Opel Astra Caravan 1,6i (r.v. cca 2000) nájezd cca 150tkm. Stav kastle slušný, motor KO, ostaní celkem OK.
Denně se několikrát staruje, ujede pár metrů, hodinu, nebo pět stojí a pokračuje. Ve všední jede do zaměstníní 18 tam a 18 zpět.
Požadavky:
Musí vydržet zacházení viz předchozí věta. Mělo by být kombi, nebo alespoň dobře přístupný ložný prostor nepříliš malý. Dojezd (platí pro BEV) min. 250km. Pak už jen srandičky jako vyhřívaná sicna řidiče, klima a některé další manželčiny výmysly, které nejsou vůbec podstatné, neb se chce podobat mojí XC70.
Cena by neměla jít přes 300tKč.
Bude???
Manželčin nápad: (mnou okamžitě bojkotován) koupit v "áčkách" opět Opel Astra po starším řidiči co měl dvě auta a s tímto skoro nejezdil...

Moje varianta, kterou jsem dopsud neměl odvahu manželce sdělit:
BEV
Včera jsem seděl. nepolíben ještě BEV tematikou, celej den na netu a hledal. Byl jsem mile překvapen (že kromě D5) existují docela zajímavé varianty, které by při troše partnerského tlaku mohla moje polovička zkousnout.
Zaujal mě Renault Zoe.
Cena akceptovatelná.
Spotřeba velice slušná.
Dojezd v normě.
Parametry nabíjení "1".
Výkonově - do 100km/h velice slušný do 120 nic moc po 120 hrůza. Manželka nezávodí a tak i to bude ok. Na dálnici vyrazí 2x za rok, tak se těch 50 kiláků bude sržet s autobusákama v "pravým"...
Prostor - dá se ukecat, při permanentně sklopených zadních sedačkách.
Interiér spartánský - pro zemědělské vozidlo naprosto vhodný a na ty tři výlety na Zemi živitelku se kámošky budou muset uskrovnit.
100% splňuje požadavek půlkilometrových cukatur se "studeným" motorem.
Technicky žádný skvost, ale nějakých 10...15 let by to sloužit mohlo, než se to rozpadne na prvočinitele.
XC70 to sice nemůže konkurovat skoro v ničem, ale na romantický výlet mohu manželku svést i mým vozem.
Poslední výhoda - nabíjení, si zaslouží více rozepsat.
Nabíječka ve voze celkem solidní, v provnání i s luxusnějšími výrobky. V práci snad bude mít manželka možnost připojit se do sítě a lehce si přidobít. Doma bez problémů a celé léto de facto zadarmo, v zimě pak za pakatel (máme FVE s VB). Při výjezdu, kde nebude stačit baterka na plánované kilometry to může vyřešit zastávka u "benzinky" na kávu. V lepším případě dobití na dalších 100km za 20min. v horším za 40min. Když tak si baby dají ke kafi zákusek a skočí si na toaletu...
Co na to Volvisti?