Prox píše:tak diky za rady, cekal jsem ze to dopadne pro benzin, jen jsem si to nejak nechtel priznat

Ahoj,
právě nyní se silně zajímám o druhé Volvo do rodiny. A řeším i stejné
dilema nafta x benzín. Už to tedy nebude V70 (tu už mám), tak jsem chtěl jít logicky do stejné platformy -> S60.
první volba:
S60 D5 (120kW) automat
- D5 pro to, že jsem s ním velmi spokojen ve V70II, automat proto, že je to úžasné labůžo. O nic se nestarat a jen mačkat 2 pedály. K takovému velkému autu to
pro pohodovou jízdu prostě patří. Většina lidí si klepe na čelo, že jako automat = v naší firmě, kde je 120 lidí a asi tolik aut, tak to nikdo nemá. Ale já si to nenechám vymluvit. Chci už jen to a nic jiného.
- tahle volba ale asi nebude moc reálná, protože nechci zase uvalit tolik peněz, pod 6000€ se nic kloudného sehnat nedá, nemám velký nájezd (hlavní auto v rodině je V70).
druhá volba:
V40 1.9D 85kW, bohužel manuál, v automatu se snad vůbec nedělají?
- tohle byl asi jen krátký myšlenkový ústup z předchozí varianty, snaha zůstat u Volva + nafta, ve zvolené cenové kategorii.
... pak jsem prolézal všechny možné diskuse, včetně této a zatím poslední šampión mého výběru je:
třetí volba:
S60 benzín automat
- tady už se snad něco kloudného najde. Otázka motorizace - asi se mi zalíbí
2.5T 184kW, ale vlastně cokoli. Asi to tak dopadne, i když jsem benzín na začátku zcela vylučoval. Ten rozdíl v pořizovací ceně tam asi nějaký bude, než to protočím v palivu, chvilku to potrvá.
No, ale co jsem chtěl tímto slovním výlevem říct? Máme asi podobné zadání (já navíc ten automat).
Nezaznamenal jsem, v jaké cenové hladině lovíš V70, ale V70II v benzínu začíná také někde kolem těch 6000€. I v automatu. A tam bych, být tebou, lovil. Já tam budu lovit S60ku.
Pavel