Renovace světlometů

všeobecné dotazy na domácí opravy...
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
  • Autor
  • Zpráva
powl
Vůz: V70 II D5 136kw

Renovace světlometů

Příspěvek od powl »

Tomas78
Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010

Renovace světlometů

Příspěvek od Tomas78 »

Tady pro představu jak vypadají moje světla. Pravý světlo je někdy z 2016, levý (u řidiče) to rozleštěný. Je malinko žlutější, ale fakt ten Lamp Protect vydrží do výměny žárovky necelý rok. Mimo prázdniny je to v garáži, ale žena vcelku jezdila do práce přes týden a auto stálo na sluníčku, o víkendech chata a i tak v pohodě. Ono spíš už to stárne vevnitř a tam už to leštění nezachrání.
image.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Petr 91
Vůz: V70 3.2 FWD MY2012

Renovace světlometů

Příspěvek od Petr 91 »

OK, děkuji za názory. Co jsem dělal lehký průzkum, tak na vzone.cz jsem našel 1 ks skla za 2 674 Kč (potvrzený dodavatel údajně TYC nebo DEPO), zatímco Allegro cca 1 593 Kč (značka Vroomer). Samozřejmě počítám, že UV coating není jistota, byť jej výrobce uvádí. Tak uvidím. Láká mě to výhledově řešit, ale obávám se, že letos to nestihnu.
Romulusw píše: dnes, 09:44 Já mám ostřikovače světel od začátku odpojené a dělá se mi to tam taky :(
Ten odpojený ostřik - předpokládám správně, že se to řeší vyndáním pojistky? Mně ten ostřik přijde spíše zbytečný od první chvíle, nehledě na to, že se aktivuje, aniž bych měl na vybranou. Stačí, abych neznámo dlouhou dobu nepoužil ostřik čelního skla a dá to dvě dávky po sobě.. Ale je mi teda s podivem, že se ti prasklinky vytvořily i bez něj. Nutno podotknout, že moje auto nezná garáž, což tomu asi taky nepomůže.

Zpět na „Jak co opravit???“