Dobrý den, jsem tady nově registrovaný a rád bych vás poprosil o názory / zkušenosti s aktuální V60. Pročetl jsem tady některá vlákna a líbí se mi, že na rozdíl od fór jiných značek se tady diskutuje víceméně k věci a slušně. Abych trochu osvětlil mou situaci - mám objednaného Golfa Variant 2.0 TSI 4Motion (tu čtyřkolku nutně mít nemusím, ale s tím motorem to bez ní nejde) s R-Linem paketem a několika příplatky (matrix světla, Webasto, audio, tažné) navíc. Cena po slevě je 980000 Kč a termín dodání je cca květen 2026. I když se kolem aut pohybuji od malička, a posledních devět let jsem byl správcem docela velkého vozového parku, tak se značkou Volvo jsem nikdy do styku nepřišel. Delší dobu ale koukám právě po V60 - vždy jsem si myslel, že se cenově pohybují vysoko nad miliónem. O to více jsem překvapený, že v ČR je docela dost skladovek v pěkné výbavě s cenou kolem miliónu. Z těch všech jsem našel jednu předváděčku s nájezdem 1500 km a dostupnou prakticky hned v lednu. Jedná se o model V60 B4 Dark plus. Cena by byla po dodělání tažného zařízení o necelých 20 tisíc vyšší než je cena Golfa (těch 20 tisíc nehraje roli). Tím, že s Volvem nemám opravdu žádnou zkušenost, tak se obávám výše servisních nákladů a dostupnosti servisu a ND. Bydlím v Jeseníkách, cca 50 km od Olomouce, 90 Ostravy, 130 Brna. Jaké jsou vaše zkušenosti? Řešil jste tady někdo podobnou volbu? Je něco, co by mě u Volva oproti koncernu VW mile / nemile překvapilo? Ta V60 je opravdu lákává, líbí se mi styl a co jsem četl a na videích viděl i zpracování a použité materiály. Čeho se bojím, je složitost pohonného ústrojí a ceny za servis. Děkuji všech za názory. Petr
PS: ještě jedna zvědavá otázka. Proč těch V60 potkám na cestách tak málo? Přitom ceny, za které se inzerují jsou opravdu na úrovni Golfa, Octavie, Leona ...
Volba mezi V60 a VW Golf Variant
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: Aktuálně žádný
-
- Vůz: R design 2018 V60 D4
Usuzuji, že jseš někde v okolí Šumperku nebo Zábřehu n. M. Pokud ano s jednou V60 tě seznámím. Případně pisni SZ.
je LR Evoque, sen a představu dalšího vozu mám, ale garáž je malá :(
-
- Vůz: Aktuálně žádný
Ahoj, jsem z Rýmařova, tak odhad dobrý
. To bych byl moc rád. Ono jestli se rozhodnu pro V60, tak určitě v první polovině ledna ať můžu případně zrušit objednávku Golfa.
-
- Sponzor fóra
- Vůz: Bílý
Za me hraje roli v porizeni auta i nasledujici:
- kde a jaky mam nejblizsi servis a jestli tam nekoho znam
- ztrata hodnoty (prumerna...predpokladana)
- zarucni podminky
V60 bude celkem asi "vic auto", ikdyz zrovna vybrany golf je opravdu vrchol daneho modelu a to uz neni jak zaklad za 600tis...
Preju stastnou ruku pri vyberu
- kde a jaky mam nejblizsi servis a jestli tam nekoho znam
- ztrata hodnoty (prumerna...predpokladana)
- zarucni podminky
V60 bude celkem asi "vic auto", ikdyz zrovna vybrany golf je opravdu vrchol daneho modelu a to uz neni jak zaklad za 600tis...
Preju stastnou ruku pri vyberu