čas od času se nám rozsvítí kontrolka motoru - klasická oranžová, ale bez vykřičníku a bez hlášky v palubáku.
Dochází k tomu bez zatím jakýhkoliv zjištěných důvodů... Může to být naprosto plynulá jízda na 90 tempomat na rovině s prázdným autem, nebo po roztažení auta na trojku do kopce...
Svítí a zhasne i někdy během jízdy, nebo po několika dalších startech...
Chování motoru nijak moc výrazně změněné, ale přeci jenom pocitově hrubší chod, připadá mi, že nejde tak hladce zvukově ani do otáček...je hrubší a línější, prostě se mu "nechce"...ale nijak šíleně výrazně...
Třeba dneska příklad: cesta do Polska 230 km, 3 dospělí a dítě, nějaké tašky, kontrolka se rozsvítila asi po 10 km cesty při jízdě 50 v obci po rovině

Cesta zpět, dva lidi, dálnici jsme projeli a rozsvítila se zase až po nějakých 150 km cesty po roztažení auta na trojku do kopce a odražení na čtyřku, tam už bylo hodně znát, že najednou ta čtyřka zvadla a nechtělo se mu a ani potom samozřejmě...
Ale nouzový režim to není, otáčky jdou do maxima, jen ne tak hladce a rychle...
Nějaký návrhy čím by to mohlo být? Palivový filtr nový...benzin striktně jen Shell...olej nový Mobil 1 5W50 Peak Life...
Vzduchový filtr teda nový není, ale na výměnu taky ne a to jsem ho i poctivě vyprášil...
Diagnostika samozřejmě taky bude, jen se mi asi těžko podaří trefit aby zrovna svítila

Tak co?