Jak píše PINĎABC, však je to jedno kde se to vyrábí. A rozhodně ne vše je z Číny. A i kdyby to bylo třeba i z KLDR tak je mi to fuk, protože s tím nikdo z nás nic neudělá.
Dnes se kupuje auto podle vzhledu, vše je stejně pouze průměrně kvalitní.
Rada s koupí XC90 r.v. 2020+
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Volvo S90 T8 Inscription
S90 T8 Inscription, 300Kw 680Nm, TG-81SD, Denim Blue, Nappa Blond, Full Option na vzduchu
S60 T4 R-Design, 155Kw, Black Stone
Bylo: V40II, C70 2,4T Cabrio, C70 2.0T, C70II D5, S80 D5, S80 T6, V40II D2,V70III D5 AWD, S80II D5,XC70II D5, S80II D5 Exe.
-
- Vůz: V40CC 2013 D3
Mne je tiež jedno, kde sa čo vyrába, ale označovať si auta Made in Sweden a pritom 80 percent je z Číny, je zavádzanie.
Apple mal kedysi aspoň toľko charakteru, že na výrobky písal Designed in the USA, Assembled in Malaysia. Aktuálne neviem čo dávajú na svoje výrobky.
Apple mal kedysi aspoň toľko charakteru, že na výrobky písal Designed in the USA, Assembled in Malaysia. Aktuálne neviem čo dávajú na svoje výrobky.
-
- Vůz: V60 T6 recharge
Jako že by každá značka auta psala do prospektu kde všude se jejich díly vyrábí? Na to by nestačila možná ani celá stránka. Je to prostě jenom značka jako všechny ostatní...
-
- Vůz: S60
Uplně si nejsem jistej, že ti rozumím. Volvo je, jak jsem pochopil, pro tebe no-go situace. Výroba v číně ti nevadí, ale problém je v tom, že máš pocit, že jsi klamán štítkem?jergus.balaz píše: 11 lis 2024 20:27 Mne je tiež jedno, kde sa čo vyrába, ale označovať si auta Made in Sweden a pritom 80 percent je z Číny, je zavádzanie.
- Vůz: V40CC 2013 D3
Lukaso: presne tak. Reklamy sú postavené na švédskej kvalite, švédskej bezpečnosti, štítky Made in Sweden, švédska vlajočka na sedadle, bohužiaľ v skutočnosti z Číny.
Nikde som nenapísal že je pre mňa Volvo no-go. VOLVO milujem! Ale po isté ročníky a istú motorizáciu. Na XC90 2006 (ktorú stále mám) som nabehal cez 300t km, na S60 2011 (ktorú má manželka) som nabehal cez 50t km, teraz som dokonca kúpil V40 2013 na každodenné používanie. To sú kvalitné auta po každej stránke, a v čase svojho predaja predbehli konkurenciu o jednu generáciu v každom bode.
Na XC90 2019 mám odjazdene 60t km, minulý týždeň som nabehal tisíc km na XC40 2019 a mama si kúpila minulý mesiac XC40 2024. Tým by som dal odobrať znak Volvo. Je to hanba, kam to tak úspešná automobilka dotiahla.
Keď som si sadol prvý krát do starej XC90 alebo starej S60, povedal som si kurva to je auto! Keď som si sadol do maminej XC40 2024, tak po hodine jazdy som nevedel nájsť jeden jediný dôvod, prečo by som si to auto kúpil!
Nikde som nenapísal že je pre mňa Volvo no-go. VOLVO milujem! Ale po isté ročníky a istú motorizáciu. Na XC90 2006 (ktorú stále mám) som nabehal cez 300t km, na S60 2011 (ktorú má manželka) som nabehal cez 50t km, teraz som dokonca kúpil V40 2013 na každodenné používanie. To sú kvalitné auta po každej stránke, a v čase svojho predaja predbehli konkurenciu o jednu generáciu v každom bode.
