850-T5 POMOC, nehází jiskru a svíčky jsou suchý

První generace velkých předokolek
  • Autor
  • Zpráva
Honza Volvo 850
Vůz: Volvo 850 T5,B5234T5, 166kw, 1994

Příspěvek od Honza Volvo 850 »

Ahoj, hodila by se mi rada nějakého znalce. Auto šest let jezdilo bez jediného škytnutí. Přijel jsem, vypnul motor a při další jízdě za týden už nešlo nenastartovat. Startér točí, jak vzteklej ale motor nechytne, ani náznak škytnutí, nic. Vyměnil jsem snímač polohy vačky, snímač klikovky, půjčil jsem si od Oldy celý zapalovací modul s cívkou + jinou řídící jednotku. Nic nepomohlo.

Startér točí, svíčky nehází jiskru a jsou suchý. Vyčistil jsem rozdělovač, vyčistil svíčky, ohřál v troubě, výsledek stejný. Palivový čerpadlo v nádrží vrčí, ale zřejmě už nedorazí skrz vstřikovací lištu do válců - svíčky jsou i po pokusech nastartovat pořád krásně suchý. Už mi dochází fantazie a jezdil bych:) neřešil jste někdo něco podobného? Když startuju, tak benzín cítím, takže evidentně ho čerpadlo někam tlačí.

Stojím úplně blbě na trávě a za ty tři měsíce už je dost zabořený, takže dostat se pod auto je trochu potíž, navíc automat....vodítkem by možná mohlo být, že při té poslední jízdě bylo hrozně vody, pršelo snad týden, gejzíry vody všude, v interiéru bylo strašně vlhko, zamžený okna, děs, nemohla někam zatéct voda v přístrojovce ? Všechno v autě ale vypadá normálně, všechny kontrolky svítí, jen to prostě nechytne. díky za ochotu :friends:

Wolfram1944
Vůz: 850 xc90

Příspěvek od Wolfram1944 »

Tak overil bych, jestli je na liste benzin a pak muzes zkusit mrknout na Fuel Injection Main Relay:

Zpět na „850, S / V70 (-00), C70“