Romulusw píše: 28 úno 2026 08:48
Začal jsem shánět zesik typ 30732825 a na eBay jsou jich hromady s popisem pro S40 a V50, ale u těchto aut optika nebyla, takže nevím co to znamená.
Jestli se jim to při rozebírání pomíchalo, nebo pošlou něco jiného. A ti rozebírači jsou pěkný prasata, než aby konektory normálně odpojili tak je pracně prasácky ustříhnou nůžkama
P1 (S4 & V50) má normálně optiku. Do čeho chceš ten zesík dát? Dost pravděpodobně se mi jeden povaluje někde ve skládku
Tipuju si že bude třeba vypnout MOST, komponenty audia jsou podle mě kódované na konkrétní VIN.
Tod2 píše: 02 úno 2026 12:20
u mne už je altík taky řízen po sběrnici, ale ne tak "inteligentně" jako u P3
a nikdy mi to ani při max zátěži nešlo pod 13V
Malinko ozivim. Vcera konecne test. Pri normalni zatezi na volnobeh ukazovala vida pres 14v (na ECM). Kdyz jsem zapojil neco malo, tak taky, jakmile jsem zapojil vsechno (vyhrivani sedacek, svetla, radio, zadni sklo, vetraky, mlhovky, slapl na brzdu), tak na volnobeh to bylo kolem 12,5 V a takto to i zustalo. Kdyz jsem malinko zvednul otacky (treba jen na 1000), tak hned 14V. Takze na volnobeh to nestiha, kdyz se zapne vse. Tak by to byt asi nemelo. Melo by to stihat, ne?
_________________ VOLVO XC90 2,5 T (LPG) rok 2005 automat; LANDROVER freelander 2,0 Tcie (nafta) 1998; Ochcávka 1,9 tdi 66 kw, rok 2001; Jawa 250 rok 1972; Parez (bez TP), Honda CBR RR fireblade 2002
Bylo: sice ne Volvo, ale s tezkym srdcem v 11/2021 odchod Civica
Diagnostika k dispozici
Borci, naleštěte své koule, myslím ty křišťálové... Co si myslíte, že mohlo způsobit na laku takovéto poškození ->
Bohužel nemám lepší fotky, je to na zadním blatníku a pak podobný poškození je na střeše. Podle mě to bude od ptačího hovna, páč to nevypadá úplně otřísknutý.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
_________________ MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej...
Urvanej píše: 11 bře 2026 13:04
Jojo, nějaký měkký laky ty exkrementy klidně rozloží... u mě na volvech, ač mi po nich kálí statečně, tak dobrý, zatím vždy umyto bez následků.
Robím práve v dome topení. Vedľa domu bude stáť garáž (auto, motorky, dielňa), jedna spoločná stena. Natiahnúť topenie z domu do garáže? Zneistil som, keď som začal hľadať odpoveď na otázku. Auto tým bude trpieť, keď príde zasnežené alebo od dažďa. Bude problém, keď teplé auto vynde do mrazov a podobne.
Vytápěná garáž určitě ano, ale ne na parkování auta, se kterým se jezdí denně, na to je lepší kryté stání. Jinak mít tam vapku a v zimě před úklidem auta do garáže ho opláchnout včetně podběhů a spodku a bude to OK. Já si takto popravil dvojkovou oktávku během jedné zimy, že jsem jí parkoval bez oplachu přes zimu v teplé garáži. Opravdu neskutečně rychle to pak rezne.
jirkaTDI píše: 12 bře 2026 08:56
Vytápěná garáž určitě ano, ale ne na parkování auta, se kterým se jezdí denně, na to je lepší kryté stání. Jinak mít tam vapku a v zimě před úklidem auta do garáže ho opláchnout včetně podběhů a spodku a bude to OK. Já si takto popravil dvojkovou oktávku během jedné zimy, že jsem jí parkoval bez oplachu přes zimu v teplé garáži. Opravdu neskutečně rychle to pak rezne.
To je ten dôvod. Že tam chcem parkovať auto, ktoré bude na denné jazdenie. Takže ráno do práce a popoludní to zase zaparkovať do garáže. Takže vo výsledku topení áno, ale auto (denné jazdenie) parkovať pod prístreškom?
Kryté stánie bude pred garážou. Úmysel bol, aby človek nemusel ráno sadať do premrznutého auta.
Tod2 píše: 12 bře 2026 09:19
a kdyby tam topení nebylo, tak tam bude mrznout?
To ti ešte nedokážem povedať. Garáž ešte nestojí. Práve robím rozvody kúrenia v dome. Tak je úvaha, že vytiahnem trubky do garáže.
Ale v projekte je zateplenie garáže + zateplené vrata.
Hele určitě to tam natáhni. Třeba se pak rozmyslíš, a budeš tam chtít udělat další pokoj a musel bys bourat podlahu... tech pár korun za to podle mě nestojí.
Souhlas , natáhni větev kterou můžeš zavřít i s radiátory. Jenže tam stejně nebude mrznout a když by mrzlo tak to budeš alespoň temperovat pač tam budeš mít i nějakou chemii co nesmí zmrznou a pod.
Pro auto na pravidelné ježdění je to na velké hnědé - před lety jsem s focusem parkoval v podzemni nevytápěné garáži kde bylo lehce nad nulou a auto mi za jednu sezonu začalo opravdu hodně reznout. Spíš velmi hodně reznout.
Moc horších věcí karoserii neprovedeš. Lepší je jen zastřešené stání.
Netusi nekdo jak vyndat tu segrovku co na 850 drzi poloosu v kloubu? zaboha ji nedokazu drzet roztazenou a zaroven vytahnout tu poloosu ,ktera tam je asi nejka zatuhla. Preci nebudu vyndavat celou poloosu, to se cely nejak rozsype, ne?