Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit.U auta(Volvo 940 r.v.92) mi z ničeho nic po vypnutí motoru a vyndání klíčku začala blikat kontrolka pásů a zůstala svítit světla.Aby jsem to vše vypnul musím vypínač světel dát do polohy "nula" Pak světla i pásy zhasnou.nevím co s tím .
_________________ Volvo 740 sedan "Bušovka"
Volvo V70 II
Volvo S60
To je horká stopa, Watsoune!
1. Zkus před vypnutím motoru přepnout (a nechat přepnutý!) na dalkový světla - dělá to pořád?
2. Vytáhni pojistky č.9, 10 a 25 - dělá to pořád?
Takze shrnuto:
- kdyz je zapnuty zapalovani, tak veskery vnejsi osvetleni funguje korektne a jen tehdy, kdy ma
- po vypnuti zapalovani zustanou svitit tlumena a pozicni svetla jen tehdy, jestlize pred vypnutim zapalovani bylo prepnuto na tlumeny
- tuto chybu lze docasne odstranit vypnutim a zapnutim spinace svetel
- chybu lze trvale "opravit" vyjmutim pojistky 25 (zadni mlhovky prestanou fungovat)
Ted si musim nasypat popel na hlavu.
V podstate jak jsi psal na zacatku otazku: ...jestli je to opravdu samo z niceho nic?
Menil jsem predtim pojistku u stahovani oken a pak jsem si doplnil nahradni na volne pozice,kde nebyly zastrceny piny s kabely.
Jenze v tomhle jednom pripade jsem se spatne podival a tam byly dtraty zavedeny .
Jednalo se o cislo "25" .Pojistku jsem dle tve rady zase vyndal a byl klid.
V podstate se omlouvam,ze jsem svou chybou zamestnal nekolik lidi.ale taky hodne moc dekuju za jejich snahu mi pomoct a vyresit to.
Stando jsi Frajer a jeste jednou (tobe extra) ti dekuju .
_________________ Volvo 740 sedan "Bušovka"
Volvo V70 II
Volvo S60
Ted uz zbyva jen otazka jak je mozny, ze Ti zadni mlhovky funguji i bez pojistky 25?
Ze bych ridil bitvu podle spatnych map? Prave vnejsi osvetleni ma spousty variant, USA, seversky zeme, Anglie...
Nu coz - nechame to konovi, ten ma vetsi hlavu.