1. ano začal bych tím, že bych si zkusil zda to velikostně jde. Porovnávat 60 / superb je asi jako smarta a autobus. Superb je opravdu o hodně větší, ale nejde jen o místo na zadních sedadlech ( jako kdo tam z nás sedí že jo

2. s bufíkem jsem nikdy problém neměl a neznám nikoho, kdo by s ním v týhle generaci problém někdy měl. Myslím, že je jedno jestli benzín nebo diesel ale vždycky je příjemný nastoupit do vyhřátýho auta, jak pro posádku tak pro auto
3. Tvrzení, že škoda je hodně zábavy za málo peněz mě popravdě zvedlo ze židle

4. Infotainment google je peklo, to si nebudeme lhát. Bylo to zbytečně uspěchaný a pořád to není ono, spoustu toho chybí a nejen v autě ale i třeba v apce na mobilu. Na druhou stranu před rokem a půl to byl nepoužitelnej systém co se pořád hroutil. Mě to dneska docela vyhovuje, pořád bych raději sensus ale ten směr kam to jde je asi dobrej. S každou aktualizací se to vylepšuje a aktualizace chodí docela často. Zatímco u VW jde nastavit každá hovadina, ale nikdy to nefunguje. A je jedno jestli to bylo VW, škoda nebo Audi. Je to bezkonkurenčně nejhorší infotainment, který jsem kdy používal a to trvá roky a nijak se to nelepší. Nemá smysl to rozebírat. Ale když už jsme u tý navi, která je nepoužitelná tak hodně štěstí s car play, protože to fungovat taky nebude

5. Asi to nepřichází v úvahu, ale VW diesly co se týká spotřeby fakt nemají konkurenci, na dlouhý trasy mě to přišlo fakt strašně fajn auto, nejen tou spotřebou, ale tak nějak tím prostorem a prostě to na mě budilo dojem, že když se jede rovně, konstantní rychlostí a dlouho tak to je to, na co to auto bylo postavený - a to myslím dobře. Sedačky mi ani v Arteonu ani Superbu nepřišly vůbec špatný, ale nemají boční vedení jako má volvo, to ale někdo k životu nepotřebuje.
6. Podvozek u volva je uplně jiná kategorie, krom toho, že je řidičsky lepší tak superb je neskutečně hlučnej a přesně má takový ty ostrý zvuky jako u levnýho auta
Obě jsou to dobrý auta, ale osobně si myslím, že fakt jde o to na co to chceš používat a co od toho čekáš. Ale stojím si za tím, že když si do toho sednu, rozhlídnu se a trochu se s tím projedu tak vím naprosto přesně proč je volvo o půl mega dražší...
L