Tak jsem opět Volvista ne jen duší ale konečně i autem
Jak už někteří zaznamenali, tak jsem ulovil zde inzerovanou C70 r.v. 2000 v 2.4T 142KW původem z Liberce.
Za ty peníze jsem ji tam nemohl nechat a rychlý výlet včera přes celou ČR (výjezd v 5ráno a návrat kolem 3 odpoledne) 800km za to stál. Perfektní domluva s majitelem za to mu jeste jednou děkuji.
Auto není dokonalé jak po technické stránce (svítí chyba ABS a chyba motoru ale ani jedna závada se neprojevuje na chodu auta), tak po stránce kosmetické ( přední nárazník od kamínků, zadní nárazník a blatník přední se začíná loupat bezbarvý lak), ale jinak je auto v moc pěkném technickém stavu, nikde nic netluče, brzdy udělané, olej v motoru a převodovce taky, atd.
STK to má 2 měsíce staré a kromě načnutých prachovek to prošlo bez ztráty kytičky.
Já pomalu začínám dávat auto do pořádku, včera jsem ještě stihnul vytáhnout ven celý interiér, vše vyčistit namokro, vytepovat, udělat kůži a plasty interiéru. Vše se povedlo a interiér je v moc pěkném stavu, byl jen zašlý a zaprášený...
Dneska dopoledne jsem auto jen narychlo umyl a otřel motor abych se to nebál vyfotit a nebyla mi hamba.
Večer si dám asi částečnou noční, zavřu se do garáže s leštičkou a je v plánu to aspoň 1krokově přejet leštící pastou než na to dám vosk...
Jelikož jsou kola nezničená, půjdou jedno po druhém dolů, dostanou péči, nejspíš vosk nebo keramiku a natřu i brzdiče ( uvažuju o stříbrné barvě brzdičů, ale nejsem si jistý)
Střechu jsem pořádně vykartáčoval a až vyschne tak dostane ochranný nános a nejspíš i sloní tuk jako impregnaci.
Ve středu jsem už domluvený na servis u kolegy volvisty že to načteme (nevím jestli to zvládne Vida takové staré auto), projdeme co je kde třeba udělat a začnu objednávat díly tak aby to bylo po technické stránce OK a mohl se udělat D5T5 čip.
Pro představu jen par rychlých foto.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.