Zdravim, video není moje, ale děje se mi to samé náhodně tak dvakrát do roka. Motor po nastartování pár sekund jede divně a pak se to chytí a už jde normálně. Nevíte co to je?
D5 divný zvuk/běh po nastartování motoru
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: V50 D5 R-Design 2009
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Zůstane viset startér, nebo startuje déle než je nutné.
-
- Vůz: S60 D5 160kw, BMW E36 323ti, E36 318ti
Mně na P2 fl se tuším startér vypne sám hned jak motor naskočí. Nehledě na to jak dlouho mám otočenej klíček.
-
Já naopak klíček vůbec nedržím - jen cvaknu, pustím a nechám motor ať se sám natočí. A většinou to je úplně v pohodě.
Pokud je to visící startér, je to něco co by spravilo nějaké promazání zubů startéru?
Pokud je to visící startér, je to něco co by spravilo nějaké promazání zubů startéru?
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Spíše chce zjistit jestli do cívky startéru nejde zbytečně dlouho napětí. Podle mě auto nějak špatně vyhodnocuje, že motor už naskočil a snaží se ho pořád startovat. Musel by jsi si natáhnout nějakou žárovku od toho slabého kabelu na startéru a zjistit jak se to chová.
Blbý je jestli to dělá jenom občas, to se pak špatně identifikuje.
Blbý je jestli to dělá jenom občas, to se pak špatně identifikuje.
-
No právě. Zase jestli to ale je jen takováhle blbost, tak to asi ani nemusim řešit. 
-
- Vůz: XC70 D3 AWD manuál (D5244T17)
Už se mi to kdysi na jiném brmbrm stalo. Časem se to zhoršovalo, až to jednou zůstalo vyset nafurt. Bohužel jsem v tom zrovna nejel já, takže vážená řidička si to kupu kilometrů odtrajdala s běžícím startérem - tudíž ho totálně odpálila.
Takže blbostí bych to zrovna nenazval.
Takže blbostí bych to zrovna nenazval.
-
- Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06
to může být klidně mechanický problém na startéru, protože ten točí, dokud se nevrátí cívka a klidně už na něm nemusí být spouštěcí napětí
on ten startér spíná (drží) sám sebe, respektive tu silovou část, dokud to pak pružina po ztrátě napětí na cívce neodepne
on ten startér spíná (drží) sám sebe, respektive tu silovou část, dokud to pak pružina po ztrátě napětí na cívce neodepne