No, hoši, už to prišlo aj na mňa
Potreboval by som viac názorov, pretože už nad problémom rozmýšľam dlhšie a na nič som neprišiel....
Prebehlo to takto: bufík mi začal točiť vysoké otáčky - hučať, až kým nevykúrilo a nevypol, pričom zle spaľovalo naftu, dymilo to ako sviňa. Keď sme to rozobrali, našli sme spadnutú vrtuľku, aj klobúčik, všetko čo držala skrutka na ventilátorčeku na dne vo vnútri bufíka, to bolo spadnuté, lebo povolila skrutka a naftu preto nemalo čo rozprašovať, tak ju iba pálilo. Bufík hrial, ale hučalo to a dymilo.
Keď sme to po chvíli maturovania poskladali, vonku sa bufík pokúšal nabehnúť, ale po krátkom čase ho vyplo. Na diagnostike potom detekovali zlú sviečku/žhavič. Po výmene sviečky a diagnostike zostala porucha CEM-5F3D ( Gebläse Signal zu niedrig ) alebo CEM-5F3E ( Gebläse Fehlerhaftes Signal ). Tak sme to zase rozobrali a nič sme nenašli, akurát trochu opálené dva vodiče na vrchu ventilátora pod klobúkom, ktoré sme premerali, zaizolovali a upevnili tak, aby nikde nezavadzali. Ventilátor po pripojení napriamo na 12V ide bez pazvukov.
Po konzultácii sme tipovali na nejaký skrat na kostru, alebo kontakt, ale aj tak neviem...
Ventilátor sa pokúsi rozbehnúť, ale po sekunde-dvoch vypne, niečo ho nepustí. A ak by bol skrat v prívode, tak by sa neroztočil vôbec..
Čo si o tom myslíte ? Čo by mohlo zapríčiniť zlý alebo nesprávny signál do motorčeka ventilátora ?
Bufík je vo vnútri skoro ako nový, žiadne nánosy, nahorené špiny a pod. Aj diely vyzerajú ako z fabriky. Predtým, kým nepovolila skrutka fungoval super, bez dymu a pazvukov.
Ideme to zase rozobrať a tipy sa hodia
A mám dojem, že zacvakať 300€ za komplet motorček, ak je to iba prkotina, nie ja až taký dobrý nápad, kua....