IMMO u P3, princip funkce

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
Jura
Vůz: XC60 I AWD 2.4D aut

Příspěvek od Jura »

Ahoj vespolek, prosím o radu. Prolezl jsem fórum i D5T5 a přiznám se, že pořád nejsem chytrý z architektury imobilizéru a možností řešení u P3 platformy (zde konkrétně XC60 MY09 mé ženy).

Jde o to, že stávkuje "zapnutí zapalování". Šachta klíče funguje (zajíždění a vydávaní klíče), jak jsem pochopil v případě problému s tímto z ní stačí vykastrovat západky které klíč aretují. Ale už mi není jasné, zda samotná šachta je spárovaná součást imobilizéru, nebo jen hloupá čtečka ?
Auto občas po zasunutí klíče neodemkne řízení, tedy Steering Column Lock, tudíž ani nezapne zapalování, nepochopil jsem ale, jestli to je problém čtení immo, nebo problém se servopohonem toho odemykání ?
SCL už je spárovaná součást immo jak jsem vyčetl .. možnosti řešení tedy jsou
- emulátor, kterým se ten zámek po sundání jednoduše nahradí v konektoru
- zrušení SCL v systému pomocí VDASH, to lze ?
- náhrada novým SCL a spárování pomocí VDASH po vyčtení PINu immo z Eletronic Control Module, což je centrální jednotka u Volva, opět pomocí VDASH, jestli jsem dobře pochopil ?

A pak tu je ještě Starting Control Module SCM, to je u P3 immo jednotka mimo ECM, SCL a šachtu klíče ?

Edituju pak tento post do srozumitelné ucelené formy, pokud mi to někdo vysvětlí, díky.

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Příspěvek od raolsa »

ECM je Engine Control Modul, neboli jednotka motoru. Hlavní jednotka je CEM, neboli Central Electronic Modul.
SCL zlobí, chce to ji odinstalovat.
Jo a šachty zlobí taky. Zrovna nedávno jsem jednu měnil. Musí na to být odemčená CEM, pak udělat výměnu jednotky ve Vdash. Když se jenom fyzicky vymění, tak auto nefunguje.
Více ti poradí jiní, já jsem jenom prostý pobíječ much, plájbój. :D

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“