Rada s koupí XC90 r.v. 2020+

Nejnovější Volva od roku 2015/16
  • Autor
  • Zpráva
Tomino
Vůz: XC60

Příspěvek od Tomino »

Zdravím všechny,

potřeboval bych prosím pomoci v rozhodování a případně bych uvítal i zkušenosti s těmito motory. Rozhoduji se mezi těmito vozy.

https://www.volvista.cz/ojete-vozy/volvo-xc90-recharge-t8-awd-inscription?_gl=1*qxwabj*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMI5seJ_Zi2iQMV1rGDBx05rxYyEAAYASAAEgJbLvD_BwE

https://www.volvista.cz/ojete-vozy/volvo-xc90-b5-awd-inscription-aut-7m-1?_gl=1*ut4umz*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMI5seJ_Zi2iQMV1rGDBx05rxYyEAAYASAAEgJbLvD_BwE

Vím, že jsou motory úplně rozdílné a proto bych se o tom chtěl pobavit. Nájezdy s tímto autem by byly cca 4x týdně 50-100km/jedna cesta a o víkendu to může být někdy 200km/jedna cesta. Prodejci říkají, že s tímhle nájezdem můžu jak plug in, tak i naftu.

Jak je to prosím s poruchovostí/cenou oprav u těchto modelů/motorů? Po pročtení fora jsem se celkem zalekl toho, jak nové XC90 fungují nebo spíš nefungují. Nerad bych s tím autem trávil hodně času v servise. Nejsem žádný závodník, to auto je prostě jen na práci a rodinné výlety.

Taky po přestupu z koncernu nejsem příliš zvyklý utrácet přehnané částky za servis a měnit každou chvíli něco :D Čeká mě velký šok při přestupu na Volvo?

Děkuji moc za odpovědi

tomsi
Vůz: V60 II

Příspěvek od tomsi »

Za mě kdybych bydlel v rodinném domě / měl garáž s možností nabíjení, tak T8. Kdybych bydlel třeba v bytě bez možnosti nabíjení, tak B5, ale radši bych nějakou benzínovou variantu. Mám tedy V60 s D4, takže to bude asi trochu jiné, ale musím říct že ten nafťák trochu kazí jinak klidnou atmosféru v autě. Už proto bych se víc přikláněl k T8. U T8 je šance dražší opravy, ale na to bych nepřihlížel, s takovou bych mohl skončit u Dacie, ta se bude určitě opravovat nejlevněji.

Lukaso
Vůz: S60

Příspěvek od Lukaso »

Když opomenu všechny strašáky ohledně B5, které tu najdeš, který já mam potvrzený ze všech možných stran od automechaniků zejména u XC90( bohužel i u benzínový varianty ) tak za mě je B5 pro XC90 výkonově nedostatečný a ten projev není moc pěknej

jergus.balaz
Vůz: V40CC 2013 D3

Příspěvek od jergus.balaz »

XC90 by som už druhý krát nekúpil, vlastne žiadnu VEA paródiu by som už nekúpil. Len to kazí meno značke.

PINĎABC
Člen VK
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

Příspěvek od PINĎABC »

a ty si měl i benzín nebo jen naftu?

Tomino

Příspěvek od Tomino »

tomsi: Máme rodinný domek, ale přístup k nabíjení by se musel vyřešit menší rekonstrukcí.

Lukaso: Takže za tebe T8?

jergus.balaz: Jej :/ To nerad slyším.

PINĎABC: Měl jsem jen nafty od VW

Děkuju všem za odpovědi! Budu se tedy asi porozhlížet po T8 nebo po benzínu. Je nafta opravdu až tak špatná? Mi přijde, že 50% B4,B5 naftových je špatných :D

PINĎABC
Člen VK

Příspěvek od PINĎABC »

To byla otázka na jergus.balaz. máme doma dvě T6 a problémy nejsou.
T8 bude dobrá volba.

jergus.balaz

Pindabc: nemal som na myslí len motor, XC90 má za mňa len dve pozitíva, pekne vyzerá a má veľký kufor.
Číňania ťažia z dobrého mena značky, pritom tak ako ostatné automobilky skúšajú čo sú ľudia ochotní ešte zaplatiť za nekvalitu.

tomsi

Příspěvek od tomsi »

Tahle SPA auta by měla být ještě hlavně švédský vývoj za čínské peníze. Na mém kusu je i štítek made in Sweden. Opravdu plně čínské jsou teď ty nové elektromobily.

jergus.balaz

Tomsi: veľmi rád by som veril tomu Made in Sweden. Avšak konkrétne vlajková loď XC90 má oficiálne uvádzané Assembly (zmontovane) Sweden Torslanda, pripájam fotku motoru z XC90 2020 Diesel B5, na zotrvacniku vidieť pekný nápis Made in China.
V praxi je to ale jedno, výroba je normalizovana, automobilky hľadajú všetky možné spôsoby na zníženie výrobných nákladov, diely sú vyrábané kade tade po svete, od Mexika, cez Tunisko, až po Indiu. Vo finále si musí automobilka odsledovať kvalitu dodávateľov. A tá kvalita ide z kopca.
Mama si kúpila pred dvomi týždňami novú XC40, od druhého dňa vypisuje chybu zadnej brzdy (či také niečo) a chybu parkovacieho asistenta. Včera jej prestal fungovať zvuk v aute - zvuk smeroviek, rádio, mobil. Áno všetko je v záruke, ale treba ísť do servisu, a za tie peniaze to proste nie som ochotný riešiť!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

