Spotřeba oleje u benzinových pětiválců
Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
- Autor
- Zpráva
-
- Člen VK
- Vůz: 760 B280F + AW71 '89
- x 1
Už delší dobu přemýšlím, co by v motoru udělala 10W-xx.
Raolsa: díky za tip na roztok, vyzkouším to. 5W-50 jsem svého času zkoušel taky, ale přišlo mi, že motoru s ním bylo dobře jen s tunovým přívěsem a na cestě v Tunisku. Jinak ne.
Raolsa: díky za tip na roztok, vyzkouším to. 5W-50 jsem svého času zkoušel taky, ale přišlo mi, že motoru s ním bylo dobře jen s tunovým přívěsem a na cestě v Tunisku. Jinak ne.
-
- Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify
Ona je otázka, kam ten olej vlastně mizí. Mně se ztratí na 15 tis asi litr. Nejdříve mi to znervozňovalo, ale při výměně tisícihranu jsem zjistil, že mi odkapává ze spoje trubka/turbo a protože jsem na to neměl čas a jsem prase, tak jsem to nechal být a neřeším to.
Jestli jsou to kroužky, nebo ventilová stírátka, tak tomu stejně na dlouho žádná srágora moc nepomůže.
Jestli jsou to kroužky, nebo ventilová stírátka, tak tomu stejně na dlouho žádná srágora moc nepomůže.
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4T 147 kw AWD LPG
- x 1
U mě to budou ty kroužky, ale už se mi do auta nechce investovat za GO motoru, páč oprava by několikanásobně překročila hodnotu vozu a hlavně karoserie je v takovém stavu, že to nemá smysl. Proto jsem použil tu vodičku a pokud budu dolévat litr oleje na 5000 km tak mě to stačí.
Kdyby se spotřeba oleje v budoucnu brutálně zvýšila tak se spíše poohlédnu po jiném autě.
Kdyby se spotřeba oleje v budoucnu brutálně zvýšila tak se spíše poohlédnu po jiném autě.
-
- Vůz: S80 2.5T 08', M66, D5T5 Stage 2 170kW
Akorát když jsem se s hrůzou podival na to, kolik vodička stojí pro 6l olejové náplně, tak ty 4l ušetřené na oleji padnou do vodičky... Ale zase nedolivas okej, no...
-
- Vůz: XC70 D5 2008
Mě tady ty vodičky pomohli na starým oplu...
Možná zkrátit interval, třeba na 5tkm a třeba by to pomohlo taky. přeci jen některé oleje doopravdy pomáhají čistit.
Přidáno za 2 minuty 42 sekund:
Jo a Valvoline High Millage byl též gut.
Možná zkrátit interval, třeba na 5tkm a třeba by to pomohlo taky. přeci jen některé oleje doopravdy pomáhají čistit.
Přidáno za 2 minuty 42 sekund:
Jo a Valvoline High Millage byl též gut.
-
Valvoline ted udelal novy olej Restore & Protect, v Evrope zatim neni, ale ma pry cistit
-
Hm...
Pokud fakt čistí a rozpouští usazeniny, tak by teoreticky mohl se zkrácenou výměnou fakt pomoct.
Pokud fakt čistí a rozpouští usazeniny, tak by teoreticky mohl se zkrácenou výměnou fakt pomoct.
-
Oni sami proklamuji, ze je vysledek znat po 4 intervalech.
-
Tak to je marketing že...
Nicméně by to [smention u=7368]raolsa[/smention] mohl zkusit a dát nám vědět.
Nicméně by to [smention u=7368]raolsa[/smention] mohl zkusit a dát nám vědět.
-
- Moderátor
- x 1
4 intervaly joooo? To je u mě asi tak 5 let. To nevím jestli to auto ještě budu mít.
-
Právě na svém autě zkouším piston soak, plánuji o tom sepsat topic a případně postovat nějaké ne/výsledky. Myslím, že se to může vlastníkům pětiválců s celkovou hodnotou auta nežší než GO motoru hodit
-
- Vůz: Volvo V70 II 2.4D 2007
Zajímala by mě zkušenost s https://www.liqui-moly.cz/prisada-pro-hydraulicka-zdvihatka-p5/?cid=475 , podle yt reálně ztiší motor o pár dB, ale zda dlouhodobě motoru prospívá..
-
Jsem přesvědčen, že určitě neublíží
-
- Vůz: V850 T5
Hele ja do 850 T5 liju 10W40 jak je predepsano, proc tam davate ridsi olej? A me to bete nevim kolik ale tak 1l na 15tis. priblizne, pokud mi nesakne hadice k chladici jak jsem ted zjistil . Koupil jsem i BG budu to chtit vyzkouset...
-
BG opravdu funguje a čistí, ale pozor - mohly by začít trochu prosakovat těsnící plochy (schválně nepíšu břity ) u starých simeringů, které jsou nyní karbonem přitěsněné.
