Pozdravení dobrým lidem Všem ...
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?t=80850
letos na jaře jsem chtěl koupit krásné červené Volvo V70 se šíbrem a vestavěným origo továrna vestveným CNG ... ale narazil jsem na obrovké problémy s případnou výměnou nádrže nebo prodloužení platnosti v roce 2025
V Česku mne ve Volvu odmítli s tím, že se ofiko nedováželo tak se tím nemůžou zabívat, nemají diagnostiku ani postupy, díly, atd.
Mám se optat v zahraničí, tak jsem jich několik oslovil a cena opravdu vysoká, přidávám jednu ze šesti z Drážďan ...
Albertus
------------------------------------------------------------------
Dobrý den …
Obracím se na Vás s prosbou o pomoc, jak vyřešit Volvo V70 2.5 Bi-Fuel, 103kW rok 2005 … platnost nádrže do 2025
VIN: YV1JV324252498791
Snažil jsem se zjistit, jak pokračovat po ukončení platnosti plynové nádrže na CNG, která končí v roce 2025.
V servisech Volvo mne nepomohli, protože výměnu nádrže nedělají, firmy které montují plynové systémy na CNG také nevědí jak vyměnit tlakovou nádrž na CNG s originál tovární vestavbou z Volva a dokonce ve dvou mne řekli, že by toto jako zakázku ani nepřijali, protože nemají žádnou dokumentaci ani zkušenosti s originální vestavbou CNG do Volva V70.
Dotazy:
1. Je možné vyřadit systém CNG oficiálně z činnosti a provozovat vozidlo čistě na benzín
2. Je možné případně nahradit origo nádrže na plyn za vestavbu tlakové nádrže třeba do kufru a napojit na stávající systém
3. Kde je možné případně objednat výměnu plynové tlakové origo nádrže a jaká je přibližně cena
4. Je případně možné použít tuto karoserii na přestavbu za Volvo V70 2002 se stejným motorem atm 2.4
5. Jak případně postupovat, abych nemusel Volvo v roce 2025 trvale odstavit
Děkuji za případní informace, řešení, pomoc.
Děkuji a pěkný s úsměvem přeji den.
Allbertus
Dobrý den,
děkujeme za Vaše dotazy.
Verze na alternativní paliva LPG a CNG se do ČR nikdy oficiálně nedovážely a žádný z našich autorizovaných servisů není vybaven pracovištěm pro vozidla CNG a LPG a není na to ani proškolen.
K Vašim dotazů
• je možné vyřadit systém CNG oficiálně z činnosti a provozovat vozidlo čistě na benzín -
ne, to není možné
• Je možné případně nahradit origo nádrže na plyn za vestavbu tlakové nádrže třeba do kufru a napojit na stávající systém -
k takovéto změně nemůžeme vydat souhlasné stanovisko
• Kde je možné případně objednat výměnu plynové tlakové origo nádrže a jaká je přibližně cena -
pouze případně v autorizovaném servisu Volvo v zahraničí
• Je případně možné použít tuto karoserii na přestavbu za Volvo V70 2002 se stejným motorem atm 2.4 -
ne, to není možné
• Jak případně postupovat, abych nemusel Volvo v roce 2025 trvale odstavit -
tuto variantu není vzhledem k výše uvedenému z naší strany možné zaručit resp. vyloučit.
V případě dalších dotazů jsme Vám k dispozici.
S přáním hezkého dne / Med vänliga hälsningar / Best regards
Miroslava Holatová
Consumer Experience
Guter tag …
Ich wende mich an Sie um Hilfe, wie ich mit meinem Volvo V70 2.5 Bi-Fuel, 103kW Baujahr 2005 ... Tankgültigkeit bis 2025 fortfahren soll
Fahrgestellnummer: YV1JV324252498791
Bitte lassen Sie mich wissen, ob es möglich ist, diesen CNG-Tank bei Ihnen zu ersetzen, und wie viel es in Euro kosten würde...
Danke und einen schönen Tag noch.
Johann Zilke
Guten Tag,
prinzipiell ist der Tank noch erhältlich. Die Kosten würden sich auf rund 4000 € belaufen.
Da wir aber leider keine Arbeiten am Gassystem durchführen können und dürfen, mangels Equipment und entsprechender Schulungen können wir Ihnen in diesem Fall nicht weiterhelfen.
Vielen Dank.
Mit freundlichen Grüßen
Stefan A. Lehmann
Kraftfahrzeugtechnikermeister
Geprüfter Automobil-Serviceberater
Emil Frey Schwabengarage
0711 2803 2973
Cannstatter Straße 46
70190 Stuttgart
stefan.lehmann@schwabengarage.de