Tušim, že už se to tu asi řešilo, ale nic jsem nenašel a tak prosím zkušené volvaře-kutily o nastínění všech uskalí, které by tato akce měla. Případně co shánět a nebo, zda na to mám rovnou zapomenout, což bych nerad

Předem dík!
pro benzinaka pouzij prevodovku AW a je vcelku jedno jakou.... aspon nebudes mit problem se shanenim...tompo píše:Jak se říká: "Nikdy neříkej nikdy!" aneb časy se mění a já začínám pošilhávat po automatu a to formou výměny ve stávající 945ce :kuch:
Tušim, že už se to tu asi řešilo, ale nic jsem nenašel a tak prosím zkušené volvaře-kutily o nastínění všech uskalí, které by tato akce měla. Případně co shánět a nebo, zda na to mám rovnou zapomenout, což bych nerad![]()
Předem dík!
clive píše:A my co budeme mit D24TIC? ym to mame urcite daleko slozitejsi a tak jako na ostatni mnou vymyslene zmeny na to muzu rovnou zapomenout.... co?
tompo píše:Díky trávo!!
Jako vždy profi popis :tlesk:
O něčem z toho seznamu náhodou nevíš, co?
travex píše: spotreboval jsem vsechno co jsem moh spotrebovat, nekde bych nasel jeste brzdovy pedal, ale zbytek je uz k jinemu typu prevodovky, ktery je ti k nicemu - navic moji nahradni 4HP22ku vcera "spotreboval" Tomis, kteremu lehla alamara - prej mu ted funguje jako mixer na kovove dily... akorat to nemele tak dobre jako mixer od Horsta Fuchse, realita holt neni "teleshocking"....
Holt budu muset začít shánět :ryby:travex píše: idealni je koupi tnekde cele auto, i kdyby to mela byt nejaka sikovna rana. Chladic doporucuji dat vzdy novy....
A myslíš jako origo díl přímo k určitý převodovce nebo nějakej universál? Kde bych to asi tak mohl shánět?jarek.krizan píše:Tak jen pro upřesnění, chladič se dá koupit i samostatně pro olej převodovky, dodává se origo ND a je uložený před chladičem "vody".
pridavnej chladic ti klidne prodam, ja osobne bych radeji videl chladic olej/voda (tzn vymenou celeho chladice vody) a chladic (olej/vzduch) bych odsoudil pro pripadne vyuziti pri vetsim zatizeni (nutnost pro BxxxxT, B234F a pro ostatni pri provozu v tropickem prostredi...). Pri pouziti syntetickeho oleje je teplota na prijatelne urovni (mluvim o ZF4HP22) i pri teplotach vzduchu nad 30C.... Navic vodni reseni v zime olej zahriva takze prevodovka nefunguje zbytecne dlouho se "zmrzlym" olejem....tompo píše:travex píše: spotreboval jsem vsechno co jsem moh spotrebovat, nekde bych nasel jeste brzdovy pedal, ale zbytek je uz k jinemu typu prevodovky, ktery je ti k nicemu - navic moji nahradni 4HP22ku vcera "spotreboval" Tomis, kteremu lehla alamara - prej mu ted funguje jako mixer na kovove dily... akorat to nemele tak dobre jako mixer od Horsta Fuchse, realita holt neni "teleshocking"....![]()
Holt budu muset začít shánět :ryby:travex píše: idealni je koupi tnekde cele auto, i kdyby to mela byt nejaka sikovna rana. Chladic doporucuji dat vzdy novy....
V nějaké starší diskuzi si dával kontakt na nějakého šikovného pána přes automaty, ovšem ten kontakt mi bohužel nemakáMůžeš mi ho please poslat?
A myslíš jako origo díl přímo k určitý převodovce nebo nějakej universál? Kde bych to asi tak mohl shánět?jarek.krizan píše:Tak jen pro upřesnění, chladič se dá koupit i samostatně pro olej převodovky, dodává se origo ND a je uložený před chladičem "vody".
vzdyt jsem to psal o prispevek vyse... delaly se, byly zapojene vserii za chladicem olej/voda (soucast chladice vody) jako pridavny chladic pro turbomotory, sectnactiventily a pro ostatni modely jako standard pro vozidla v "teplych krajich"wickey píše:no origo se delali i zvlast male chladice oleje- tak jsem to mel ja na 760 TD
na benzinaka sezenes chladic pro automat v pohode i starsi, je jich relativne dost, ale na naftaka jsou stejne dostupne jako prevodovky.... takze neni moc na vyber...tompo píše:S tím zamrzlým olejem máš recht![]()
Nejjednoší asi bude nešpekulovat a udělat to tak jak to bylo origo![]()
Říkáš ovšem, že doporučuješ jednoznačně novej chladič. Co to koštuje? No a je to fakt nutný?
wickey píše:nevim, ja jsem vzduchovej nemel - jen zvlast velkej voda a zvlast malej na olej.
ja to nedelam, ja uz automat mam (hecjarek.krizan píše:Pokud to děláš oficielně, tak ti to zapíšou do TP asi za nějaký poplatek.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé