Pravidla fóra
PRODEJ AUTA
1 - Nadpis topiku – soukromý prodej příklad: „Pro: C70, 2,3 T5, 177 kW, manuál, 1999, 69 000 Kč“
2 - Text inzerátu (pouze soukromý prodej)
a) typ
b) motorizace – nejlépe přímo konkrétní označení motoru (např B5234T3)
c) výkon (kW nebo HP, nejlépe obojí)
d) rok výroby (případně datum uvedení do provozu – pokud se liší, nebo modelový rok)
e) najeté km (zdůraznit, zda se jedná o tachometrové nebo skutečné, ověřené)
f) výbava vozidla (pokud možno co nejpodrobněji)
g) servisní knížka (ano/ne/ano, ale vedená pouze do...)
h) historie vozu (bourané/nebourané, servisováno kde, kolikátý majitel, provedené opravy, koupeno kde/dovezeno odkud)
i) současný stav a předpokládané investice (kdy se mají dělat rozvody, stav brzd, spojky, olej v automatu), zmínit vylepšení, modifikace a jiné
j) pneu (jsou v TP, rozměry/výrobce/mm, letní/zimní/oboje, plechy/alu(typ))
3 - foto co nejvíc nahrát sem nebo odkaz na ně – nutné! (exteriér, interiér, motor)
4 - cena, nutné! inzeráty bez ceny (cena dohodou, nejvyšší nabídce apod.) mohou být bez upozornění smazány!!!
5 - kde je auto k vidění (pokud je místo odlišné od bydliště v profilu) !!!
6 - ekodaň, je zaplacena či ne, nebo se netýká, (zápis ve velkém techničáku, TP), v případě nezaplacení normu opsat z TP (řádek V.9).
7- kontakt! Uveďte ideálně telefon, je to nejrychlejší způsob jednání.
8- v případě, že dojde k prodeji, napíše prodávající poslední příspěvek "PRODÁNO". Vyhnete se zbytečným dotazům k dávno prodaným vozidlům a zájemcům o koupi ušetří čtení, psaní, volání. NEMAZAT text inzerátu!
Nabízím k prodeji V70 T5, rok 2002. Cena k jednání je 35.000 Kč. Auto prodávám jako pojízdný soubor náhradních dílů. Motor tlakuje do vody a žere vodu. Aktuálně je odstavené v garáži v Mostě, kde je k vidění. STK do 24.1.2026. Vlastní silou to v pohodě jede.
Protože zájemce o díly si to rozmyslel, tak dávám celé auto tak jak je se vším co k tomu mám. Podle AVček je kaput těsnění pod hlavou, ale nerozebírali to. Automat je starý pětikvalt AW55-50 a řadí velmi pěkně. Upřímně čekal jsem, že to první vzdá převodovka než motor. Nechám to oběma sady kol, letní 17 a zimní 16, oboje pneu v pěkném stavu. Dále k tomu dávám 2 baterky, v autě je Exide kupovaná letos v létě a rok a půl stará BOSCHka. Pokud najdu, tak mám někde ještě pravé a levé zpětná zrcátka, tak ty bych k tomu dal taky. Prostě za výše uvedenou cenu (k jednání) vše co mám a najdu. Třeba někdo doma v garáži na punk vymění těsnění a odjede s tím Gumbalkán nebo si to vezme jako dárce. Je to docela pěkné auto a je mi líto to hodit rovnou na likvidaci. Pište dotazy sem (preferovaně) nebo SZ, zareaguji ASAP.
