Cvakání v rejdu - poloosy a vše kolem

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Příspěvek od Munga »

Můj problém se pomalu ,ale jistě zhoršuje. Zřejmě nejjednodušší pokus bude vyměnit levou poloosu co má malinkou vůli na vnitřním kloubu.
Jakou značku vzít - kvalitní co vydrží?
Moc výběr tam není, to mne překvapilo.

chci_volvo
Vůz: V70tdiMY99,V702,0TMY98,V702,4iMY97,Felda

Příspěvek od chci_volvo »

Sice tomu nerozumím, ale také jsem si tím nedávno prošel. Chroupalo to v zatáčce doprava a při rozjíždění, resp. při zátahu. Po mnoha kilometrech to chroupalo už strašně nahlas a skoro pořád. V místě pod nohama spolujezdce. Tady jsou poznatky:

1) jeden mechoš "nic neslyšel".
2) druhej mi vyměnil LEVOU poloosu, že to už nedělá. Dělalo = mechošům nevěřit, on to ani nemohl projet.

Oba vyměnili ložiska, přičemž mezi první a druhou výměnou uteklo tak 10K km a rok. V tom starém novém byla prý velká vůle, možná týpek koupil špatně.

3) třetí mechoš, garážista ze Škodovky, to začal poctivě rozebírat. Hlavní problém byl spodní silentblok motoru. Ten o dva cm spadl na pravou stranu a jelikož je tam všechno nacpané na centimetry, spodek motoru se opíral o pravou poloosu a úplně obrousil nějaký tisicihranek, nevím přesně co. Tak mi ji také vyměnil, i silentblok a prachovky a rovnou i uložení tlumičů a pera, byly zrezly už, a nějaké stabilizátory. Sakumprásk 32 000 Kč, ale funguje krásně.

Takže bych i ten silentblok zkontroloval. Bylo to vidět i zezhora, motor se opíral vlevo (stojíš čelem k motoru zepředu) o nějakou hadičku, teď je po opravě 2cm od ní.

Já vím, není to žádná extra rada, spíš k zamyšlení pro dalšího, kdo to bude řešit, kde jinde se dá hledat problém.
Felda (100 050 km)

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Příspěvek od Munga »

Ale jo, sice jsem to v průběhu času kontroloval a teď když se zhoršilo by mohlo být vidět - znovu prohlédnu, no u mne to má spojitost s teplotou pohonu. Zítra mimo jiné nová poloosa a jestli nepomůže tak sem v koncích . Ono pokud by se na to podíval zkušený mechoš co dělá volva tak musí hned poznat jenže kde ho vzít když kolem zřejmě jen samej měnič..

PetrXC70
Vůz: XC 70 2.4D 2010

Příspěvek od PetrXC70 »

Mě to loupání dělá na Peugeotu na pravý straně, dva mechanici řekli vnější kloub na poloose...

Tak budu taky doufat, že to bude ono...

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“