Zdravim, video není moje, ale děje se mi to samé náhodně tak dvakrát do roka. Motor po nastartování pár sekund jede divně a pak se to chytí a už jde normálně. Nevíte co to je?
D5 divný zvuk/běh po nastartování motoru
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: V50 D5 R-Design 2009
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Zůstane viset startér, nebo startuje déle než je nutné.
-
- Vůz: S60 D5 160kw, BMW E36 323ti, E36 318ti
Mně na P2 fl se tuším startér vypne sám hned jak motor naskočí. Nehledě na to jak dlouho mám otočenej klíček.
-
Já naopak klíček vůbec nedržím - jen cvaknu, pustím a nechám motor ať se sám natočí. A většinou to je úplně v pohodě.
Pokud je to visící startér, je to něco co by spravilo nějaké promazání zubů startéru?
Pokud je to visící startér, je to něco co by spravilo nějaké promazání zubů startéru?
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Spíše chce zjistit jestli do cívky startéru nejde zbytečně dlouho napětí. Podle mě auto nějak špatně vyhodnocuje, že motor už naskočil a snaží se ho pořád startovat. Musel by jsi si natáhnout nějakou žárovku od toho slabého kabelu na startéru a zjistit jak se to chová.
Blbý je jestli to dělá jenom občas, to se pak špatně identifikuje.
Blbý je jestli to dělá jenom občas, to se pak špatně identifikuje.
-
No právě. Zase jestli to ale je jen takováhle blbost, tak to asi ani nemusim řešit. 
-
- Vůz: XC70 D3 AWD manuál (D5244T17)
Už se mi to kdysi na jiném brmbrm stalo. Časem se to zhoršovalo, až to jednou zůstalo vyset nafurt. Bohužel jsem v tom zrovna nejel já, takže vážená řidička si to kupu kilometrů odtrajdala s běžícím startérem - tudíž ho totálně odpálila.
Takže blbostí bych to zrovna nenazval.
Takže blbostí bych to zrovna nenazval.