"No podle mě je ON viník, ne já" - Nevím jak to myslíš, že viník je ON, když výše píšeš, že jsi mu de jure nedal přednost
"To je stejný, jak když tě někdo předjede a zadupne to před tebou. Jsi taky automaticky viník a neuděláš s tim nic" - to je úplně jiný, protože vy jste oba ujeli.
"Já neujel, na místě nehody jsem čekal jeho příjezdu." - ujel, protože jsi nevolal PČR
https://www.12bodu.cz/bodovany-prestupek-125c-1i-4.html
Přeju ti, aby ti brzo nezvonil telefon / nepřišla obsílka s žádostí o dohlášení DN. Situace není tak, že když ujede jeden, tak druhý nemá žádné prostředky na nápravu a může odjet taky. Tak to není. Mohl jsi úplně klidně jen oznámit na 158 dopravní nehodu, popsat situaci a říct, že nenárokuješ vzhledem k výši škody žádné odškodnění, ale dáváš jen na vědomí.
Jak snad chápeš, výše uvedené píšu, protože jsem na tvé straně. Paranoidní ? Tu situaci co popisuješ jsem řešil za poslední rok minimálně 3x a vždy jsme byli nahlášeni jako viníci, ačkolvi to tak nebylo. Protože náš stejně neparanodiní a stejně sebevědomý řidič situaci vyhodnotil stejně jako ty a také opustil místo nehody.