Na XC90 2019 mám odjazdene 60t km, minulý týždeň som nabehal tisíc km na XC40 2019 a mama si kúpila minulý mesiac XC40 2024. Tým by som dal odobrať znak Volvo. Je to hanba, kam to tak úspešná automobilka dotiahla.
Keď som si sadol prvý krát do starej XC90 alebo starej S60, povedal som si kurva to je auto! Keď som si sadol do maminej XC40 2024, tak po hodine jazdy som nevedel nájsť jeden jediný dôvod, prečo by som si to auto kúpil!
-
- Vůz: 944 B230FB M47 '92, Toyota Yaris Hybrid
Tak problémy s motory a jejich poddimenzováním by Vám měla vyřešit EX90, ne? Úniky oleje nejsou, praskání hadic nic, zadření motoru nehrozí, přetažení servisních intervalů také ne, převodovky nic... 
Jinak s tou antikorozní ochranou to nebude zlé u Toyoty. Máme Yaris rok a půl a po té jedné zimě se na spodku rez neobjevuje - je to jen o tom, jak se k autu chováš, zda jezdíš bordelem, šuchtáš podvozkem o zem a zda ho občas umyješ a zda nestojíš v teplé garáži...

Jinak s tou antikorozní ochranou to nebude zlé u Toyoty. Máme Yaris rok a půl a po té jedné zimě se na spodku rez neobjevuje - je to jen o tom, jak se k autu chováš, zda jezdíš bordelem, šuchtáš podvozkem o zem a zda ho občas umyješ a zda nestojíš v teplé garáži...
-
- Vůz: S60
Tak já vycházím z toho, že píšeš že ti jedno, kde se co vyrábí...což jak čtu evidentně není. Já s tím názorem problém nemám, na druhou stranu já jsem těch fabrik v číně navštívil docela dost a já teda rozhodně nemám problém s výrobou v číně...A ano XC40 v nějaké low cost výbavě je docela ostuda, taky mě to překvapilo. Ale taky to auto není drahý...takže je těžký si pak stěžovat. Nicméně i já na svojí S60 ( protože je to již několikátý volvo ) vnímám šetření na některých místech, ale upřímně nějak nevím u jaký jiný značky to je jiný/lepší...mimochodem S60 2011 byla zrovna generace Volva, která byla několik generací za svojí konkurencí, než to koupili číňani a vrátili to někam, co se snad dá považovat za premiovou značku. Celkově si stěžovat na nové modely Volvo mi nevadí, mám taky spoustu výhrad, ale říkat že to je problém "čína" protože to tak prostě je a říká se to asi není něco s čím bych se ztotožňoval
Hlavně nás ta čína brzy převálcuje.
To co jsou dneska schopní vyrobit za vozidla a za jakou cenu, se podle mě nedá nic jiného, než smeknout.
To, že se volvo vyrábí v číně je mi asi jedno, převzali nějakou myšlenku, určitě mají spoustu původních lidí atd.
Co mě štve, je že na nových volvech je vidět šetření nákladů na každém centimetru, oproti jiným prémiovým značkám prostě vidím rozdíl. Nechci říct naleštěná bída, ale...
To co jsou dneska schopní vyrobit za vozidla a za jakou cenu, se podle mě nedá nic jiného, než smeknout.
To, že se volvo vyrábí v číně je mi asi jedno, převzali nějakou myšlenku, určitě mají spoustu původních lidí atd.
Co mě štve, je že na nových volvech je vidět šetření nákladů na každém centimetru, oproti jiným prémiovým značkám prostě vidím rozdíl. Nechci říct naleštěná bída, ale...
Aktualne: Suzuki Samurai, Ford Focus MKII 2,0, BMW 540d xDrive, Honda 500 Rebel, Africa Twin 1100.
-
- Člen VK
- Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR
To jsou samé odbory, dovolená, důchody a pak máme být konkurence schopní.
Zlaté potlačování lidských práv a dětská práce.
Zlaté potlačování lidských práv a dětská práce.