jsem tu nový, ale dotaz na který bych se chtěl zeptat jsem nikde nenašel. Pokud tu je omlouvám se a prosím odkažte mě na správné místo děkuji.
Chtěl bych si pořídit Volvo V60, primární účel bude každodenní doprava do práce. A protože trávím v autě poměrně dost času, tak jsem chtěl něco pohodlné, příjemné, klidné. V60 byla jasná volba
Byl jsem si v Showroomu vyzkoušet předváděcí vůz a byla to verze Plug-in hybrid a i když jsem byl zprvu skeptický zalíbila se mi a to dost. Po chvilce přemýšlení jsem zjistil že by to pro mě mohla být nejlepší varianta. Jako zaměstnanec v automotivu mám v práci k dispozici nabíječku zdarma a cesta domov-práce ja ~55km.
A proto bych se chtěl zeptat. Od jakého roku se začali dodávat na trh Vozy s třívrstvou baterii, kde se dodává dojezd ~92km (vím že reálný je někde jinde).
Nechtěl bych ten předchozí kvůli tomu že v případě opotřebení baterie by mi u novější varianty vždy zůstala dostatečné kapacita na asistovanou jízdu až domů.
Vedlejší důvod hledání je, že nechci pořizovat úplně nové auto, protože je ta cena trošku mimo moji komfortní zonu.
Dále bych se chtěl zeptat čistě orientačně. Jakou má takové auto spotřebu v moment kdy nemám nabitou baterii. Např. klidná jízda ~115km/h po dálnici.
Všude udávají jen tu kombinovanou, ale to je ideální případ.
A možná si tu odložím ještě svoji myšlenku. Je to čistě můj pocit, nebo PHEV auta léčí nenávist k systému star-stop? V moment kdy jen popojíždím a neslyším 10x za minutu startování motoru a ozve se až v moment, kdy je tento výkon opravdu potřeba. Tak mi tento systém vůbec nevadí a naopak mi i dává smysl.
Všem vám děkuji za reakci