Pro začátek jsem sehnal řídící jednotku z nějakého koncernového vozu kolem roku 2005 a zde je detail vnitřní strany jeho víčka. Tišťák zatím zasažen nebyl, ale asi by to dlouho netrvalo.

Jak chceš haldex spínat na tvrdo?Romulusw píše:Dnes jsem začal pracovat na indikátoru síly připojení HALDEXu, který bude umístěn v zorném poli řidiče a bude kontinuálně ukazovat procenta síly posílané na "zadek". Jeví se i možnost rozšíření o spinač zapnutí HALDEXu na tvrdo. Zatím nevím, kam to dát, aby to nevypadalo, jako pěst na oko. Buďto to bude pásek o 12ti LED diodách, nebo napodobenina budíku (segment 270°, kde by jich mohlo být 20). Kdyby měl někdo nápad, jak to zakomponovat do palubní desky, tak se pochlubte.
Mám zájem to vyřešit jako ty - kolik to obnáší práce? Postup by byl skvělýRomulusw píše:Jak jsem slíbil, tak činím. Moje řídící jednotka HALDEXu je v teple a suchu. A hlavně plně funkčníPokud by byl zájem, uvedu přesný postup a seznam dílů, které jsou k modifikaci třeba.
Za jeden den se to dá zvládnout. První oříšek je, že je třeba někde sehnat třeba nefunkční jednotku. Může být i pro vozy koncernu, protože deska se vyndá a může se zahodit. Jde vlastně jen o tu krabičku, která drží v HALDEXu tepelné a tlakové čidlo, plus řídící hydraulický ventil. Jinak krabička funguje jen jako svorkovnice. Pak je třeba jeden, nebo dva tyto http://www.skoda-dily.cz/eshop/1J0973714.html a jeden tento http://www.skoda-dily.cz/eshop/1J0973702.html konektory. K nim je třeba koupit 10 (respektive 18) kontaktů http://www.skoda-dily.cz/eshop/PIN1X5XXX.html. Zbývá 8 různobarevných vodičů 2m dlouhých. Něco trpělivosti a znalosti práce s pájkou (ne trafo) a krimpovací kleště. Pokud tě to zatím neodradilo, tak je to na dobré cestě. Připravím fotky a budu pokračovat.Codyhuman píše:Mám zájem to vyřešit jako ty - kolik to obnáší práce? Postup by byl skvělýRomulusw píše:Jak jsem slíbil, tak činím. Moje řídící jednotka HALDEXu je v teple a suchu. A hlavně plně funkčníPokud by byl zájem, uvedu přesný postup a seznam dílů, které jsou k modifikaci třeba.
![]()
Protože jsem touto úpravou získal přístup ke kontaktům řídícího ventilu, tak na něj mohu posílat řídící napětí, jaké budu chtít, tedy i otevřít jej na plno.martinopel píše:Jak chceš haldex spínat na tvrdo?Romulusw píše:Dnes jsem začal pracovat na indikátoru síly připojení HALDEXu, který bude umístěn v zorném poli řidiče a bude kontinuálně ukazovat procenta síly posílané na "zadek". Jeví se i možnost rozšíření o spinač zapnutí HALDEXu na tvrdo. Zatím nevím, kam to dát, aby to nevypadalo, jako pěst na oko. Buďto to bude pásek o 12ti LED diodách, nebo napodobenina budíku (segment 270°, kde by jich mohlo být 20). Kdyby měl někdo nápad, jak to zakomponovat do palubní desky, tak se pochlubte.
Mrkni se sem http://www.jfperformance.cz/mereni-indikace.html tenhle člověk je hodně šikovnej a tyhle indikatory vyrábí vymyšlí sám.Romulusw píše:Dnes jsem začal pracovat na indikátoru síly připojení HALDEXu, který bude umístěn v zorném poli řidiče a bude kontinuálně ukazovat procenta síly posílané na "zadek". Jeví se i možnost rozšíření o spinač zapnutí HALDEXu na tvrdo. Zatím nevím, kam to dát, aby to nevypadalo, jako pěst na oko. Buďto to bude pásek o 12ti LED diodách, nebo napodobenina budíku (segment 270°, kde by jich mohlo být 20). Kdyby měl někdo nápad, jak to zakomponovat do palubní desky, tak se pochlubte.
Myslím třetí generaci. Vždy připraven!Haben píše:Tomasi nemyslis druhe generace v/xc 70? Nebo premyslis nad rychlou obnovou vozoveho parku?
Ja myslel to zatekani, ale tohle je taky dobra informace.Romulusw píše:Určitě se jí to týká. Jestli je to ta s haldexem IV. gen. tak je to mnohem jednodušší, protože ta nemá to podělané tlakové a teplotní čidlo a stačí natáhnout z podsedadla k haldexu jen 4 dráty. Dva k solenoidu a dva k čerpadlu.
Krásná práce. Jak vypadá ten ovladač?Romulusw píše:Dnes slavnostně proběhla první zkouška manuálního řízení haldexu.
Já taky myslel to zatékání. Ta "krabička" je úplně stejná, takže stejné problémyhajnej píše:Ja myslel to zatekani, ale tohle je taky dobra informace.Romulusw píše:Určitě se jí to týká. Jestli je to ta s haldexem IV. gen. tak je to mnohem jednodušší, protože ta nemá to podělané tlakové a teplotní čidlo a stačí natáhnout z podsedadla k haldexu jen 4 dráty. Dva k solenoidu a dva k čerpadlu.
Ovladač ještě není definitivní, tak jej nebudu presentovat. Je to otázka 14 dní. Chci aby to trochu vypadalohajnej píše:
Krásná práce. Jak vypadá ten ovladač?
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot]