Zháňam neexistujúce auto?

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
Gondil
Vůz: XC 90 D5 AWD '09

Příspěvek od Gondil »

Spojler: je to dlhe :oops:
Tak som si povedal, je tu kopa normálnych ľudí so skúsenosťami a porozumením, tak si tu skúsim spraviť sanity check. Či som príliš náročný a mal by som niekde zľaviť z požiadaviek. Prípadne možno niekto poradí niečo, na čo som doteraz nepozeral. Vždy som chcel Volvo a preto mám toto fórum v záložkách a skočím sem aj keď Volvo nemám a jazdím na dízlovej Astre H. Onehdá som chcel V70, žena "pohrebák" nechcela ale boli sme len 2. Krpec bol ale na ceste a niečo som už musel kúpiť, tak som zobral Astru lebo 70ky neboli. Žena mi potom hovorila, že keď postavíme dom, tak si môžem kúpiť Volvo :angel:. Tak dom je postavený a aj auto by sa už pýtalo vymeniť. Akurát kurnik neviem si dať rady, neviem po čom pozerať.

Asi by som to skúsil nejak tak, že aké sú moje cestovateľské požiadavky a návyky.

Posádka: Mám 3 deti 0-6r. Žena aktuálne cestuje vzadu s 2 deťmi, jedno v sedačke, druhé vo vajci (čoskoro sa bude meniť za sedačku). Asi je celkom pochopiteľné, že v tej Astre to nie je zrovna komfortné. Teraz by tú 70ku brala všetkými desiatimi, ako sa tie časy menia.. :D Do kufra sme sa zatiaľ vždy zmestili, takže to sa dá prežiť. Občas by sa možno uživilo aj nejaké to núdzové miesto navyše lebo keďže sme 5 tak nikoho so sebou už zobrať nemôžeme ale to zas nie je tak často.

Jazdené trasy: Ja som človek čo do auta nesadá, keď nemusí ale aj napriek tomu asi 95% trás je krátkych. Robím z domu, žena je zatiaľ tiež doma, takže auto prakticky skoro furt stojí. Priemerný ročný nájazd za 6-7 rokov mám 12tkm. Jazdí sa raz za čas do mesta <20km, občas ku svokrovcom 10km či k našim 50km a keď je zlé počasie a nedá sa ísť na bicykli, tak s malým do školy 2.5km 2x denne. Z toho mi vyplýva že diesel nie, benzín som akosi nie ochotný akceptovať spotreby 10l. Občas potrebujem potiahnuť naložený vozík, takže zas úplný vysávač by to nemusel byť.

Vek/ cena: Nové nechcem ale nechcem ani starú vraždu. Malo by to byť spoľahlivé a relatívne dobre servisovateľné. Vzhľadom na nájazd to bude jediné auto (aspoň zatiaľ) takže keď nepôjde, tak ani rodina nikam nepôjde. Uvažoval som niečo medzi 5-10rokov.
Cena - kameň úrazu. Ako som písal auto viac menej stojí. Asi je pochopiteľné, že kúpiť auto za 30t€, ktoré bude stáť negarážované pred domom sú vyhodené peniaze. Ono keby som nabehal 50tkm ročne asi nemá zmysel mrnčať nad nejakou vyššou cenovkou ale pri mojom nájazde.. No povedzme, že by som vyhradil cca 15-20t€. Už tých 20 mi vzhľadom na vyššie popísané príde tiež celkom úlet cena. To som si pôvodne myslel, že 10r auto kúpim za 10t€ šak Astru som kúpil 8r za 4t€ :ROFL: nuž doba sa zmenila, ako som zistil pri pohľade na inzertné portály a môj optimizmus vyprchal.

No a teraz babo raď. Keď ja som z toho úplne v lese. Všetko vyberám nekonečne dlho a snažím sa nájsť nejlepšie riešenie za rozumnú cenu ale väčšinou potom vyberám tak dlho, až nakoniec musím niečo kúpiť a zoberiem čo je. Nie som vôbec autíčkar, takže sa tomu prd rozumiem. Viem asi povedať toto sa mi páči, takú a onakú výbavu by to mohlo mať. Ale fakt neviem, čo z tohto môjho priblblého slohu vysekať.

