Nebo neco podobneho od volva...XC 90 V8 s hrazdou s ocelovych trubek...martinopel píše:navrhuji udělat sbírku a zakoupit Volvo F16 přední nárazníky vyztužit železobetonem provést rekonstrukci autonehody s tímto zmrdem!!!![]()
![]()
Nepovede se ti to dokázat ani tou učebnicí. Nemá cenu řešit kinetickou energii, pokud jde o srážku dvou aut proti sobě. Síla, která působí na obě vozidla v okamžiku střetu, je u obou aut stejná.tnemec píše:Ale no tak, i tady na fóru se bude propagovat ten bohapustý nesmysl o sčítání rychlosti? Vezmi si učebnici fyziky ze ZŠ a projeď si příslušnou kapitolkuold.fashioned píše:
nezapomeň, že nezáleží na rychlosti, kterou jedou jednotlivá vozidla, protože se jejich rychlost v okamžiku srážky sčítá - na každé z nich působí v okamžiku nárazu stejná síla
Pokud máte na výběr strom - betonovej sloup o stejném průměru, zvolte sloup.doktor píše: 5. Srážka auto -strom je horší, než srážka 2 aut v ekvivalentních rychlostech. Stromy nemají deformační zony a všechnu energii polkne auto a posádka (i když fyzikálně je to asi blbost, ale vypadá to tak. Možná má vliv i extrémně vysoká pevnost stromu malá styčná plocha nárazu -tudíž větší působící síla na plochu )
Nejvíce úmrtí: 1. auto - strom, 2. přímý čelní náraz, 3. boční náraz.
A proc by nepatrily? To je asi to samy-patri na silnici nase volva? Kdyz potkáváme trabanty? Já sám mám R5-pro ní by byla smrtelná i srážka s rychleji letícm vrabcem....milanmoon píše:toto je fakt smutne
vynara sa otazka ci patia na cestu SUV? mam velky respekt ked taketo dacosi stretavam na ceste.
hm neviem ci by az tak tie psychotesty pomohli, tie testy sa robia ked chce clovek zbran a aj tak sa ludia stielaju test netestSarkasmic píše:
A proc by nepatrily? To je asi to samy-patri na silnici nase volva? Kdyz potkáváme trabanty? Já sám mám R5-pro ní by byla smrtelná i srážka s rychleji letícm vrabcem....Spíš by se asi na řidičáky měly dělatpsychotesty...
Nj když si po konci šichty zapomeneš přesedlat do Volvika a jedeš domů tímhleLachtan píše: když jsem s tím jednou jel po Evropské, tak mi dávala přednost i Tatra s vlekem...
Já to nevážil, ale když se ta bestie kupovala, tak to bylo prezentované jako 50-ti tuna.BaDDog píše:To fakt nevyzera že by to malo 50 ton... max 10t... 50ton by som si typol ten velký nakladač v kamenolomoch..
Při rekonstrukci se omylem přihodí boční nárazMenhir píše:Lachtane, 50 tun je fajn, ale to SUV by ti asi skončilo na klíně.
Ideální nástroj na selekci a následnou eliminaci zlejch SUVček.Kein píše:Lachtan: no nabourat bych se stím nechtěl ta kabina nevypadá moc bytelně, když už tak bych radši tohle:
to by i ta tatrovka udělala jen "křup"naprosto bezpečné vůči chodcům stačí když si chodec sedne, a některé osobáky projedou taky...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé