Ahoj,
nedávno jsem si koupil použité Volvo S60 2005. Chtěl jsem vysávat v prostoru okolo rezervy a tak jsem potřeboval odpojit baterku, ale omylem jsem nechal zapnuté zapalováni. Od té doby auto nestartuje a hází mi hlášku nelze startovat, zkuste znovu. Dokázal by mi někdo poradit? Dálkáč normálně funguje, palubka svítí a vše jako když jsem jej koupil. Další symptomy jsou: Chyba DSTC - nutný servis, SRS airbag chyba - nutný servis, chyba energetického systému - nutný servis, a nezamykající se nádrž (když jsem promeřil kontakty na motorku u nádrže tak jak při odemykání, tak i při zamykání jsem naměřil -15V, i když v jedom by to měl být pravý opak. Přes diagnostiku ukazuje kód 720a chyba imobilizéru, ale co jsme se v tom dívali dál, tak přímo imobilizér hlásí chybu že nekomunikuje s klíčkem. Auto jsem kupoval se všemi zmíněnými chybami (kromě nestartování) a normálně startovalo. Nemohl by někdo vědět, čím by to mohlo být? Mám trochu podezření na CEM, ale jelikož tohle je moje první auto, tak se trochu bojím do něj tolik pouštět.
Předem děkuji za odpovědi a rady, jsem v tom fakt ztracený.
Volvo S60 2005 nestartuje
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: S60 B5244S2 2005
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Nádrž se zamyká se zpožděním (tuším 10 minut), tam bych chybu určitě nehledal. Je to kvůli tankování. Přes Vidu lze nastavit, že se nádrž zamkne při zamknutí vozu, ale není to nutné.
DSTC chyba bude nejspíš porucha kroužku pod volantem. Pár tisíc Kč za repas u D5T5 to vyřeší.
SRS airbag nejspíše stačí přes diagnostiku vymazat. Je to pravděpodobně způsobeno tím, že jsi zapnul klíček s odpojeným některým komponentem airbagového systému.
Jsem zvědavý, jestli se zítra potvrdí, že je špatný snímač imobilizéru až ke mě přijedeš.
DSTC chyba bude nejspíš porucha kroužku pod volantem. Pár tisíc Kč za repas u D5T5 to vyřeší.
SRS airbag nejspíše stačí přes diagnostiku vymazat. Je to pravděpodobně způsobeno tím, že jsi zapnul klíček s odpojeným některým komponentem airbagového systému.
Jsem zvědavý, jestli se zítra potvrdí, že je špatný snímač imobilizéru až ke mě přijedeš.
Volvo V70 II 2.4i 135 kw '06, Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Bylo: Volvo V70II 2.4T AWD LPG '00
Diagnostika k dispozici. 607827920
-
No jo, chybu kroužku bych chápal, v tom jsem se taky pak hrabal, jenže SRS airbag svítil už když jsem auto kupoval, ano pokoušel jsem se nastartovat bez připojeného airbagu, ale zároveň co jsem si hledal třeba symptomy že mi zatýká do CEM, tak jeden z nich bylo tuhé řízení, a to že mi jde fakt z tuha, alespoň oproti tomu co jsem zvyklý z Dacie Lodgy.
-
- Moderátor
- Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
x 1
Co má společného CEM a řízení u P2??? U této generace je řízení čistě mechanická věc, pouze u některých modelů je ventil, který omezí funkci posilovače při vyšších rychlostech. Nikdy se mi zatím nepodařilo najít ve Vidě funkci na vyzkoušení tohoto ventilu, ale třeba tam někde je. 
Zítra tě nechám svézt s mým autem (stejný motor) a můžeš porovnat tuhost řízení.
Zítra tě nechám svézt s mým autem (stejný motor) a můžeš porovnat tuhost řízení.
Volvo V70 II 2.4i 135 kw '06, Citroen Xsara 1.4i 55kw LPG '01
Bylo: Volvo V70II 2.4T AWD LPG '00
Diagnostika k dispozici. 607827920
-
Nevím, něco jsem o tom někde viděl, to je jedno. Každopádně díky moc, zítra přijedu, ale ještě nevím kdy, dopoledne mám brigádu a kdy budeme končit zatím stanovený nemám. Dám ti vedět