Renovace světlometů
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: V70 II D5 136kw
Renovace světlometů
koukam ze se po delsi dobe objevily kryty na P2 https://allegro.cz/produkt/sklo-svetlometu-signum-xenonove-prave-81fee021-dc0a-41a9-a02f-26d45faeb3aa?offerId=15304365954
-
- Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010
Renovace světlometů
Tady pro představu jak vypadají moje světla. Pravý světlo je někdy z 2016, levý (u řidiče) to rozleštěný. Je malinko žlutější, ale fakt ten Lamp Protect vydrží do výměny žárovky necelý rok. Mimo prázdniny je to v garáži, ale žena vcelku jezdila do práce přes týden a auto stálo na sluníčku, o víkendech chata a i tak v pohodě. Ono spíš už to stárne vevnitř a tam už to leštění nezachrání.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Vůz: V70 3.2 FWD MY2012
Renovace světlometů
OK, děkuji za názory. Co jsem dělal lehký průzkum, tak na vzone.cz jsem našel 1 ks skla za 2 674 Kč (potvrzený dodavatel údajně TYC nebo DEPO), zatímco Allegro cca 1 593 Kč (značka Vroomer). Samozřejmě počítám, že UV coating není jistota, byť jej výrobce uvádí. Tak uvidím. Láká mě to výhledově řešit, ale obávám se, že letos to nestihnu.
Ten odpojený ostřik - předpokládám správně, že se to řeší vyndáním pojistky? Mně ten ostřik přijde spíše zbytečný od první chvíle, nehledě na to, že se aktivuje, aniž bych měl na vybranou. Stačí, abych neznámo dlouhou dobu nepoužil ostřik čelního skla a dá to dvě dávky po sobě.. Ale je mi teda s podivem, že se ti prasklinky vytvořily i bez něj. Nutno podotknout, že moje auto nezná garáž, což tomu asi taky nepomůže.
-
- Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17
Renovace světlometů
Protože je ten plast šmejd. Srovnání volvo 14 a yaris 14 . Na yarisu pořád jako nové. Holt Toyota..
-
- Vůz: V70 II D5 120kw 2004
Renovace světlometů
Dával jsem nový plexi od TYC, ale pěkný byly jen chvíli. Po 3 letech vypadají jako 20 let staré, popraskala a loupe se UV vrstva. To jsem je ještě dodatečně ošetřoval keramikou. Zajímavý je, že se "zničily" skoro ze dne na den, kdy jsem byl na dovolené v Itálii nucen pár dní parkovat na přímém slunci.
-
- Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify
Renovace světlometů
Ne e.Petr 91 píše: včera, 14:48
Ten odpojený ostřik - předpokládám správně, že se to řeší vyndáním pojistky?
Kousek papírku mezi kontakty relátka. Vyndaná pojistka bude asi házet chybu.
-
Renovace světlometů
Já ji mám vyndanou a na stk nebo v zimě nandám. Háže to chybu, ale ne viditelnou pro řidiče na palubce.
-
Renovace světlometů
@Munga: to máš ještě krásný, já to měl takhle
-
- Vůz: S80 II 2008, M66, 2.5T Stage 2 170kW
Renovace světlometů
Ty máš P3, takže ostřik světlometů lze vypnout sw - nastavit v konfiguraci cem. Např. pomocí P3tool. Já to tak mám.Petr 91 píše: včera, 14:48 Ten odpojený ostřik - předpokládám správně, že se to řeší vyndáním pojistky? Mně ten ostřik přijde spíše zbytečný od první chvíle, nehledě na to, že se aktivuje, aniž bych měl na vybranou. Stačí, abych neznámo dlouhou dobu nepoužil ostřik čelního skla a dá to dvě dávky po sobě.. Ale je mi teda s podivem, že se ti prasklinky vytvořily i bez něj. Nutno podotknout, že moje auto nezná garáž, což tomu asi taky nepomůže.
-
- Vůz: V70 III D3 110kw MY2016
Renovace světlometů
Také mám na P3 vypnutý ostřik v domění, že si zachráním světla a stejně vypraskávají. Podle mě za to může UV a teplo na slunci. Teď jak bylo vedro, tak mi přibyly další prasklinky na voliči automatu, ty plasty se holt nepovedly evidentně a teplo jim nesvědčí.
-
- Vůz: V50 D5 R-Design 2009
Renovace světlometů
Tak na světlech může být slabá vyšisovaná UV vrstva. Když se to zavčasu přestříká 2k UV lakem, tam si myslim to ještě zachráníš.
A na tom voliči to klidně může být agresivním potem pokud to jiné plasty v interieru nedělají, to chce jednou za čas vyčistit a ošetřit.
A na tom voliči to klidně může být agresivním potem pokud to jiné plasty v interieru nedělají, to chce jednou za čas vyčistit a ošetřit.
-
Renovace světlometů
Mám to uplně stejně a v téhle vedrech nebo po chorvatsku tj. slunce vedro se to zhorsi. Yaris co má stejne podminky je uplně v pohodé.jirka789 píše: dnes, 08:45 Také mám na P3 vypnutý ostřik v domění, že si zachráním světla a stejně vypraskávají. Podle mě za to může UV a teplo na slunci. Teď jak bylo vedro, tak mi přibyly další prasklinky na voliči automatu, ty plasty se holt nepovedly evidentně a teplo jim nesvědčí.
-
- Vůz: V70 III D3 110kw MY2016
Renovace světlometů
Interiér čistý že by se z něj dalo jíst mám pořád. A na volič automatu člověk sáhne jen 2x za jízdu. Je toho i plnej internet, že to prostě praská.Gintiik píše: dnes, 10:07 Tak na světlech může být slabá vyšisovaná UV vrstva. Když se to zavčasu přestříká 2k UV lakem, tam si myslim to ještě zachráníš.
-
- Vůz: V70 3.2 FWD MY2012
Renovace světlometů
Tak pokud by to byly praskliny pouze na povrchové UV vrstvě, tak by to brousitelné být mohlo. To by byla ta lepší varianta.
Nechci si nic nalhávat, ale ono to tak i vypadá. Pochybuju, že by takové nemechanicky vytvořené praskliny šly skrz celým “plastem”.
Nechci si nic nalhávat, ale ono to tak i vypadá. Pochybuju, že by takové nemechanicky vytvořené praskliny šly skrz celým “plastem”.
-
Renovace světlometů
Přijde mi to jako právě ten neorigo lak? Pak by to vybrousit šlo. Skrz to nebude.