Je možné,že to je špatné čidlo? Mechanik nebo zkušenost..Poraďte.

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
david.xjr
Vůz: Volvo xc70

Příspěvek od david.xjr »

Ahoj. Mám volvo xc70 2008 3,2 175kw.
Když je zima špatně startuje. Respektive nastartuje na poprvé,ale jde na 5 válců. Diagnostika hlásí čidlo vibrací motoru BANK1 (toto čidlo je rok a půl staré kupované přímo ve volvu stejně tak jako druhé). Ale toto hlásí jen když nastartuju v zimě. Kolem max 5 stupňů. Jak to je víc jak 10 nad nulou tak s autem není žádný problém. Proto předpokládám,že čidlo vibrací motoru se zahlásí jen proto,že to nastartuje na 5 válců. A proto,že to hlásí BANK1 tak jsem rozdělal první tři svíčky. Hned na prvním válci byly na svíčce pecky (na ostatních 2 nic). Tu jsem nejdříve vyčistil a po jízdě do práce koupil svíčku novou (NGK). Pro jistotu jsem vyměnil i cívku zapalování. Situace je ale stále stejná. Mechanik v práci mi řekl,že by to mohlo dělat čidlo teploty chladící kapaliny. Za studena by měli být tyto teploty: teplota venku,teplota nasávaného vzduchu a teplota chladící kapaliny před nastartováním motoru +-2 stupně všechny stejné s toto odchylkou. Dnes jsem nastartoval po dvou dnech co auto stálo (2 nad nulou) a opět na 5 válců. Rychle napíchnu diagnostiku cca max 20vteřin po nastartování a diagnostika ukázala teplotu chladící kapaliny 31 stupňů!!! Což je podle mě za max. 20 vteřin blbost!!! Hlavně proto,že v autě je LPG a LPG má svoje čidlo teploty a zapíná mezi 30-40 stupni. A LPG mi zaplo až po 1 minutě jízdy.

Otázka tedy zní?

Může celý problém způsobovat čidlo teploty chladící kapaliny a nebo i čidlo nasávaného vzduchu? Popřípadě rok a půl staré čidlo vibrace motoru,které když je motor teplý nebo venku je teplo se nerozsvítí,protože nastartuju v pohodě a motor jde tak jak má....SAFRA TO JE REFERÁT.... :lol: Tak snad někdo poradí...

Jakub Svoboda
Vůz: XC70 III D5 AWD 169kW, V60 MY2018 D3 110

Příspěvek od Jakub Svoboda »

Spis to napichni a koukni na teplotu pred startem a sleduj behem startu a poté

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

Příspěvek od Romulusw »

Jestli misfire na tom prvním válci je stejná, nebo hodně podobná hodnota, jako na těch ostatních, tak bych šel po vstřiku.

Proč by ostatní válce, bez ohledu na nějaká teplotní čidla, šly normálně?

david.xjr
Vůz: Volvo xc70

Příspěvek od david.xjr »

Jakub Svoboda píše: dnes, 17:43 Spis to napichni a koukni na teplotu pred startem a sleduj behem startu a poté
Ano to normálně dělám,že se dívám před nastartováním. V podstatě tohle bylo vyjímečně. Zítra ráno to tak udělám.

Přidáno za 8 minut 53 sekund:
Romulusw píše: dnes, 18:03 Jestli misfire na tom prvním válci je stejná, nebo hodně podobná hodnota, jako na těch ostatních, tak bych šel po vstřiku.

Proč by ostatní válce, bez ohledu na nějaká teplotní čidla, šly normálně?
No jako upřímně nevím jestli to blbne ten první. Svíčku jsem na prvním vyměnil,protože měla pecky. Vyměnil i zapalovací modul. A čidla bych chtěl vyměnit kvůli tomu,že ...respektive šidlo teploty vody kvůli tomu,že podle mě ukazuje něco co není pravda. LPG zapíná od 30 do 40 (má své čidlo teploty) ,ale auto má třeba 35 a lpg zapne až po minutě jízdy. To už podle mě je na teplotě auta tak 60. Zítra se podívám a zkusím to zmapovat přesně. Navíc auto bylo nedávno na diagnostice FCD GARAGE a nebyl žádný problém co se týče vstřiku. A tohle to s tou zimou se sere už 4 zimu. Zítra tam budu znovu volat.

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“