Môžem dať ešte nástrel nad čím som uvažoval.
- Pôvodne nejaké väčšie kombíky V70/XC70, A6, Mazda 6. Prípadne s ťažkým žalúdkom MPV sharan, alhambra. Tam sa to kuslo na tom, že to je diesel alebo benzín. Diesel je blbosť na tie pojazdy a tie veľké benzín ako som písal si zhltnú svoje litre.
- RAV4 Hybrid, tá staršia gen '16-'19 by sa mohla zmestit do rozpočtu. Veľkostne asi ok aj keď nesedel som v tom. Ekonomika jazdy asi ok keď s tým človek jazdí najmä okresky a do mesta. Celkovo počúvam, že to je spoľahlivé a nekazí sa to. Len neviem, kto by mi servisoval hybrid. Je ich ale pomerne málo a keď už niečo vyskočí, tak akože r2016/2017 za 20t€ ty vole to fakt sú také ceny na tom? Čo je občas lacnejšie, tak mám pocit, že to okrem kolies a volantu skoro nič nemá. Na komfort si síce nejak nepotrpím ale tie toyoty mi prídu poväčšine ako social edition a keď už človek niečo kupuje v takej cene, už by čakal, že tam nájde aspoň výhrev sedačiek.. Navyše sa bavíme o nákupke, ono to treba aj prihlásiť a mať niečo navyše na prípadný servis lebo šak nie každý predáva vyservisované auto.
- V poslednej dobe uvažujem nad nejakým PHEV. S reálnym dojazdom 40-50km by to mohlo mojím požiadavkám vyhovovať. Viac menej by som vedel drvivú väčšinu krátkych trás odjazdiť čisto na el. 30-40km+ by už šiel spalovák resp. hybrid režim. Zase cenovka vyššia. Niekde som čítal, že PHEV kombinujú nevýhody el. a spalovakov a viac sa to kazí. Tu už fakt neviem, kto mi to odservisuje. Čo sa stane ak sa nejaká blbá elektro blbina odserie? Budem môcť ísť aspoň na spalovák alebo konečná?
Kia Optima SW vyzerá priestorovo zaujímavo (2.rad vraj obdobný priestor ako v Superbe aj keď na šírku posedu to bude asi menšie), má síce kvôli baterke menší kufor ako Astra ale hádam, že sa postupne bude potreba priesoru v kufri zmenšovať (- kočík a pod.). Dokonca by som povedal, že ani vzhľadovo to nevyzerá zle. Robilo sa to snáď len v skoro najvyššej výbave alebo minimálne v dosť slušnej.
Superb iV - priestoru na rozdávanie. Vek tu je uz ale <5r cize aj cenovka ide hore. Koncern sa bude asi jednoduchšie, lacnejšie servisovat? - je to koncern, vôbec mi to nie je simpatické ale tak vzhľad asi osrať keď potrebujem priestor a iné veci. Keby mám ísť podľa vzhľadu či komfortu, tak V60 je jasná voľba. Tam ale priestoru asi nebude toľko a cenovka je už úplne mimo (kor za T6 či T8, ktorých ako bonus bude na trhu asi 0,00ks) :( Nezanedbateľná by bola pri rodinnom aute aj bezpečnosť, kde na tom Volvo bude asi tiež lepšie ako konkurencia.
Toľko môj nekonečný výlev, sorry za ten sloh potreboval som to nejak vypísať. Holt, keď neviem čo, tak musím nejak opísať ako moc neviem :D Netuším, či to niekto vôbec dočítal, keď sa na to takto pozerám :%)
Otec: V70 I TDI; ex: 240 GLE '88 (hladky diesel) - pri predaji >700tkm na odometri
Brasko: S60 2,4D; ex: V40 1,9

StepanB
Vůz: 960 II 3.0

Příspěvek od StepanB »