Dotaz - proč se hned likviduje auto se špatnym těsněním pod hlavou? To je neřešitelná závada? Na favoritu mi to dělal garážista
_________________ V70I MY99 2,4 Tdi Bleky od Mattyfu (568 000 km) DEAD - Bleky potkal potkana
V70I MY98 2,0 T Pipistrello od Fanýz (322 000 km)
V70I MY97 2,4i Tobleděmodrý (365 000 km) Felda (100 050 km)
Protože to nemusí být těsnění, ale i prasklá vložka. A je to jen o tom, jak moc jsi gembler
Buď to bude těsnění a to i s rovnáním hlavy jsi v tom třeba za desítku, možná 15... (Fáčko mělo někdy i litinovou hlavu, ta se tak nekroutí) a poté co tam tyhle prachy naleješ můžeš zjistit, že je prasklá vložka. No a to už je min. 30. No ale když už to máš rozebraný, tak je hřích neudělat lágry, srovnat blok atd atd. a si v tom za kilo. Když už je to venku, tak je blbost neudělat spojku, pokud neni zánovní... a už se to nabaluje.
Čísla jsou vycucaný z prstu, a slouží to spíš k posouzení toho, jak všechno se vším souvisí.
Kdybych o tomhle autě vážně uvažoval (jakože na to nemám ani prostor, ani čas a ani volné peníze), tak bych se podíval po jiném motoru a možná to řešil výměnou za jiný motor a tenhle bych si nechal na ND
Má dojezdovku. Takže tu tenkou ptákovinu. Ale vešla by se plnohodnotná, jen by se musel člověk vzdát úložného prostoru pod těmi sedackami v kufru.
Ještě doplním, že automat automatuje pěkně. Nedělá žádné chujoviny a když to před nějakými 25 tis km viděl velkomág Patočka, tak ho ohodnotil, jako ve velmi pěkné kondici. A že se to stejně jednou vysere.
_________________ V70 T6 (B6304T2) AWD - AT - 2008 - 450.000+ km [GALERIE]
XC70 D5 (D5244T4) AWD - AT - 2008 - 380.000+ km
"T6 je úžasný stroj. Prý se dokáže rozjet i na 300km/h... na jednu nádrž!!"
V70 T5 (B5234T3) FWD - AT - 2002 - 342.000 km [R.I.P.]
Na tvém místě bych sundal hlavu a koukl, jestli to je opravdu jen tím těsněním. Pokud ano tak to opravit a auto prodat za 50-60tKč.
Takové auto bych pak klidně koupil, dal do toho LPG a s něžným chováním k automatu - žádný kick down- bych doufal, že to ještě 100tkm najede. Jízda v tom je parádní nenucená síla T5 s automatem je velmi přijemné, klidné, komfortni a svižné ježdění.
Takhle je to spíše na prodej na ND. Swap za jinou T5 je na dlouhé hledání. Nebo víte někdo o dobrém motoru B5234T3 na prodej?
Pro mě to takhle má cenu 10tKč. Teď to neber jako nabídku . Mám už tak dost práce se svým vozovým parkem, který chci spíš redukovat než rozšiřovat. Spíš si říkám, že je to škoda nezkusit zachránit.
To se právě nevyplatí, pokud to nebudu dělat já a jak řekla legenda O2: "Máj tajm is very drahej." No v servisu by za to byl nesmysl. Navíc jako každá T5 tam je nějaký to papání oleje a ten pětikvalt automat tomu nepřidává na perspektivě. Řešil jsem i jestli by to legislativně šlo předělat na 125kW atmosféru přehozením celé sestavy motoru s manuální převodovkou, měl bych dárce. A došel jsem k tomu, že je jednodušší to legislativně předělat na elektromobil, než tam natlačit jiný volvo motor ze stejné platformy. Ale auto to je vizuálně i jízdně pěkný, kastle a všechno ostatní je prostě OK, proto se mi to nechce popravit, tak že se to rozřeže.
Takže asi ten K-SEAL. Nebo... nemáte někdo zrušenou Teslu, Leaf nebo e-Niro?
_________________ V70 T6 (B6304T2) AWD - AT - 2008 - 450.000+ km [GALERIE]
XC70 D5 (D5244T4) AWD - AT - 2008 - 380.000+ km
"T6 je úžasný stroj. Prý se dokáže rozjet i na 300km/h... na jednu nádrž!!"
V70 T5 (B5234T3) FWD - AT - 2002 - 342.000 km [R.I.P.]