Víš kolik se dá takových nálepek natisknout....
https://obd2-diag.blogspot.com/2017/11/genuine-vs-clone-volvo-vida-dice-2014d.html
Edit: Ale na ty chyby to bude dobré.
Inštalácia VIDY na Windows 10 Home/Pro
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: XC60 D5 AWD 158 kW MY2012
-
- Vůz: Volvo 740
Toz ja se v tom vůbec nevyznám. Koupil jsem to jako použité ze Slovenska od jednoho člena Volvoklubu.pro me jedna důležité ze to funguje.
Přidáno za 2 minuty 54 sekund:
Přidáno za 2 minuty 54 sekund:
Takze to není podle tebe originální a co to nebude umět? Co vlastně potřebuji s tím dělat kromě načtení chyb a vymazání chyb? Dela se s tou diagnostikou jeste i něco jiného?ren píše: včera, 21:15 Víš kolik se dá takových nálepek natisknout....
https://obd2-diag.blogspot.com/2017/11/genuine-vs-clone-volvo-vida-dice-2014d.html
-
- Vůz: XC70 D5 2008
Tak Visual Fox Pro 9.0 je už slušně obskurní věc.e.w.i.n.g.1 píše: 01 zář 2025 14:21No já pracuji v počítačové firmě 21 let, ale instalují program ve VFP9 a instalaci znám nazpaměť za ty roky. A nic jiného dělat slozite nemusím. Maximálně nějaké knihovny zaregistroval, ocx nainstalovat, msxml a hotové! Toto tady tato VIDA je opravdu hrůza.Warcz píše: 01 zář 2025 14:09 Problém je v tom, že ten SW je určený pro Autorizák. Tz že k tomu nemůžou být jednoduché návody, protože se musí obcházet zabezpečení. Ja když nastupoval do práce tak jsme dělali pro BMW a bylo to podobné. měl jsem návody, měl jsem helpline a stejně to bylo třeba pul dne než jsme tu blbou čtečku na klíče rozjeli. Tak to prostě často v IT je, že člověk hledá a musí mít zkušenosti.
Přidáno za 1 minuta 31 sekund:Děkuji. Svítí mi tam srs airbag a chci se toho zbavit. Nefunguje tam pak nic na displeji kvůli tomuto.
Přidáno za 51 sekund:
Přesně tak, jediné co musíš je nasdílet USB, nic víc.Warcz píše: 01 zář 2025 16:44 Jestli si dobře pamatuju tak u virtualu musiš spravně nastavit, aby mohl šahat na kabel. Tz bych zkusil kabel doma s PC jestli se rozjede s virtualnem a když to zjedodušim bude si virtual přimo šahat na USB.
Přidáno za 1 minuta 50 sekund:
Stáhni si VDASH bude to pro všechny jednodušší...e.w.i.n.g.1 píše: včera, 09:46 Děkuji za rady. Musím to hned po návratu z práce vyzkoušet. Asi se teda tento kabel chova jinak než jiné typy kabelů, kde diody svítí hned po zasunutí do usb v počítači. Jeste mám dotaz. Existuje někde na internetu navod, jak používat program VIDA? Jak treba smazat chyby apod.?
Tohle byl hodně silný příběh a myslím, že to ještě bude pokračovat...

-
Naposledy upravil(a) e.w.i.n.g.1 dne 03 zář 2025 12:20, celkem upraveno 2 x.
-
Je to 10 let nepodporovaná věc, co na moderním PC už nemá co dělat. Můžeš s tím nesouhlasit, může se ti to nelíbit, ale to je vše co s tím můžeš dělat.
U nás už se to naštěstí povedlo nahradit za jiné programy (agilnějších firem a to je co říct, ve státním sektoru), které běží na moderním HW a moderním SW s plnou podporou.
To že se tebe dotklo prosté konstatování faktu, za to už já nemůžu, bohužel. O Vašem programu jsem nenapsal ani písmenko, to je jen někdo to třošku přehnal. Já se vyjádřil jen a jen k VFP 9.0, nic víc, nic míň.
PS: Argument věkem neuznávám.
U nás už se to naštěstí povedlo nahradit za jiné programy (agilnějších firem a to je co říct, ve státním sektoru), které běží na moderním HW a moderním SW s plnou podporou.
To že se tebe dotklo prosté konstatování faktu, za to už já nemůžu, bohužel. O Vašem programu jsem nenapsal ani písmenko, to je jen někdo to třošku přehnal. Já se vyjádřil jen a jen k VFP 9.0, nic víc, nic míň.
PS: Argument věkem neuznávám.
-
Co je to deset let? To není nic. To uteče jak voda. Ja sám používám jako soukromý telefon Nokia 3510 a funguje pořád!
Naposledy upravil(a) e.w.i.n.g.1 dne 03 zář 2025 12:21, celkem upraveno 1 x.
-
To víš, že jo. Máš naprostou pravdu!
Obrázek ať si udělá každý sám.
Obrázek ať si udělá každý sám.
-
No konečně,. Ale opravdu to vypadalo jako narážky, ze to nemám instalovat atd. Tak mi to přišlo, že ze mě dělá někdo blbca. A zvlášť, když je někdo mladší. To mi pak vadí dvakrát tolik.
-
- Vůz: XC60 D5 AWD 158 kW MY2012
Já si myslím, že za 2.000,- Kč by nikdo originál, ani jetý, neprodal. Ten co to prodal říkal, že je to originál? Na druhou stranu v životě se může stát cokoliv a asi jediné jak se to dá zjistit je krabičku otevřít a podívat se na čip, jak o tom píšou na odkazu co jsem ti poslal. Ale stejně když nemáš koupenou licenci a oficiální přístup k Volvo SW (za strašnou ránu, účtují paušál + za každý jeden stažený SW), je ti jedno jestli máš originál anebo klon. Budeš s tím moct dělat v podstatě všechno co budeš potřebovat kromě stahování software. Já jsem jednou dodělával denní svícení do XC60 kde bylo z fabriky nastaveno tak, že po nastartování se rozsvítily potkávačky. Aby tomu tak nebylo, musel jsem do autorizáku Volvo aby přidali do řídící jednotky nějaký další SW. To právě s klonem neuděláš.e.w.i.n.g.1 píše: včera, 21:21 Toz ja se v tom vůbec nevyznám. Koupil jsem to jako použité ze Slovenska od jednoho člena Volvoklubu.pro me jedna důležité ze to funguje.
Přidáno za 2 minuty 54 sekund:Takze to není podle tebe originální a co to nebude umět? Co vlastně potřebuji s tím dělat kromě načtení chyb a vymazání chyb? Dela se s tou diagnostikou jeste i něco jiného?ren píše: včera, 21:15 Víš kolik se dá takových nálepek natisknout....
-
Toz rozdělavat krabičku nebudu. Ja to stejne nevyuziju. Vždy jsem jen potřeboval najít chyby, vyřešit a případně vymazat. Robot mi včera řekl, ze nekdy vyskacou chyby aj když je slabší napětí akumulátoru, což uz je na tom Xc70. Je pravda,že to je uz hodně moderní vozidlo, ale na 740,240,940,960 jsem nikdy nic jiného než zjištění chyb nemusel řešit, tak to snad nebudu potřebovat ani na tomto moderním autě.