Jako základní požadavek bych si dal, aby se do druhé řady vešly tři dětské autosedačky vedle sebe. Děti brzy přestanou vyžadovat, aby u nich seděla maminka, a pak tě může štvát, že budete cestovat takto rozházení po autě, navíc to pohodlí pro dospěláka sedícího ve dle dvou autosedaček je prostě minimální. Teda alespoň tak jsem to měl já, když jsem vybíral auto pro rodinu, která se rozrostla. Takže jsem se odklonil od volva a máme Citroën C4 Grand Picasso. Ovšem naftové, což nechceš.

powl
Vůz: V70 II D5 136kw

Příspěvek od powl »

https://auto.bazos.cz/inzerat/192152871/lancia-voyager-36-rt-kuze-eu-new-2012.php
tady by asi jedno dite muselo jezdit vzadu na hanbe :roll:

nekdo mne rikal ze se do berlinga vejou 3 sedacky vedle sebe a soupacky jsou prakticky kdyz mas na parkovisti vyndavat deti
https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/berlingo/207416751
Naposledy upravil(a) powl dne 14 říj 2024 11:24, celkem upraveno 1 x.

Ondra.
Člen VK
Vůz: 240/V70II

Příspěvek od Ondra. »

ja te muzu doporucit benzinoveho outlandera

Přidáno za 5 minut 9 sekund:
myslim ze jsem se tu rozepsal moc hezky a outlander je i v PHEV https://moje.auto.cz/Ondrej-Cerny/pi-tomio.html
Mitsubishi Outlander, 2,0i FWD, man, ´18
bylo: 240 D24 ´85, 740 D24 ´85 , 4x 940 B230F, B230FK, D24TIC, B200F V70/1 fturbu, 4x 850 různých výbav a motorizací, V70II 2,4i AT, SAAB 9-3 SC
Plastíky kilowattama nenahradíš

Gondil

Příspěvek od Gondil »

Jasne, nepocitam, ze manzelka bude vzadu donekonecna takze ano 3 sedacky vzadu su prakticky must have, to som tam nenapisal. Cakal by som ale ze ked sa tam pohodlne zmesti manzelka a 2 sedacky tak tie 3 sa tam zmestia aj ked to nemusi byt uplne asi pravidlo. Na druhej strane nemozem byt rozmaznany, brasko jazdi v S60 I v piatich kusoch :D

Frantici su ok? Vcera som sa bavil s kamoskou co ma Peugeot 5008? proste tu najvacsiu kravu v diesli novsi rocnik (cca okolo 2020 asi?) a ze furt to musi ist do servisu. C4 GP som zachytil vo viacerych recenziach inych aut ako porovnavacie vozidlo co sa tyka pohodlnosti, teda v zmysle ze to je velmi pohodlne. Inak myslim, ze sa vyrabali aj PHEV asi el/diesel. To by bolo zaujimave kombo ak ten el. dojazd je rozumny. Kratke trasy by som siel na elektrike a na dlhsie by brblal naftak.

Ten Pentastar som tu cital uz viackrat, napr. vo F Freemonte, ktory je tiez v 7m verzii. Ale tym 12l benzinu by som sa rad vyhol. Neviem co by mi povedala ta V6 keby som siel zaviest maleho do skoly tych 2.5km tam 2.5 spat 2x za den. Zatial ho bavi chodit na bicykli ale ci mu to vydrzi dlhodobejsie neviem :D Btw dispozicia 2+2+3 je tragedia. To mi svagor hovoril nech kupim cinsky dongfeng ale tam je to iste. Ten 3 rad povazujem skor za nudzovku a iba ked je treba a kedze sme 5 tak by sme sa do 2 radov nezmestili.

Po outlanderi som pozeral, v PHEV verzii. Vacsinou ale nadsenie u recenzentov skoncilo, ked vybehli na dialnicu a zacalo to plnohodnotne papat kedze s baterkami to uz malo 2t. Ale chapem no, asi to dopadne tak ze budem musiet nakoniec niekde ubrat z poziadaviek a prehltnut vyssiu nakupnu cenu alebo vyssiu spotrebu. Alebo kupim lacnejsi a vo vseobecnosti dostupnejsi diesel s tym ze usetrene peniaze odlozim na servis, ktory bude nevyhnutny ako dan za kratke trasy. Nieco na styl Sharan tdi 2015 za 16t€

