Když je zima špatně startuje. Respektive nastartuje na poprvé,ale jde na 5 válců. Diagnostika hlásí čidlo vibrací motoru BANK1 (toto čidlo je rok a půl staré kupované přímo ve volvu stejně tak jako druhé). Ale toto hlásí jen když nastartuju v zimě. Kolem max 5 stupňů. Jak to je víc jak 10 nad nulou tak s autem není žádný problém. Proto předpokládám,že čidlo vibrací motoru se zahlásí jen proto,že to nastartuje na 5 válců. A proto,že to hlásí BANK1 tak jsem rozdělal první tři svíčky. Hned na prvním válci byly na svíčce pecky (na ostatních 2 nic). Tu jsem nejdříve vyčistil a po jízdě do práce koupil svíčku novou (NGK). Pro jistotu jsem vyměnil i cívku zapalování. Situace je ale stále stejná. Mechanik v práci mi řekl,že by to mohlo dělat čidlo teploty chladící kapaliny. Za studena by měli být tyto teploty: teplota venku,teplota nasávaného vzduchu a teplota chladící kapaliny před nastartováním motoru +-2 stupně všechny stejné s toto odchylkou. Dnes jsem nastartoval po dvou dnech co auto stálo (2 nad nulou) a opět na 5 válců. Rychle napíchnu diagnostiku cca max 20vteřin po nastartování a diagnostika ukázala teplotu chladící kapaliny 31 stupňů!!! Což je podle mě za max. 20 vteřin blbost!!! Hlavně proto,že v autě je LPG a LPG má svoje čidlo teploty a zapíná mezi 30-40 stupni. A LPG mi zaplo až po 1 minutě jízdy.
Otázka tedy zní?
Může celý problém způsobovat čidlo teploty chladící kapaliny a nebo i čidlo nasávaného vzduchu? Popřípadě rok a půl staré čidlo vibrace motoru,které když je motor teplý nebo venku je teplo se nerozsvítí,protože nastartuju v pohodě a motor jde tak jak má....SAFRA TO JE REFERÁT....