Romulusw píše: 06 pro 2024 10:29
Nebezpečí nemohl vidět
ale mohl. Když stojím v koloně na dálnici, taky si neustále kontroluju zpětné zrcátko, kdyby se nás pokusila sešrotovat dodávka/kamion. A rychle se přibližující nebrzdící auto poznat je.
Vžycky když to slyšim, tak dojde k chvilkovému zatemnění mysli, naskočí mi husí kůže a přestanu racionálně uvažovat
Však, poslechněte sami https://youtu.be/YVAcRNYFCrw?t=223
_________________ V 70 B5244 T5, AWD, MY 07' HILTON TUNING stage 3 + úpravy
V 70 B5244 S2 2.4L, MY 01' stage 2, LPG
Holt těm autům už je mnohdy 25 let. Mechanické vlastnosti slitin se v čase mění. Kdyby se takhle potkala krabice z 80-90. let s nějakým moderním plnotučnýn rodinným SUV, tak to dopadne jak videa z čínských crashtestů z přelomu století.
_________________ V 70 B5244 T5, AWD, MY 07' HILTON TUNING stage 3 + úpravy
V 70 B5244 S2 2.4L, MY 01' stage 2, LPG
Ne, mechanický vlastnosti ocelovýho plechu se fakt po 20-30 letech nemění, to by muselo být zrezlý na kaši, pak jo.
Je to prostě jen nešťastně trefený, nešlo to na nosník, ale něco jako "small overlap" a ještě ze šikma na A-sloupek. Přesto to ten člověk přežil, takže úplně špatně to nedopadlo
Koukám na fotky z nehody. Přijde mi že oktáva má letní pneu....Každopádně Volvo vypadá sice šílené, rána šla na levé kolo, proto je prohnut sloupek u řidiče. Dveře šli otevřít a středový sloupek hasiči ustřihli, až když byl řidič na nosítkách, aby ho lépe vyndali. Na oktavce se utrhl motor a posunul se kus do kabiny. Ale kabina zůstala celá.
_________________ Bylo....Škoda Yeti 1,2TSi
Honda XRV750 Afrika Twin
A asi je to vina toho v oktávě, letěl z kopce dolů a nabral to Volvo. Na fotce to vypadá, jako kdyby nevystřelil pytel řidiče,
spíš mi přijde že ho hasiči vydali při zásahu. [
Škoda že ty fotky kabiny nejsou kvalitnější. Jestli to chápu správně tak nárazová rychlost Octavie byla mnohem větší, tz ona vlastně odhodila Volvo a to začalo couvat. Docela by mě zajímal interier té Octavie. Její výhoda byla že pro ni to šlo na střed.
Podle videa bych řekl, že Volvo dostalo ránu zešikma na převodovku a Octa ho nabrala čelně. Proto je Volvo natlačené do svodidel a Octu to odhodilo na druhou stranu.
No podle mě nemáte pravdu. Pokud poletí auto 90Km/h a druhé pojede 40Km/h tak podle mě huře vždy dopadne to co pojede 40km/h protože to auto vlastně musí zastavit a potom začne couvat. I pro posádku je to horší. To bude podle mě případ tohoto Volva, ale jak říkám z obrázku je vidět prd a naraz šel spíše na bok. Podle fotek Octavie to dostala přesně na střed, ale i tak by mě zajimal interier.