Třeba na vačce, nebo klice. Proto je vhodné do nové náplně přidat BG 107 RF-7 325ml
Dříve jsem dával i BG 110 MOA, ale ten se již nedodává (nevím proč)
Třeba na vačce, nebo klice. Proto je vhodné do nové náplně přidat BG 107 RF-7 325ml
Dříve jsem dával i BG 110 MOA, ale ten se již nedodává (nevím proč)
-
- Vůz: S60 2.4 (B5244S2)
Môže byt že je servo čerpadlo príčinou spotreby oleju? Ako som už skôr písal, mam únik oleju v oblasti čerpadla, je to motorový olej nie servo. Úroveň servo oleju sa nemení.
Po 2400km jazde som zistil veľké množstvo oleju v okolí čerpadla, spotreba motorového oleju v tom perióde bola 1l na 3000km.
Po 2400km jazde som zistil veľké množstvo oleju v okolí čerpadla, spotreba motorového oleju v tom perióde bola 1l na 3000km.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Vůz: S80 D5 '07
Však servo je to tam jenom přišroubované k bloku, nevím jak by to mělo přímo ovlivnit spotřebu motorového oleje.
-
neviem ci je to tým čerpadlom, ale v tej oblasti(v okolí čerpadla) je únik.
-
10W40 není o řídkosti... Výkonnovou třídu určuje ACEA a nebo API u 850T5 je to API specification SG, SG/CD, SH or ILSAC GF-1 Podle toho bych si vybíral.hombredavid píše: ↑02 říj 2024 21:13 Hele ja do 850 T5 liju 10W40 jak je predepsano, proc tam davate ridsi olej? A me to bete nevim kolik ale tak 1l na 15tis. priblizne, pokud mi nesakne hadice k chladici jak jsem ted zjistil . Koupil jsem i BG budu to chtit vyzkouset...
A PS novější oleje jsou prostě lepší.
-
- Moderátor
- x 1
Kdyby byl únik litr na 3000 km tak máš celé auto zespodu zacákané olejem.
-
Tohe není únik, je to jen umaštěné. Zkus to umýt "milit auto" opláchni vodou (ne wapkou) a bude to jak novémeteorolog90 píše: ↑03 říj 2024 10:03 neviem ci je to tým čerpadlom, ale v tej oblasti(v okolí čerpadla) je únik.
-
umýval som a znovu sa to tam umastilo(to sú staré fotky). Minulý mesiac som najazdil cca 2400km(cesta k moru). Po ceste som si pozrel na to čerpadlo a bolo tam vidieť "čerstvý" olej. Predpokladám že jednu časť oleju spali motor a druha, menšia časť, unikne v tejto oblasti okolo čerpadla. Neviem, ci je to od rozvodov(robene minulý rok) alebo PCV systém upchatý......
Inak, výmenu oleju som spravil na 258*** a teraz je na 266***. Od vtedy som dolial 2l oleju, robil som to keď sa mi zaplo "OIL LEVEL LOW/ FILL OIL"(2 krát v tomto perióde). Pozriem sa dnes koľko mi oleju zostalo od posledného doliatia (cca 1300km).
Inak, výmenu oleju som spravil na 258*** a teraz je na 266***. Od vtedy som dolial 2l oleju, robil som to keď sa mi zaplo "OIL LEVEL LOW/ FILL OIL"(2 krát v tomto perióde). Pozriem sa dnes koľko mi oleju zostalo od posledného doliatia (cca 1300km).
-
- Moderátor
- x 1
Sundej horní kryt rozvodů (dva šroubky a dva cvočky) a podívej se na rozvodová kola. Ale podle mě ten olej žere motor.
-
- Člen VK
- Vůz: 760 B280F + AW71 '89
- x 1
Takhle zasviněný čerpadlo posilovače řízení máme na B5244S2 taky a čerpadlem to není (bylo měněné i s hadicemi okolo a nádobkou) a vypadalo to chvíli po výměně stejně jako na fotce výše.
Nicméně olej z toho (na zem) nekape, hydraulický olej z posilovače se neztrácí, rozvody pod kryty jsou suché --> neřeším.
Nicméně olej z toho (na zem) nekape, hydraulický olej z posilovače se neztrácí, rozvody pod kryty jsou suché --> neřeším.
-
Ďakujem za info, asi ja trochu preháňam .nebel píše: ↑04 říj 2024 08:27 Takhle zasviněný čerpadlo posilovače řízení máme na B5244S2 taky a čerpadlem to není (bylo měněné i s hadicemi okolo a nádobkou) a vypadalo to chvíli po výměně stejně jako na fotce výše.
Pozrel som si olej, posledných 600km ani kvapku nevypil. Asi závisí aj od štýlu jazdy( diaľnica, žiadni kopec, zima, max 120km/h).
Zle som spočítal spotrebu oleju, nie je to 1l na 3000km, skôr to bude cca 1l na 5000km(jazdím na tej poslednej naliatej 1l, 2000km to ešte da). Blíži sa interval výmeny, tak skúsim zmeniť olej na Valvoline MaxLife + BG 107 RF-7
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.