodstatě to samý jsem pozoroval když jsem od tebe měl půjčenej ten IPD TCV.... pocitově to zatahovalo jako kráva, na stopkách naprosto stejnej výsledek s AC-Delco co tam mám teď.