Tymto by som chcel poprosit - vedel by to niekto za rozumny peniaz vyrobit na vyssie spominany rozmer aby mi to nemasakrovalo gumy?
Este prikladam fotodokumentaciu
x 1"pekne" to je zj*banetomkop píše:V mém případě něco podobného udělala špatná geometrie.
http://www.sapi.estranky.cz/fotoalbum/norsko-2009/norsko/dsc07553.jpg.html
http://www.sapi.estranky.cz/fotoalbum/norsko-2009/norsko/dsc07552.jpg.html
bohužel to bylo 400 km nad Narvikem, daleko nad Severním polárním kruhem, kde sehnat takovou pneu je dost velký problém.
x 1tak tie gumy boli ojete uz ked som to kupil, teraz su 1mm dezenu pred smrtouIng.Magor píše:Já to mám v podběhu taky takhle sedřený. Mám to od toho jak mi kola v plným rejdu drhnou, ale mě to dělaj 235/45 17, zimní 225/45 17 mi to dělaj. Já to přikládám tomu, že eRko má sníženej podvozek a tudíž je podběh blíž kolům. Každopádně tak jak to máš ojetý ty bych to spíš tipoval na špatnou geometrii
sak zalezem pod auto (najskor asi az cez vikend) a pozrem sa nato poriadnezorg1 píše:figu geometria,, je ošuchany silonovy doraz.. v sobotu som na to doma pozeral.....
Fajn, tak mrknem nato zajtra v garazi jak dojdem z worku. Este dotaz - vymena prebieha ako? Je to tam zanitovane alebo cim je to tam pripevnene? Nitovacky zoberem fotrovi, stare nity vyvrtam (ak to teda drzi takto a bude k tomu pristup)zorg1 píše:koleso dole a vidis to hned z vrchu netreba lahnut pod auto... je to taky silonovy polvalček... na skandixe ho najdes-.-
uz som si precital spravu.... dakujem za pomoczorg1 píše:ved pozri poriadne na tu fotku co som ti dal, ten doraz je v kruhu a tam vidno šruby...
pred 4 mesiacmy bola geo v pohode, ale tak jazdim moc a plno jam som uz pobral. Moje silentbloky tiez uz su neni zrovna OKsydney29 píše:Oleštěný vnitřní plech podběhu má na svědomí dorazy, již zmíněné shora a to, že se Ti sjíždí vnitřní kraje pneu, tak to je buď špatnou geometrií, a nebo vůle v silentblocích ramen. Měl jsem stejný problém - u mě jednoznačně silentbloky a následně geometrie
To mas potom letne/zimne presne jak ja. Skusim poresit tie dorazy ale myslim, ze to ze su z vnutornej strany tie gumy hentak zoslahane nebude tym suchanim o podblatnik. Teraz mam dilemu - dat si spravit nanovo geometriu, alebo pockat a po zime nahodit funglovky letne + nastavenie geometrie pripadne nove silentbloky+samozrejme geometria.lumiere.c píše:mám to taky.rozměr pneu 225/45/17.zimáky mám 205/55/16 a je to ok.
Tak samozrejme, ze nechodim ako autoskola ale myslim, ze 95% casu chodim slusne a setrne autu. Obcasny "prejeb" sa pritrafi, ked blikaju kontrolky trakcieOrtový píše:letné 225/45 R17 , zimné 205/55 R16 a tiež to mám ošúchané,síce trochu menej,ale mám
podla mňa to bude tvarom samotnej pneu,alebo pri plnom rejde prejdeš cez hrbol,auto sa trocha "zhupne" a guma sa šuchne o podblatník
ešte ma napadá,či nechodíš rýchlo do zatáčok,auto si "klakne" na jednu stranu a koleso urobí "šuch"
Uživatelé procházející toto fórum: Deshi, Vizibable