"Divné chování automatické převodovky"

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Tod2
Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06

Příspěvek od Tod2 »

Zajeď s tím za Patočkou do T6R

Tomas78
Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010

Příspěvek od Tomas78 »

Mám to asi podobný, mne se vibrace projeví někde mezi 70 - 80 km/h při silné akceleraci a spíše na vyšší stupeň. Mám podezření na kardan, protože to jako vibruje do sedačky (řešil jsem kříž), ale jistý si ani trochu nejsem. Zatím pozoruji a spíše se vyhýbám těmhle akceleracím. Uvidíme, jak se to projeví časem. Jinak mne to u studený převodovky kope lehce z 2-3, ale je to stejný už 5 let a asi 80 000 km, tak to neřeším. Zas je to auto z roku 2010, 345 000 km, snažím se nebýt cimprlich :)

Asi každý doporučí p. Patočku (vedle T6R), ale osobní zkušenost (což jsem rád :roll: ) zatím nemám.

David Patočka
Profi prodejce
Vůz: XC 60 D5 158kw 2015 R Design automat

Příspěvek od David Patočka »

Bohužel je vadný hydroměnič a ucpaný filtr uvnitř převodovky.
Stav zbytku dílů převodovky se dá odhadnout z přibližného nájezdu km, takže pokud se blíží 300tis.km, je to na výměnu.
Ve většině případů se dělá celková oprava převodovky, protože nejvíc práce dá vyndání a nandání zpět do vozu, takže ušetřené peníze
za poloviční opravu se v brzské budoucnosti mohou lehce rozpustit v opakované demontáži a dodělávání zbytku opravy.

Doporučuji to vždy udělat pořádně a mít na dalších min.300tis.km klid.
V některých případech se to dá udělat i jinak (ze starších dílů), ale s tím se bohužel životnost opravy a zkracuje i záruka na provedenou práci.
To je většinou požadavek autobazarů, obchodníků s automobily a některých zákazníků, kteří to chtějí prodat a odmítají investovat.
Takže rozpočet opravy je většinou individuální
Generální a střední opravy poškozených motorů Volvo D5 + T5, 2.4T apod., opravy hlav motoru D5 + benzínové, opravy manuálních převodovek M66 a diferenciálů, opravy automatických převodovek Aisin Warner, opravy úhlových převodovek, prodej použitých náhradních dílů a mnoho dalšího kolem Volva.
Areál servisu VOLVO T6R s.r.o., Mezi Vodami 11a, Praha 4 Modřany
tel. 724 100 742 Pracujeme pouze ve všední dny od 8:00 do 17:00 Děkujeme za pochopení.

dlugma
Vůz: XC60 2,4D, 129Kw, 2010 automat

Příspěvek od dlugma »

Děkuji za odpověď ještě dnes se do T6R stavím a objednám se.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“