Ono celkom velky problem vo vseobecnosti je chciet nieco ine ako masa. Rozumej diesel. Jednoducho ten SK trh je smiesne maly a ked tu nieco je tak je to naftak.
Naposledy upravil(a) Gondil dne 14 říj 2024 12:59, celkem upraveno 1 x.
Otec: V70 I TDI; ex: 240 GLE '88 (hladky diesel) - pri predaji >700tkm na odometri

Ondra.
Člen VK

Příspěvek od Ondra. »

Ano, soulasím že Atmobenzín popř. PHEV Outlander má dvě slabiny- dálniční jízdy a kvalitu (tvrdost) laku. Já s benzínem jezdím po dálnici 110-120 km/h tím ho držím kolem 6,5-7,5 l/100. Při 130 už jde přes 8 (3300 otáček). Mě to nevadí, v principu nejsem uspěchanej člověk abych musel lítat 130-160 kort když vozim dvě děti. Je to manuální pětikvalt, možná v automatu se to na dálnici chová o fous líp.
S tím ušetřit peníze na servis dieselu nesouhlasím. Taky jsem to tak měl, jenže s dieselem se dostaneš do spirály a servisuješ pokus/omyl a pak stejně už nevěříš, že se ten filtr atd nezacpe znovu a ve vůz a servisy ztratíš důvěru. A pak si uvědomíš i že i stres a nervy stojí peníze....
bylo: 240 D24 ´85, 740 D24 ´85 , 4x 940 B230F, B230FK, D24TIC, B200F V70/1 fturbu, 4x 850 různých výbav a motorizací, V70II 2,4i AT, SAAB 9-3 SC

Gondil

Příspěvek od Gondil »

Jako ono je to vzdy o triezvom zhodnoteni pouzivania. Ked to na dialnici ma nezmyselnu spotrebu ale dialnicnou rychlostou idem 5%-10% najazdu, tak to asi nehra moc rolu. Takze v konecnom dosledku asi aj ten benzin by bol mozno znesitelny ak by na okreske/v meste jazdil za rozumne cisla a ako bonus by som mal aku taku spolahlivost.

Ten diesel zacinam odmietat prave z toho dovodu, ze jazdim to co jazdim a z mojho pohladu nema zmysel mat teda diesel. Ked som auto kupoval, tak som vyhladovo mal jazdit 50km do roboty a 50km spat kazdy den. Tam mi to este davalo zmysel.

A ano to s nervami a stresom mas pravdu. Teraz som vysypal do tej astry cca 2000€, okrem odidenej spojky to boli somarinky ale akosi to cloveku nechuti platit take peniaze. No a uz clovek zacina byt paranoidny co sa najblizsie vysype a ci ma to niekde nenecha. Predsa uz to ma 14 rokov. DPF klop klop zatial pravidelne vypaluje ale na poslednej emisnej som uz mal problemy. A teraz zacni hadat co je problem, EGR? Vycistime za 200€? Nepomohlo? No tak to bude mozno nieco ine?

StepanB
Vůz: 960 II 3.0

Příspěvek od StepanB »

powl píše: 14 říj 2024 11:15 nekdo mne rikal ze se do berlinga vejou 3 sedacky vedle sebe a soupacky jsou prakticky kdyz mas na parkovisti vyndavat deti
https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/berlingo/207416751
Vejdou, dokonce o něco lépe než do našeho auta. Vyzkoušeno na našich dětech a tátově berlingu.

Jinak C4GP se nám nijak nesype. To auto má tendenci trochu víc požírat brzdy, naše 1,6 hdi nic moc nejede, ale zas celkem obstojně zvládá i krátké cesty. Podvozek je spíš jednodušší, nalézt jeho limity nedá moc práce. Ve svižném tempu je tomu příjemně, když chce člověk vyloženě letět, tak brzy pozná, že to tomu autu není moc po chuti. Na dírách umí podvozek bouchnout navzdory tomu, že je spíš měkčí. Na druhou stranu třeba na té zadní nápravě fakt nemá co odejít. Mám to auto čtyři roky a byť bych si uměl vybrat i jinak, svojí volby nelituju.
Naposledy upravil(a) StepanB dne 14 říj 2024 14:44, celkem upraveno 1 x.

