koupil jsem v70 se starší verzí D5252t využívající podtlaky k regulaci turba a mám takové podezření, že ačkoli nemám žádnou chybovou kontrolku, jezdím s "atmosférou" a turbo vůbec nespíná. To se mi koneckonců stalo v minulosti i u novější MSA15,8, taktéž bez kontrolky. jenže MSA 15,8 měla řízení už kabelama, u MSA 15,7 jsou podtlaky.
Nejprve schéma:
Chápu to tak, že řízení spínání turba má na starost podtlakový "governor" ( díl č. 17 v rozkresu) a z něj vedou hadice.
-Jedna vede do EGRu, ta je u mě celá a nevypadá nijak podezřele.
-Jedna vede z horního vývodu pod airbox. U mě na autě teda nejprve volně visela vedle baterie, ale pod airboxem jsem našel spojku a pokračování, tak jsem se dovtípil, že by měla pravděpodobně vést tamtudy. Na schémátku je připojená k téčku a k vede dál do zásobníku vakua a přes jednosměrný ventil někam dál - nevím kam.
-jedna vede zespod, je slabší než ty dvě ostatní, na schématu označená šestnáctkou. Ta mi visí volně v prostoru a nevede nikam. Předpokládám, že to tak být nemá.
Reálně to vypadá takhle:
A zde v detailu ta hadička co nikam nevede:
Odvozuji z toho, že mi pravděpodobně nefunguje turbo. Já vlastně moc nepoznám, jestli je to opravdu tak, nebo jestli je D5252t s automatem a starou jednotkou prostě tak zdechlá
Moje otázka je dvojí - 1- kam pokračuje ta "spodní" větev s vacuum tankem za tím jednosměrným ventilem a kde to hledat v reálném motorovém prostoru a
2 - kam patří ta tenčí hadice, co vychází ze spodní části "goveroru" a na 2. fotce ji držím v ruce?
Předem dík, chápu že to jsou asi velice blbé dotazy, ale jsem spíš takový automobilový teoretik a podtlaky jsem na autě ještě neměl.
x 1