PINĎABC
Člen VK

Příspěvek od PINĎABC »

To si pak člověk nesmí koupit žádné auto, protože se to týká všech značek. Teda asi ne dle mého mínění Toyoty a Lexuse. Tam jsem ještě nenarazil na někoho kdo by remcal nad kvalitou.

Lukaso
Vůz: S60

Příspěvek od Lukaso »

jako sorry, ale to jsou zase pindy :D já myslím že jsem dost realista...a o*ebu je v tom jako všude jinde. Všechno se vyrábí v asii. VEA je VEA. Bohužel to je trend, za chvilku to tak bude ve všech automobilkách. Teda ono už v průměru je, jen někde to nechali jako možnost. Já si taky myslím, že 4 válec do takovýho auta nepatří, proto bych šel spíš variantou T8, která elektromotorem nahrazuje absenci krouťáku malého motoru.

Tomino

Příspěvek od Tomino »

Díky za postřehy. Pokud jsem z místních témat dobře pochopil, tyhle naftové motory trpí ještě více na intervaly výměny oleje? Tudíž třeba auto s intervalem výměny 25-35k km rozhodně nebrat nebo jsou i případy, kdy je to v pohodě?

tomsi

Příspěvek od tomsi »

Tak vždy je to o štěstí a pravděpodobnosti a jak se s tím jezdilo. Koupil jsem z Německa naftovou ojetinu, kde byl poprvé olej měněn po 10k km a pak 4x po 30k km po 10 měsících a v převodovce zřejmě nikdy. Auto zatím normálně 100% funguje, žádný olej nežere, převodovka řadí a žádné chyby v diagnostice nejsou. Samozřejmě jsem hned nechal vyměnit olej v převodovce s proplachem a motorový olej měním po max 15k km.
Tipuju že po 100k km se moc nestane, ale až bude mít auto najeto 300, tak se to může projevit.

Thor123
Vůz: Volvo S90 T8 Inscription

Příspěvek od Thor123 »

Do XC90 bych rozhodně volil T8 případně T6/B6
D5 nebo naftová B5 nejede špatně, ale u B5 bych rozhodně nechtěl řešit KERS, případně neustále praskající hadice PowerPulse u D5. Častá vysoká spotřeba oleje atd.

T8 je nejméně namáhaný agregát u XC90. Každopádně bacha, poslední dobou hodně padají ERAD převodovky u T8. Výměna soukolí převodovky ERADu vyjde v autorizáku cca na 80tis. Mění se pouze převodové soukolí, ne elektromotor.
Příčinou je vždy pouze bahno místo oleje v ERAD. Doporučuji tedy měnit olej.

Bylo: V40II, C70 2,4T Cabrio, C70 2.0T, C70II D5, S80 D5, S80 T6, V40II D2,V70III D5 AWD, S80II D5,XC70II D5, S80II D5 Exe.

PINĎABC
Člen VK

Příspěvek od PINĎABC »

Jde diagnostikou vyčíst, jak často palubák hlásil nízkou hladinu oleje, nebo její dlouhodobou historii?

jergus.balaz

PINĎABC píše: 31 říj 2024 21:55 To si pak člověk nesmí koupit žádné auto, protože se to týká všech značek.
Toto som si myslel aj ja, avšak na trhu sú ešte stále vyrobci, čo skutočne vyrábajú auta.

Thor123
Vůz: Volvo S90 T8 Inscription

Příspěvek od Thor123 »

Je to hodně o štěstí na kus, jsou SPA co mají najeto 300-400tis a jsou v pohodě. Na High mileage skupině na FB je takových dost.

A prostě je potřeba zvýšená údržba nad rámec servisního plánu.
Bohužel není moc kam jinam jít, motory LR/Range Rover vydrží ještě podstatně méně, BMW N57 motory odchází též často na klíče z důvodu prodloužených servisních intervalů, VAG TDI R4 i V6 karbonuji jako prase a žerou olej ještě více jak VEA. Na mercedesu padá pro změnu vše okolo. A u čtyřletého MB W222 vyjde klimakompresor na 89tis bez DPH. Takže to je Volvo ještě z levného kraje
Bohužel mezi prémiovými vozy je Volvo spolehlivostní průměr.
Pokud chceš mít jistotu, tak ideálně koupit nové auto v záruce a nebo pak auta typu Dacia/Renault. Toyota je sice spolehlivá ale zvedni si na zvedáku Toyotu po první zimě pokud neochránís podvozek.
V dnešní době si rozhodně nepomůžes.
Btw, SPA Volva mají také velmi mizernou antikorozní úpravu. Stačí si pročíst třeba Jagrullar fórum.