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40

Příspěvek od Urvanej »

Krátká odpověď na původní otázku je "ANO". :-)
Teda pokud bys chtěl alespoň trochu se s bezpečností blížit volvu, tak tyhle berlinga, caddy, partner atd. rozhodně vynecháš. Jsou to papíráky primárně konstruovaný na 2 lidi. Když se dozadu vejdou tři sedačky a je to užší než volvo, tak ten prostor na bezpečnost asi nějak omezit museli.
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.

Gondil

Příspěvek od Gondil »

Svokor mal berlingo teraz ma combo (vozi pasaziera s invalidnym vozikom). Mne sa to jednoducho nepaci lebo mi to pride proste ako dodavka. Ako je to prakticke, natrepes do toho kde co, pohodlne sa do toho nastupuje ale nemozem sa odosobnit od toho ze to je proste dodavka s 5 resp. 7 miestami na sedenie.

jirka87
Sponzor fóra
Vůz: Džaponský

Příspěvek od jirka87 »

Jen můj pohled na věc, ale ustálil jsem se po letech na následujícím

1) 12tkm je málo = nafta je zbytečná, ačkoliv tento provoz zvládne. Já oceňuji tichost a nulové vibrace benzínu a chrochtem jezdit nechci.

2) 12tkm zas není tolik, abych jezdil 110 po dálnici a řešil rozdíl litru spotřeby. 12000Km při 8L spotřeby x 37Kč/L = 35 520Kč, když by to žralo 7L, tak je to 31 080Kč. Kvůli tomu fakt nebudu jezdit ani tříválcem, ani 110.

3) Koupě auta dnes podle mě pro obyčejného člověka sestává prakticky výhradně z toho, jak dlouho jej chce mít. Protože pokud chci co nejmladší auto a pravidelně jej měnit, tak je skoro jedno co si koupím, pakliže mi to bude vyhovovat alespoň +/-. A opět - 12tkm ročně znamená, že sice třeba jezdím denně, ale tak málo, že jestli mám, nebo nemám takovou či jinou sedačku je skoro jedno. Protože 12 000Km ročně je 30Km denně. Já taky nemám v autě motor jaký bych si tam představoval, jenže všehno je to o kompomisu. Auto jaké bychom opravdu chtěli prakticky neexistuje. Rozhodně ne jako univerzál na všechno.

4) Kupuju spíš (ne výhradně) to, co se dá rozumně prodat a neklesá to brutálně na hodnotě. Jsou samozřejmě lidi a jsou i zde, co řeknou cituji : "Nekupuju si auto abych ho prodával, tak nebudu řešit kolik bude stát za 5let". Tak takovej člověk má v tom případě zbytečně moc peněz. Já určitě nechci koupit "líbivého" Peugeotka 1.2THP, nebo 1.6THP (pouze příměr, tak se toho prosím nechystejte a přejděte to), abych ho pak nemohl prodat...

Nevím tedy jaký je vlastně rozpočet, ale moje obecná rada je koupit za dané peníze co nejmladší a co nejméně ojeté auto a ideálně v TOVÁRNÍ záruce. To dnes už skoro není problém, protože kde kdo dává 5 a dokonce až 7let záruku. Chápu, že to není konkrétně k úvaze, ale když vidím tady vedle co bydlím ve Škodovce, že LZE mít za cca 450 000kč NĚJAK vybavenou IV Octavii s 1.5TSI a nájezdem třeba 75Tkm, tak já osobně bych si to klidně koupil, 2-3roky maximálně jezdil a se ztrátou tak (při tom nájezdu) 70tis, protože víc to o moc nebude za tu dobu prodal. Jenže já už dneska nebazíruju na tom, aby to mělo to a ono a jestli to má kola takové nebo makové. Řeším v životě podstatnější věci, než jestli to má o 2 čudlíky méně, než vyšší výbava Franty od vedle...

