Ejdou Rotacak píše: 14 pro 2024 14:47
Nevíte, zda se ještě dají objednat zesílené silentbloky přední nápravy, které se kdysi montovaly na policejní P2 T5?
Když jsem prováděl nějakou archeologickou práci na fórech a ve Vidě, tak mi z toho vyšlo, že naopak jiné už koupit nejdou. Z výroby podle mě bylo hydroložisko a po určité době se v náhradě přešlo na "gumové zesílené" pro všechny.
Moje zkušenost s PUR je, že na přední silentblok určitě ne, chybí jim stupeň volnosti, takže neumožňují volný pohyb zavěšení a to se při určitém zdvihu příčí. Navíc se v nich poměrně rychle vychodí malá vůle v které to pak vibruje/mlátí.
Souhlas, ale origo. Neorigo vypadají úplně jinak a rychle se vytahaji.
S PUR mám stejnou zkušenost.
Přidáno za 6 minut 47 sekund:
Ještě poznámka.
Přední v ramenu brát origo, zadní už asi nebude takový problém s druhovyrobou, jelikož tam je ta guma plná.
_________________ D5T5 ST2, egr off + dongle VIN YV1TS796961433633
já si dal pod vanu OSB desku, pod ni kus dřeva a hotovo. Budeš to jen přizvedávat.
BTW: když už se s tím drbeš, udělej všechny.
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
JJ, koukal jsem na ně. Reference jsem na ně moc nenašel, obecně spíše nic moc. K tomuhle pravému silentbloku se člověk dostane v pohodě, ale pročítal jsem diskuse, kde různé silentbloky blbě tlumily, nebo pak vytekly a říkám si, že se pak budu zbytečně vztekat a vrátit to nepůjde. Holt beru to tak, že jsem rád, že někdo tu cestu prošlápl přede mnou ... a děkuji
EDIT: a mám dojem, že ten levý jsem od nich ani nenašel
Zvídavý dotaz: vůbec neříkám, že mám v pytli vakuovou pumpu, to se mi zdálo, že ji slyším více než normálně. Nebo to někde netěsní (spíše), až bude čas a chuť mrknu více. Dost možná se mi to jen zdá.
Ale technicky mi vrtá hlavou (pár lidí už ji tu měnilo), CO (pokud něco) vlastně v té pumpě "odejde" tak , že se musí měnit pumpa? Jen tak ze zvědavosti.
Mne se zdálo, že slyším tohle, ale MNOHEM méně. Při zavřeným víčku a zavřený kapotě. Ale podle mne jsem měl akorát "slyšiny". https://www.youtube.com/shorts/A6RS-i92xz0
Osobně nevím co výměna pumpy dokáže či nedokáže spravit, ale mě ten zvuk dělá posilovač, resp. když podtlak k němu zacnu, tak ten klapavý zvuk olejové zátky je pryč. Tipuji, že i kdybych vyměnil pumpu, tak ten zvuk se nezlepší.
Dneska jsem měnil přední žárovky v blinkrech což u strany kde je ostrikovac byl nadlidský úkol ALE u toho jsem zjistil že mám prasklou nádobku na chladící. Je tam kapka vody a syci to tam trošku. Jak velký je to problém? Nevím jestli stihnu sehnat před svátky...