Ahoj, hezký den,
chtěl bych Vás zkušené poprosit o radu, o pomoc..
Mám Volvo XC60 D5 2013 cca 2 roky a problém s hláškou na přístrojovce "porucha brzdového systému". Cca před rokem se hláška objevila poprvé. Zastavil jsem, motor vypnul a po nastartování hláška zmizela. Popravdě jsem neřešil a jezdil. Jenže se to začalo stupňovat. Cca před 3 měsíci hláška vyskočila znovu. Nemohl jsem hned bezpečně zastavit, jel jsem dál a hláška sama zmizela a rozsvítila se závada airbagu- nutný servis. Po vypnutí motoru a následném nastartování opět bez závad. Rozhodl jsem se pořídit "hobby" diagnostiku a jednotka ABS bez poruch. Minulý týden hláška opět vyskočila, rozhodl jsem se objednat do Volvo servisu, protože se rapidně stupňuje. Tam mi potvrdili, že jednotka ABS bez poruch. Prý se setkali u s touhle závodu a problém byl někde v kabeláži v motorovém prostoru. Na přesné zjištění by ale potřebovali cca 8 hodin práce x 2500Kč, což je značná část naší rodinné dovolené. Takže jsem brouzdal po internetu a navedlo mě to podle chybové hlášky v CEM jednotce U001088, U0015500 a U200187 právě na problém v oblasti CEM. Nyní je hláška neustále. Nejde zamykání levé strany, blinkry, LZ a třetí brzdové světlo, vypíná a zapíná se rádio, celý interiér si žije svým životem.. Start motoru bez problémů, jede, bez cukání a ztráty výkonu, AT řadí. Brzdy bez závad- ve Volvu kontrolovali tlak na pedál a tak něco, atd. Google Podle chybové hlášky napsal, že by mohl být problém v kabeláži za rádiem nebo konektory u CEM nebo i samotná CEM nebo jiná jednotka navázána na CEM.. Ale víte jak. Moc Vám děkuji za reakce, pokud jste byli ochotni to vydržet a přečíst až do konce. Snažil jsem se napsat co nejvíce informací najednou. Prosím, máte zkušenosti? Děkuji moc!
XC60 Závada brzdového systému
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo XC60 D5 AWD