P.S : Ta RAV4 není tak velká, jak zvenku může vypadat. Rovněž se mi líbí, ale nevím nevím. Obr to není. Obávám se, že například Superb je proti tomu citelně větší.
MPV mi přijde téměř neprodejné v dnešní době a proto bych ho ani já osobně nekupoval.

EDIT : výše uvedné platí v případě, že si člověk kupuje SLUHU. A ne hračku a radost.

powl

Příspěvek od powl »

Urvanej píše: 14 říj 2024 14:28 Krátká odpověď na původní otázku je "ANO". :-)
Teda pokud bys chtěl alespoň trochu se s bezpečností blížit volvu, tak tyhle berlinga, caddy, partner atd. rozhodně vynecháš. Jsou to papíráky primárně konstruovaný na 2 lidi. Když se dozadu vejdou tři sedačky a je to užší než volvo, tak ten prostor na bezpečnost asi nějak omezit museli.
jasne ze XC90 to neni, ale nevedou si spatne https://www.euroncap.com/en/results/Citro%C3%ABn/Berlingo/33738

python.p
Vůz: XC70 D5 2008

Příspěvek od python.p »

Já to prolítl a za mě jak píše Ondra. :)

K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!

VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc

quaero
Vůz: V70II

Příspěvek od quaero »

Mám starou benzínovou V70II, k tomu Sharana poslední generace (taky mám tři děti) a naftu s dpf a ad-blue už bych nechtěl ani zadara. A to s tím nejezdím krátké trasy jako bys jezdil ty. Kup nějaké MPV v atmo benzínu a neřeš spotřebu, nájzed máš malý a u nafty bys ty prachy stejně nechal v servisu. Např Galaxy/S-Max se dělal atmo 2.0 a 2.3. Jo a nekupuj kombík, ten extra prostor uvnitř + v kufru se fakt hodí, když máš tři děti.

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40

Příspěvek od Urvanej »

Mam taky 3 děti a teda V70 uplně v klidu stačí, když nepotřebuju 3 sedačky. To musely bejt 2 podsedáky a jedna sedačka. Když bereme ještě někoho, mam xc90 se sedmi.
Jezdil jsem jako pasažér chvilku v tom Berlingu, na který má tazatel rozpočet a rodinu bych v tom teda vozit nechtěl. Ale na druhou stranu občas je naložim a jedeme někam se 142, kde ta bezpečnost neni vůbec žádná... :-) nicméně to je sakra výjimka, tak 200km za rok.
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.

powl

Příspěvek od powl »

urvanej a to mluvis o te generaci 2018+?

mezi me vysnene rodinne vozy patrila drive i previa...dneska uz jim je 20 let tak je to asi pase, s tim jak si drzi cenu by se ale mohla libit jirkovi87 :) https://auto.bazos.cz/inzerat/191430492/toyota-previa-24-i-8-mist-automat.php

Jinak zakladateli, Kdyz si hodis do excelu celkovy naklady na vlastneni auta (amortizace, udrzba, pojistka, znamka, stk, pneu) tak uvidis ze pri takto nizkem najezdu spotreba neni tak dulezita. Kdyz slevis z tohoto pozadavku, vyber dostane realnejsi kontury

quaero
Vůz: V70II

Příspěvek od quaero »

Ten automat je AT4, ale jinak proč ne, taky jsem nad ní uvažoval, a za pár let koupit Model Y.

python.p
Vůz: XC70 D5 2008

Příspěvek od python.p »

Ty voe, to je tak hnusný auto, ALE! Praktické, spolehlivé a vymyšlené. :)

K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!

VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc

powl

Příspěvek od powl »

to je subjektivni...ja si pod pojmem hnusne auto predstavim neco jineho :green:
image.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Ondra.
Člen VK

Příspěvek od Ondra. »

python.p píše: 14 říj 2024 15:35 Já to prolítl a za mě jak píše Ondra. :)
Ještě jsem chtěl dodat drobnost. Když jsi koupim diesela a uložim si stranou 50-70 tisíc (2-3000 Euro), tak rozhodně je 2,3 nebo 5 let neudržím kvůli autu na ,,co kdyby". Strčím je nebo investuju do ničeho jinýho a když to náhodou přijde, tak velkej servis auta bude facka...

