Ahoj, hezký den,
chtěl bych Vás zkušené poprosit o radu, o pomoc..
Mám Volvo XC60 D5 2013 cca 2 roky a problém s hláškou na přístrojovce "porucha brzdového systému". Cca před rokem se hláška objevila poprvé. Zastavil jsem, motor vypnul a po nastartování hláška zmizela. Popravdě jsem neřešil a jezdil. Jenže se to začalo stupňovat. Cca před 3 měsíci hláška vyskočila znovu. Nemohl jsem hned bezpečně zastavit, jel jsem dál a hláška sama zmizela a rozsvítila se závada airbagu- nutný servis. Po vypnutí motoru a následném nastartování opět bez závad. Rozhodl jsem se pořídit "hobby" diagnostiku a jednotka ABS bez poruch. Minulý týden hláška opět vyskočila, rozhodl jsem se objednat do Volvo servisu, protože se rapidně stupňuje. Tam mi potvrdili, že jednotka ABS bez poruch. Prý se setkali u s touhle závodu a problém byl někde v kabeláži v motorovém prostoru. Na přesné zjištění by ale potřebovali cca 8 hodin práce x 2500Kč, což je značná část naší rodinné dovolené. Takže jsem brouzdal po internetu a navedlo mě to podle chybové hlášky v CEM jednotce U001088, U0015500 a U200187 právě na problém v oblasti CEM. Nyní je hláška neustále. Nejde zamykání levé strany, blinkry, LZ a třetí brzdové světlo, vypíná a zapíná se rádio, celý interiér si žije svým životem.. Start motoru bez problémů, jede, bez cukání a ztráty výkonu, AT řadí. Brzdy bez závad- ve Volvu kontrolovali tlak na pedál a tak něco, atd. Google Podle chybové hlášky napsal, že by mohl být problém v kabeláži za rádiem nebo konektory u CEM nebo i samotná CEM nebo jiná jednotka navázána na CEM.. Ale víte jak. Moc Vám děkuji za reakce, pokud jste byli ochotni to vydržet a přečíst až do konce. Snažil jsem se napsat co nejvíce informací najednou. Prosím, máte zkušenosti? Děkuji moc!
XC60 Závada brzdového systému
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo XC60 D5 AWD
-
- Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110
Ahoj, dle mě je problém s CANem. Nejčastěji celý svazek v motorovém prostoru od pojistek přes motor, směrem k PP podběhu kde je konektor a dále to vede do CEM.
Zde něco podobného, jen u LR
https://www.facebook.com/share/17x5TqfgrZ/
Zde něco podobného, jen u LR
https://www.facebook.com/share/17x5TqfgrZ/
-
Ahoj Jakube, moc Ti děkuji za radu! Takže ve Volvo servisu měli dobrý typ. Takže zkontrolovat kabeláž od pojistkového boxu vpravo od akumulátoru, která pak vede za turbem na stěně k PP kolu- podběhu, myslel jsi to tak? Jestli ti dobře rozumím..
-
Večer ti hodím odkaz kde to bude vidět, mám to doma v PC.
Okolo baterie to vede pouze k ECM a tam to taky můžeš zkouknout, páč tam se svazek často prodře o kaslik baterie. Takže baterku ven, kaslik ven a bude jasno.
Ten co myslím vede zepředu motoru.
Okolo baterie to vede pouze k ECM a tam to taky můžeš zkouknout, páč tam se svazek často prodře o kaslik baterie. Takže baterku ven, kaslik ven a bude jasno.
Ten co myslím vede zepředu motoru.
Naposledy upravil(a) Jakub Svoboda dne 17 úno 2026 15:08, celkem upraveno 1 x.
-
Ty jo, to budeš nejlepší, děkuji moc!
Pak to zkusím zkontrolovat a podělím se o výsledek. Ať jsme pro možné další případy chytřejší..
Pak to zkusím zkontrolovat a podělím se o výsledek. Ať jsme pro možné další případy chytřejší..
-
Zde je odkaz, je tam videt kudy to vede zepredu po motoru a vsimni si prodřenych žil mezi sebou.
https://www.drive2.ru/l/699328154124177953/
Zde je foto svazku venku, vim o cem pisu, neskutecna pakarna.
A zde jak se to prodře u baterie
https://www.drive2.ru/l/699328154124177953/
Zde je foto svazku venku, vim o cem pisu, neskutecna pakarna.
A zde jak se to prodře u baterie
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
No pěkné, ale jsem rád, že jsi dal typ. Začnu u té baterie, kouknu na tu kostru u ABS bloku a kabeláž tam někde u klapky sání a uvidíme, snad se mi zadaří. Napíšu až kouknu. A myslíš, že by tahle "motorová" kabeláž mohla způsobovat problémy i interiéru? Jak jsem psal že začátku, motoricky bez problémů. Ale asi ano, jak jsi psal zprvu, pokračuje to do CEM.