Zkrátka dnes si nepomůžes nikde. Buď si koupíš sračku ve formě nějaké Dácie nebo MG a nebo auto prémiovejsi značky a provoz něco stojí.

Samozřejmě pak závisí také na nějaké ergonomii. Když jsem po S80 přemýšlel o změně a byl jsem se projet s Toyotou Camry a Lexus ES a RC tak z ergonomie mi bylo zle. Ale to je samozřejmě velmi subjektivní.

Bylo: V40II, C70 2,4T Cabrio, C70 2.0T, C70II D5, S80 D5, S80 T6, V40II D2,V70III D5 AWD, S80II D5,XC70II D5, S80II D5 Exe.

PINĎABC
Člen VK

Příspěvek od PINĎABC »

jergus.balaz píše: 02 lis 2024 14:25
PINĎABC píše: 31 říj 2024 21:55 To si pak člověk nesmí koupit žádné auto, protože se to týká všech značek.
Toto som si myslel aj ja, avšak na trhu sú ešte stále vyrobci, čo skutočne vyrábajú auta.
Kteří prosím?
Osobně při výběru auta jsem raději zůstal u Volva, protože u něj mám už nějaké zázemí za ty roky.

I když mne lákají velké obsahy a prémiové značky, tak při hlubším ponoření a zjišťování jsem byl celkem zklamaný. Ani známí se netetelí nadšením z toho co si koupili v nové generaci.
Nepokazit se mi nedávno zámek řízení, měl jsem z nich nejstarší auto bez jediné závady. Doufám, že na dlouho i poslední.

Edit: Thor123 byl rychlejší

tomsi

Příspěvek od tomsi »

jergus.balaz píše: 31 říj 2024 21:26 Tomsi: veľmi rád by som veril tomu Made in Sweden. Avšak konkrétne vlajková loď XC90 má oficiálne uvádzané Assembly (zmontovane) Sweden Torslanda, pripájam fotku motoru z XC90 2020 Diesel B5, na zotrvacniku vidieť pekný nápis Made in China.
V praxi je to ale jedno, výroba je normalizovana, automobilky hľadajú všetky možné spôsoby na zníženie výrobných nákladov, diely sú vyrábané kade tade po svete, od Mexika, cez Tunisko, až po Indiu. Vo finále si musí automobilka odsledovať kvalitu dodávateľov. A tá kvalita ide z kopca.
Mama si kúpila pred dvomi týždňami novú XC40, od druhého dňa vypisuje chybu zadnej brzdy (či také niečo) a chybu parkovacieho asistenta. Včera jej prestal fungovať zvuk v aute - zvuk smeroviek, rádio, mobil. Áno všetko je v záruke, ale treba ísť do servisu, a za tie peniaze to proste nie som ochotný riešiť!
"Nová" V60 modelový rok 2019, rok výroby 2018 je made in Sweden.
IMG_4877.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Tom0
Vůz: V90 D4 MY19

Příspěvek od Tom0 »

Auto jako celek je smontované ve Švédsku, jen se nesmíš koukat na jednotlivé komponenty odkud jsou... :wink:

Nicméně když jsem kupoval V90, tak tam na bazaru stály vedle sebe dvě S90..., MY17 a MY18. Sweden a China
A dlouho jsem je prohlížel, všímal si detailů atd... ale nic, žádný viditelný rozdíl v těch autech nebyl... :wink:

Bylo toho více: https://www.spritmonitor.de/en/user/Tom0.html
Volva: Obrázek V90 D3 ; Obrázek V70 D4 ; Obrázek S80 3,2 LPG

jergus.balaz

Tomsi: takú peknú nálepku nájdeš aj v tej XC90 s čínskym motorom :good:

Tom0: jasné že si nič nemohol nájsť, keď všetky diely boli z Číny :D

Mi to pripomína scénu z filmu Armageddon :D
https://m.youtube.com/watch?v=cXjpBUpDGxA&pp=ygUaQXJtYWdlZG9uIHZlc21pcm5hIHN0YW5pY2E%3D

jirkaTDI
Vůz: V70 II D5 120kw 2004

Příspěvek od jirkaTDI »

Tady je takový malý přehled fabrik Volvo:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Volvo_Car_production_plants

V Evropě vyrobená auta mají na začátku VIN "Y", čínský začínají "L".
V Evropě se dělají spíš kombíky a SUV, v Asii pak elektriky a sedany.

lkopcansky
Vůz: Volvo XC60 D4 AT Summum-E MY2015

Příspěvek od lkopcansky »

A v USA S60 ak teda sa vôbec ešte vyrába
EX S60 2,4i Premium MY04 Mobil

PINĎABC
Člen VK

Příspěvek od PINĎABC »

A to je nějaký problém, když se něco vyrábí v Číně.
Teda aspoň u iphonu to nikomu nevadí a ještě se s nimi pyšní.

Zpět na „S/V/XC 90; V/XC 60“