Cronicle
Vůz: Volvo V60 2.0 T6 AWD R-Design Polestar

Příspěvek od Cronicle »

………

Gondil

Příspěvek od Gondil »

No nie som z toho mudrejsi.
Pride mi, ze dnes je problem najst pohodlne auto pre 5 clennu rodinu v zmysle, ze si vzadu naozaj sadnu 3 ludia resp. 3 deti v sedackach. Za mna bolo vzdy idealne rodinne auto kombi. MPV a dodavky typu berlingo mi prisli vysoke a hnusne. Kufor nie je pre mna problem ani v tej Astre ale ten priestor na zadnych sedackach ano. Akurat netusim ci trh aktualne ponuka nejake 5-10r stare kombi, ktore by poskytovalo taky priestor. Chcelo by to nieco vybrat, mat tip na nejaky model a ist si sadnut ale nemam kapacitu behat teraz nahodne od bazaru k bazaru s tym, ze vlastne nemam ani sajnu co by som chcel, lebo tak na tom teraz som.
Ono da sa prezit aj v mensom aute ale ked uz menim, tak preco uberat z tejto poziadavky. Ako som uz pisal vyssie brasko jazdi v S60 I v 5 pasazieroch a to tak vozieval aj kocik ci jazdili na lyzovacku do AT. Ale to je fakt extrem a ked uz mam nieco kupit, tak nech tam je priestorovy komfort. V tomto sme si asi podobny, tak dlho vyberal nieco ine az mu deti vyrastli a uz sa ako tak mestia aj ked komfort to asi nebude.

Neriesit spotrebu mi je akosi proti srsti ale rozumiem, ze pre niekoho to je scestne. Len ja nejak cez tu spotrebu vnimam naklady na prevadzku aj ked samozrejme viem, ze pri palive naklady na auto nekoncia. Musim povedat ze ma ta Astra asi romaznala lebo za tych necelych 7 rokov nemala vaznejsi, drahsi servis. Po kupe som repasoval prevodovku a teraz som menil spojku, inak same sprostosti.
Priklad spotreby: uz len ked si dam rozdiel 10l a 7l benzinu, tak to robi pri fiktivnej cene 1,5€/l ak dobre pocitam 540€/rok. Ono ano co to je ale nieco to je. Aby bolo do kontextu, aktualne mam dlhodobu priemerku 5,8 a casto tankujem u znameho o 20% lacnejsie, takze keby to premietnem do cisiel, tak som rocne este o 390€ nizsie nez pri 7l spotrebe benzinu. Ked to spocitam, tak oproti tomu zravemu benzinu by to bolo "usetrenych" 930€/rocne co je tazko si povedat "Kasli na to, to nie je podstatne cislo". V neposlednom rade ponuka aut v benzine je daleko nizsia a mam pocit, ze maju vyssiu nakupku. A ked uz nieco je tak je to oturbeny vysavac s obsahom 1,2. Ok na nakupnej taske na 4 kolesach kludne nech to je aj 0,8 ale na nalozene auto o 5 pasazieroch mi ten motor pride nedostatocny a odkazany na smrt ale prd sa tomu rozumiem.

Ondro odporucal Outlander s atmo benzinom 2,0 ale ked som precital jeho recenziu, tak tam sam pise, ze pre 5 ludi by to uplne nevidel. Chcelo by to, do toho sadnut. Mozno behnem susedovi, ten ma to iste akurat v diesli. Nakoniec druhy sused ma Rav4 akurat tu novsiu tak aj tam si mozem sadnut a nemusim behat ani po bazaroch :D Len ci nebudem nemilo prekvapeny a nebudu mat obe len o par cm navyse na zadnych sedadlach a som v tom istom srabe.

Inak uvazoval som aj nad Prius+ co je zas dost hnusne auto, ale za to ich je malo, aj su drahe a casto maju nabehane stovky tisic km. Ako bonus je polovica z nich byvalych taxikov a na taznom to moze tahat presne 0,00kg. Ma to same vyhody ako tak na to pozeram.

Tusim som si to mal rozmyslet pri tych detoch skor. Bud 2 alebo potom 4 aby som uz bol nuteny kupit nejaky autobus :ROFL:

jirka87
Sponzor fóra
Vůz: Džaponský

Příspěvek od jirka87 »

Nevim vek deti, ale.predpokladam,ze nemas 3 siroke vajicka. Kamos vozi 3deti ve Fabii takze nejak to asi jde

Velky kombik je jednoznacne Superb. A protoze to je Skodovka, tak to kdykoliv prodas.

Pokud mas preference v benzinu, tak osobne jezdim Avensisem a perfektne mi vyhovuje.

Mazda 6 rovnez neni mala a 2.0i Skyactive nejezdi rozhodne za 10L. Korozi prosim vubec nezminovat, to je doba davno minula. Je zajimave ze lidi nemluvi o brutalni korozi jinych znacek.

Cx-5, taky pro rodinu v pohode a posledni tip muze byt Honda Cr-V. Ty novejsi modely jsou velice zdarile vzhledove a technicky tomu asi taky neni moc co vytknout.

Vidim,ze i hybrid se dela. Ja to nesleduju,tak jsem to nevedel https://auto.bazos.sk/inzerat/170345268/honda-crv-20-hybrid-awd-elegance.php

Nebyt CVT prevodovky, sam bych se mozna presvedcil koupit nejake Subaru, ale to auto je zvlastni na pohled (coz mi nevadi) a asi dobre jezdi. Zbytek vlastnosti (technickych, servisnich, koroze apod) me nevyhovuje

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

Příspěvek od Romulusw »

A co třeba Ford Galaxy kolem roku 2010-2015 ? To je velké dost a ta bezpečnost tam bude taky.

Dural8
Vůz: V60

Příspěvek od Dural8 »

Pokud by jsi chtěl, ber to klidně jako nabídku - RAV4 2016 hybrid, najeto 209t km za 17t€. Koupil jsem před půl rokem a skutečně jsem se seknul užitím, to je můj jediný problém. Všude se píše, jak je hybrid na dálnici nevhodný a tak, ne že by nebyl použitelný, protože takhle velký auto za 7-8l po dálnici při 130 je super, ale i přesto jsem čekal něco jiného. Naopak musím říct, že ve městě je to právě ono, k čemu to bylo stvořené - tam není problém jezdit za 5. Bohužel já nejezdím po městě skoro vůbec a na dálnici skoro pořád. Styl jízdy je samozřejmě naučený a ctí to, co auto, resp. hybridní systém, potřebuje. Tenhle víkend jsem přijel do Prahy po Strakonické za 6,8 a po Praze z jedné strany na druhou jsem přejel za 5,2 (Toyota nuluje spotřebu po každém startu, není to jako např. u V60 2015 která vynuluje spotřebu po 4 hodinách stání, což mi vyhovuje víc)
Mohl bych Ti o tom psát dlouze a dlouze, ale spíš se skoč podívat k tomu sousedovi, to dá za deset stran :)
Auto je skutečně velké, V60 je proti tomu skoro jako Trabantík (velikostně) a i je hodně místa v interiéru. Na zadních sedačkách Superba nečekej, to je jasné, ale místa je tam rozhodně dost. Například v řeči praktického života, s V60 dvě děti v sedačkách vzadu a když jsme jeli v 5ti, tak to bylo utrpení, ten zadní musel sedět nakřivo, aby se tam vůbec vešel. V RAV4 si sedne normálně, ale přebytek prostoru taky nečekej (z hlediska šířky), nicméně už se tam ten samý člověk co seděl ve V60 nakřivo posadí normálně rovně a dá bez problémů 100km cestu. Do Chorvatska by to ale nebylo anebo by to byl holý masochismus.

Kdyby Tě něco zajímalo ohledně tohohle auta, tak se klidně ptej - nemyslím jako nabídku, ale jako zkušenost (i když nabídka k prodeji je též platná)
14.jpg
A jedna super lákací - přesun z chalupy od našich na Vysočině k Táboru :D
IMG_6131.jpeg

Zpět na „o všem možném :-)“